Wysłany: Nie Gru 21, 2008 20:14 Podsumowanie minionego roku i cele na kolejny
Jeszcze pewnie dostaniecie parę autografów w tym 2008 roku, ale podsumowania można powoli robić
Cele na następny rok na pewno też macie - robienie ich to podstawa sukcesu
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
2008? Pod względem kolekcjonerskim nieźle - jeśli do końca roku dojdzie koperta z zacną zawartością od Adama Krause przekroczę granicę 400 autografów. Zakładając to, że na koniec roku ubiegłego autografów miałem ~175, jest to wynik zadowalający.
W sumie listów nie wysyłałem wiele, ale jak wysłałem, to doszły świetne odpowiedzi pokroju Kopy, Suareza, Pandolfiniego czy Paulety na przykład. Dość sporo autografów też zakupiłem, trochę wymieniłem. Kilkanaście zebrałem przed i po treningu Górnika, były to moje pierwsze zebrane autografy w życiu, mam nadzieje że nie ostatnie.
Cele na rok 2009? Zdać maturę i na studia się dostać.
A w kolekcjonerstwie będę dostawał odpowiedzi na wysyłane listy, kupował autografy na allegro i innych kolekcjonerów, wymieniał, może zbiorę coś osobiście (planuję studia w Opolu, więc w sumie na Odrę można się czasami wybrać). Czyli nic się nie zmieni.
I nie zakładam żeby na koniec roku 2009 mieć autografów 600, 1000 czy 1500100900, bo zbieranie na ilość nie ma dla mnie sensu. Będzie co będzie.
I mam zamiar wziąć się za zdobywców Złotej Piłki FF oraz piłkarzy z FIFA 100, bo obecnie nie mam ich tylu, ilu bym chciał mieć. I zdobyć wreszcie autograf Zygmunta Anczoka, mieszkającego niedaleko ode mnie, jeśli mi się zachce to zrobię to jeszcze w tym roku (pozdro Matti!).
Pozdrawiam,
Dawid Murek.
Mijający rok był dla mnie dość średni, aczkolwiek nie było tak tragicznie. Wpadło kilka ciekawych podpisów, jak np. Cantona. Co w 2009? Chciałbym zdobyć więcej podpisów reprezentantów Polski i czołowych zawodników na świecie, których wszyscy mają, tylko ja nie i to wszystko... zresztą nie wiadomo, ile będzie mi dane jeszcze żyć, a tu takie plany
Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1303 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 20:39
Jak na pierwsze pół roku w kolekcjonerstwie rok 2008 był bogaty. Zebrałem ok 300 do tej pory w swojej kolekcji. Zdobyłem wszystkie autografy piłkarzy/trenerów Wisły Kraków osobiście, poświęciłem na to sporo czasu, szczególnie w wakacje. Listów nie wysyłałem znowu tak dużo, ale na 80% dostałem odpowiedzi. Mam nadzieję, że pozostałe 20% w przyszłym roku lub np. jutro. W tym roku skupiałem się na autografach piłkarzy/trenerów/działaczy Wisły Kraków i tak zdobyłem w swojej kolekcji podpisy takich zawodników jak: K. Kmiecik, T. Kulawik, K. Moskal, T. Kłos, Z. Kapka, A. Sarnat, co na pewno zmotywuje mnie do dalszego wysyłania listów do byłych piłkarzy Wisły. W przyszłym roku chciałbym zacząć kolekcjonowanie autografów piłkarzy Realu Madryt- mojej drugiej miłości. Dość ambitne zadanie, jednak mierzę wysoko. Mam nadzieję, że to forum pomoże mi wzbogacić moją kolekcję o kolejne podpisy.
Pozdrawiam
Maciek
2008 rok uznaje za bardzo udany. I to nie dlatego, że zdobyłem jakieś super grafy, ale dlatego, że w ogóle z tym zacząłem. Na 2009 rok planuje cieszyć się każdym otrzymanym autografem i powiększać swoją kolekcję. A tak po za tym robić coś w kierunku rozwijania moich zainteresowań, pasji. I to chyba tyle, reszta okaże się w praniu.
Jak narazie kolekcjonuje autografy od 2-3 miesięcy. Kilka celi mam już spełnionych. Graf z włoch-Kakha Kaladze,graf Kuszczaka,Van Der Saara itp. Mam prawie 100 autografów PILKARSKICH w swojej kolekcji. Kolekcjonuje także fajne grafy z różnych dziedzin sportu. Najbardziej skupiam się na grafach piłkarskich. Zbieram autografy głównie z zagranicy co widać po mojej kolekcji. Rok 2008 uważam za udany bo zaczalem kolekcjonować noi mam już kilka ciekawych grafów.
Cele na 2009 rok to:
1) Zdobyć grafy kilku znanych zagranicznych piłkarzy
2) Zdobyć chociaż 2 grafy piłkarzy z trofeami(złota piłka itp.)
3) osiągnąć liczbę 300-500 grafów piłkarskich.
Myślę że cele na 2009 rok nie są aż tak wielkie i uda mi się je zrealizować
Życzę wszystkim Wesołych i pogodnych świąt, Szczęśliwego Nowego Roku i mnóstwa autografów oraz spełnienia marzeń kolekcjonerskich i prywatnych na Nowy Rok 2009
jak na 2 miechy poważnego zbierania. Mojae grafy to strasznie mało, ale czzekam na odp na ok.20 listów, które wysłałem. Cele na 2009? Grafy przynajmniej 10 ze złotą piłką i tyle samo z fifa 100. W 2009 mam zamiar przekroczyć granicę 200 grafów
_________________ "Będę musiał dziś odśnieżyć 300m2 globalnego ocieplenia."
Od wybrania konkretnego profilu minęło trochę czasu, bo z półtora roku Osiągnięcia prawie żadne, porównując z innymi, nawet tymi początkującymi kolekcjonerami. W ciągu bieżącego roku zdobyłem ponad połowę okazów, które aktualnie stanowią moją kolekcję Wiślaków Pewnie i są osoby, które nawet bez tak konkretnego profilu mają więcej Wiślaków ode mnie, ale szczerze powiedziawszy, mało mnie to obchodzi. Cieszę się z tego, co mam, bo może i nie jest to dużo, ale są to piłkarze mojego ukochanego klubu, wielu z nich darze sympatią. Jeśli chodzi o konkretne autografy, to najbardziej cieszą mnie autografy byłych Wiślaków. I do tego Marek Zieńczuk z wymiany, który nie odpisał mi 2 bądź 3 razy Ten rok obfitował w wymiany, nie wiem, czy nie było ich nawet więcej niż odpisów. Z ciekawszych "osiągnięć" to może zwyczajne wybranie się na mecz siatkówki i zbieranie grafów osobiście. Zawsze to jakieś nowe, ciekawe doświadczenie. Jeśli chodzi o cele na nowy rok, to przede wszystkim częstsze wysyłanie listów, bo jakoś od sierpnia poza wymianami nie wysłałem chyba nic Może trochę zniechęciła mnie skuteczność (4/21). Więc przydałoby się wysłać więcej listów, szczególnie do byłych piłkarzy i trenerów. Ponadto celem powiązanym trochę z kolekcjonerstwem jest poświęcanie swojego czasu na forum, jego funkcjonowanie i rozwój. Jak dla mnie tyle
Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Kwietnia 2008
Wiek: 19 Dołączył: 23 Sie 2008 Posty: 550 Skąd: ROW Rybnik
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 21:22
Rok 2008 moge uznać za dość udany , choć za kolekcjonerstwo wziąłem się pod koniec wakacji i od tego czasu udało mi się zebrać ponad 200 grafów piłkarzy . Poza tym udało mi się dostać do najlepszego liceum w okolicy i jako tako w nim sobie radze .
Moimi podstawowymi założeniami na rok 2009 są :
- Zdać egzamin praktyczny na prawo jazdy ( teoretyczny już zdany )
- Regularnie wysyłać listy --> przynajmniej 5 na tydzień
- Zdobycie paru adresów i pisanie listów do byłych piłkarzy ( dotychczas tego nie robiłem i pisałem listy prawie tylko do klubów i czynnych piłkarzy )
- Powinienem również troche więcej czasu poświęcać nauce , i co za tym idzie , skończyć rok z przyzwoitą średnią --> minimalnie 4.0
Myślę że zadowalającym wynikiem w kolekcjonerstwie było by przekroczenie liczby 700 grafów
_________________ Nasz GÓRNIK znów będzie wielkim !
Ten rok zaczął się świetnie (ok.120 autografów w styczniu) skończył bardzo kiepsko (8 grafów w grudniu). Miałem 2 przestoje (a właściwie jeden nadal trwa) przez brak kasy. Liczę, że w nadchodzącym roku będzie więcej kasy i zapału do pisania i wysyłania listów, no i kilka ciekawych autografów
Więc tak. Rok 2008 był nawet udany. Wpadłem w "nałóg" kolekcjonowania z czego się przeogromnie cieszę. Wpadło troszkę grafów, a z każdego z nich jestem dumny. Od września (czyt. od 3 miesięcy) uzbierałem tylko 50 autografów. Wszystko przez to, że dwa już to rzucałem. Na szczęście przetrwałem to.
Szkoła... Ekhm... na zakończenie klasy II było średnio, zawiodłem się na sobie. W tym roku (na razie półroczu) jest już lepiej. Oprócz ocen z matematyki i chemii, z pozostałych jestem zadowolony.
Cele.
Jeśli chodzi o kolekcjonerstwo to mam kilka konkretnych celów. Oprócz nazwisk graczy (zapisanych w kajeciku) mogę podać konkretną liczbę. 300. Czyli ok. 250 grafów do przodu. Mam na to 12 miesięcy. Zdążę? Oby...
Jeśli chodzi o szkołę. To cel jest jeden. Ukończyć gimnazjum z dobrymi ocenami. Konkret? Średnia ok. 4.5. Jeśli się to uda to planuję dostać się do dobrego liceum. A później dobrze rozpocząć nowy rok szkolny, zgarnąć dobre oceny na półrocze i... będę wypisywał nowe cele.
2008 rok? Zaczął się tragicznie bo strasznie długo czekałem na pierwszy graf. Ale potem się ruszyło- głównie za sprawą niemieckich klubów. Przyszedł marzec i zaczęło się zbieranie osobiste, dzięki któremu ten rok jest udany. Najlepsze dni przyszły w wakacje. Opisów nie było za dużo, ale za to zebrałem mnóstwo grafów osobiście:
1.Korona Kielce(jeszcze stary skład z Ekstraklasy)
2.Nakielski i Kościuczuk(trenerzy OKS-u Olsztyn)
3.FK Moskwa
4.Świt Nowy Dwór Mazowiecki
5.Reprezentacji Polski(pod hotelem, na zgrupowaniu przed meczem z Ukrainą)
6.Legia Warszawa(kilku piłkarzy)
7.Górnik Wieliczka/ OKS Otwock(2 grafy)
8.Warta Poznań(1 graf)
+kilka odpisów
Wakacje można uznać za bardzo udane.
Potem dalej zbierania osobiste na Zniczu i na niższych ligach+ odpisy. Zdarzyła się również okazja żeby zebrać autografy piłkarzy Lechii Gdańsk.
Ogólnie rok jak najbardziej na plus ponieważ nie licząc początku nie przypominam sobie żebym miał jakiś okres typu 3-4 tygodnie bez grafu. Najciekawsze podpisy jakie dostałem to:
Bassala Toure(nigdzie nie widziałem)
Titus Mulama(również nie widziałem)
Felix Katongo(również nie widziałem, napisał mi list)
Dramane Toure(to samo co u Katongo)
Antonio Puchades
Egisto Pandolfini
Na pewno coś bym jeszcze znalazł ale ja najbardziej ciesze się z tych.
Plany na 2009 rok
-Zbieranie osobiste na Zniczu i na niższych ligach
-Mam dużo adresów domowych do byłych piłkarzy i mam zamiar sporo zużyć
-Zużyć znaczki Hiszpańskie, Włoskie(pokrywają mi się z adresami domowymi), Szwedzkie, Austriackie
-Zdobywać grafy uczestników Pucharów Narodów Afryki i Mistrzostw Świata(głównie starych)
-Do oporu wykorzystać wakacje(w sensie sporo pojeździć)
Nie zakładam żadnych ilości jakie chciałbym zdobyć ale na pewno chciałbym przekroczyć 1000(zgodnie z moimi kryteriami), co jest bardzo realne.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez edzio-e2 Nie Gru 21, 2008 22:08, w całości zmieniany 1 raz
Tak se, dopiero w maju zacząłem się bawić w kolekcjonowanie. Udało mi się zebrać 96 autografów może do końca roku dojdę do 100, 25 różnych odznak, duuuuuuuuuużo gazet, trochę mniej biletów i programów. Ale rok jak dla mne udany
2009
-dojść do 200-300 grafów piłkarskich (jak najwięcej ligi polskiej i zdobywców trofeów)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum