Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki uslugi komputerowe krakow

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki laptop ?
Autor Wiadomość
Cris 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Szczęśliwi czasu nie liczą ...
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 22:15   Jaki laptop ?

Po długim czasie znowu zawitałem na stornę tym razem jednak z zupelnie innym pytaniem. Otóz chce kupic sobie laptopa ale nie jestem zbytnio obeznany w tych sprawach dlatego zwracam sie z prosba o pomoc do bardziej doswiadczonych osob.
Nie mam zbyt wielkiego budzetu, bo chcialem na to przeznaczyc ok. 2000 zł. Nie ukrywam ze zalezy mi na tym abym chociaz przez jakis czas mogl pograc w najnowsze gry. Nie zalezy mi na full detalach. Mile widziane sa propozycje z allegro.\ :) czekam na Wasz odzew.

PS. wiem, ze jesli chce sobie pograc to lepszy bedzie komputer stacjonarny

kaka 

Wysłany: Nie Lip 10, 2011 22:20   

przejdz sie do media marktu, w miare dobre laptopty tam za tą cene znajdziesz a i obsluga pomoze.

ferrari w rozmowie z pewnym pilkarzem napisał/a:
Zawsze kupuję Pana w Fifie

Cris 

Kolekcjoner od: Szczęśliwi czasu nie liczą ...
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 22:34   

Jutro to zrobie. Ale i tak pewnie bede kupował z allegro.

kaka 

Wysłany: Nie Lip 10, 2011 22:38   

zawsze mozesz popytac w sklepach a kupic ten sam laptop na allegro

kolega mi kiedys odradzal laptopy della-placisz tylko za firme, podobno tak slaby ze de luxy mu sie zacinaly a kosztowal 4,5 koła... ale wiesz, zawsze pewniej popytac tych co sie na tym znaja.

Sawik 

Profil: Autografy piłkarzy i trenerów
Kolekcjoner od: 12.01.2009
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 07:24   

Na Allegro lepiej takiego drogiego sprzętu nie kupuj.

luki 

Kolekcjoner od: lipca 2008...
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 09:32   

kaka napisał/a:

kolega mi kiedys odradzal laptopy della-placisz tylko za firme, podobno tak slaby ze de luxy mu sie zacinaly a kosztowal 4,5 koła... ale wiesz, zawsze pewniej popytac tych co sie na tym znaja.

No właśnie chyba jednak nie... Dell to w tym momencie jedna z najlepszych firm, które robią lapki. Sam od kilku miesięcy mam takiego i sprawuje się bez zarzutów.

Tick 

Profil: autografy - piłka nożna
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 10:49   

Cytat:
przejdz sie do media marktu, w miare dobre laptopty tam za tą cene znajdziesz a i obsluga pomoze.

dupa, dupa i jeszcze raz dupa. po pierwsze - w Media Markt wciskają ludziom taki kit, że szkoda gadać, po drugie - ceny są wyższe (czasami o wiele wyższe) niż w zwykłych sklepikach ze sprzętem elektronicznym.
co do laptopów to mam Asusa K7010, 17", jestem z niego w pełni zadowolony. wadą jest dość słaba kamerka internetowa, co mam gdzieś, bo ze Skype'a nie korzystam, fotek kamerką sobie też nie pykam. pamięć też jest słaba, ale sobie dokupiłem, razem z nią zapłaciłem za laptop ~2500 zł.
Ostatnio zmieniony przez Tick Pon Lip 11, 2011 10:50, w całości zmieniany 1 raz  

Nowik 

Profil: Autografy piłkarskie
Kolekcjoner od: 2008(autografy)
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 10:51   Re: Jaki laptop ?

Cris napisał/a:
Po długim czasie znowu zawitałem na stornę tym razem jednak z zupelnie innym pytaniem. Otóz chce kupic sobie laptopa ale nie jestem zbytnio obeznany w tych sprawach dlatego zwracam sie z prosba o pomoc do bardziej doswiadczonych osob.
Nie mam zbyt wielkiego budzetu, bo chcialem na to przeznaczyc ok. 2000 zł. Nie ukrywam ze zalezy mi na tym abym chociaz przez jakis czas mogl pograc w najnowsze gry. Nie zalezy mi na full detalach. Mile widziane sa propozycje z allegro.\ :) czekam na Wasz odzew.

PS. wiem, ze jesli chce sobie pograc to lepszy bedzie komputer stacjonarny

Mi Acer chodzi bez zarzutu pół roku, ale do gier to raczej mało go używam, ale wiem, że większosc gier wchodzi bez zacinek itd. No, ale wiadomo to też zależy od modelu i ceny.

Tomasz 

Profil: autografy
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 13:00   

Tick napisał/a:
Cytat:

dupa, dupa i jeszcze raz dupa. po pierwsze - w Media Markt wciskają ludziom taki kit, że szkoda gadać, po drugie - ceny są wyższe (czasami o wiele wyższe) niż w zwykłych sklepikach ze sprzętem elektronicznym.

Zgadzam się z Tickiem. Musiałbyś trafić na na prawdę dobrą okazję, albo na tą promocję co się kupuje bez VATu.

U mnie na kierunku (informatyka) zdążyłem na tych wykładach pooglądać. Najwięcej jest Acerów i Asusów. Ja mam Acera ale według opinii kolegów i specjalistów Asusy są dobrym rozwiązaniem jeśli wziąć wydajność/ceny.

Kierując się zakupem nie patrz raczej na firmę bo to nie to się liczy (w dzisiejszych czasach laptopy danej firmy pracują na podzespołach innej - również sprzedającej laptopy)

Jedyne co musisz wziąć pod uwagę to:
- RAM - tutaj najlepiej jakby było minimum 4GB na DDR3, bo tak na prawdę żeby ci jakaś z nowszych gier chciała pójść to to jest minimum (no chyba że chcesz go używać tylko do internetu czy programów to ci 2 GB w zupełności wystarczą, ale wydaje mi się że zakup laptopa jest już inwestycją na lata i warto dołożyć te kilkaset złotych a nie wymieniać laptopa po roku - na obecną chwilę Windows 7 ciągnie tyle RAMu że masakra)
- procek - Intel, najlepiej i3 albo i5 (ja mam i5 i rzadko kiedy zużycie procka dochodzi do 50% - nawet przy włączonym Wiedźminie 2 i innych gier potrzebujących sprzętu), i7 to już przesadny wydatek
- grafa - tu bym radził GeForce jakiegoś, bo o Radeonach ludzie różnie gadają. Wystrzegaj się zintegrowanych kart
- reszta szczegółów i podzespołów to już raczej szczegół, bo wielkość matrycy sobie dobierzesz w kwestii czy będziesz go dużo przenosił (17 cali to już trochę dużo jest) a jeśli chodzi o dysk to też musisz ocenić ile będziesz danych przetrzymywał (ja na ten przykład mam tylko 500GB na lapku ale na 200zł kupiłem sobie przenośny dysk zewnętrzny i tam trzymam wszystkie filmy, gry itp - na laptopie tylko najpotrzebniejsze rzeczy)

Mam nadzieję że pomogłem w wyborze

kaka 

Wysłany: Pon Lip 11, 2011 13:23   

a w media sa laptopty np asusy procek 1,4 i za 1,5 kola czasami za 2, pamiec ram 2gb

czyli tandeta? bo tez w sumie, jakbym mial kase [co sie niedlugo moze zdarzy] mysle nad kupnem laptopa

John 

Kolekcjoner od: 2010-10
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 16:54   

Oglądałem dzisiaj pewien program o testach laptopów do 400 funtów i wygrał Samsung R519.

ferrari22 

Profil: Autografy - piłka nożna, F1
Kolekcjoner od: 2010-01
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 11:19   

Ja mam laptop HP i sprawuje się całkiem dobrze, jak coś jest źle to szybko naprawiają. Podobno HP najszybciej naprawiają w serwisie, tak mówił facet w komputroniku. Laptop już trzyma 2 lata i jest git. TO jest chyba HP Pavilion dv6

Seleccion Uruguaya de Futbol
C'mon Chelsea!
,,One lubią jak je się złapie za tyłek"!!

luki 

Kolekcjoner od: lipca 2008...
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 11:36   

Ja odradzam kupowania w sklepach typu Media coś tam itd. bo tam te laptopy robione są na ilość, żeby było. W Komputroniku np. ceny są porównywalne, trzeba tylko trochę posiedzieć nad tym i się rozeznać ;)

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 11:22   

Podklepcie jakiegoś fajnego laptopa do 2500 zł, proszę ładnowito.

Odpowiedz do tematu