Ostatnio nauczyciel od informatyki pokazał nam fajny bajer do FireFoksa (ale i także innych przeglądarek) dotyczący przeglądania zdjęć. Dodatek ten ma bardzo fajny interfejs. Minusami jest z pewnością brak możliwości wpisania polskich znaków do wyszukiwarki i to, że nie działa na wszystkich stronach. Dodatek możecie ściągnąć ze strony http://www.piclens.com/ . Na potrzeby lekcji informatyki sam stworzyłem taką galerię w oparciu o skany grafów. Oto link, jakby ktoś chciał wykorzystać/sprawdzić ten dodatek:h ttp://eros.vlo.gda.pl/~mani/infa/piclens/ . Polecam, bo jest on na serio ciekawy i fajnie zrobony.
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Jak włączam nową kartę to otwiera mi się pusta strona i muszę klikać na "domek", żeby mi się włączyły google. Jak zrobić, żeby po otwarciu nowej karty otwierała się strona google?
_________________ Oh man we're broke, cha cha cha
Everybody flat broke, cha cha cha
Living in the gutter, cha cha cha
Early grave, cha cha cha
Alright now, everybody - shoot me!
Dzisiaj wypuścili nową wersję Firefoksa, oznaczoną numerkiem 3. Ponadto, ściągając go dzisiaj (w sumie, to w ciągu 24h od rozpoczęcia akcji, a nie wiem, o której się zaczęła dokładnie.) pomagacie w ustaleniu rekordu Guinessa. Na pierwszy rzut oka po zainstalowaniu, to jest bardziej przejrzysty. Podobno jest szybszy i bezpieczniejszy, ale jeszcze nie zauważyłem
Ja tam zostaję przy starym, nowy mnie się zupełnie nie podoba. Jakieś większe te ikony, strasznie skaszaniony jest też pasek adresów (w ogóle nic tam nie widać). Firefox 2 i nic więcej.
_________________ A jeśli ktoś spyta mnie, czym był dla mnie Widzew, z uśmiechem na ustach odpowiem: MOJĄ PIERWSZĄ WIELKĄ MIŁOŚCIĄ!
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2212 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 6:17 pm
mani napisał/a:
Podobno jest szybszy
Jest znacznie szybszy, przynajmniej u mnie. Ale może to dla tego, że nie wszystkie dodatki mają już swoje wersje dostosowane do 3.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki.
Po aktualizacji do 3.0.1 przestało mi działać logowanie na jakiekolwiek forum phpBB by Przemo. Sam nie wiem czemu, bo w 3.0 działało. Więc chwilowo, póki nie naprawię tamtego problemu, korzystam z Opery.
Ten, dzisiaj ściągnąłem w końcu nowego Firefoxa (stary się strasznie wieszał) i po każdym włączeniu uruchamia się jakiś gówniany Google Toolbar. W "dodaj/usuń programy" tego usunąć się nie da, więc może ma ktoś pomysł jak to zrobić?
_________________ A jeśli ktoś spyta mnie, czym był dla mnie Widzew, z uśmiechem na ustach odpowiem: MOJĄ PIERWSZĄ WIELKĄ MIŁOŚCIĄ!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum