Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki outsourcing

Poprzedni temat «» Następny temat
Podsumowanie minionego roku i cele na kolejny
Autor Wiadomość
Woland 

Wysłany: Nie Gru 21, 2008 20:14   Podsumowanie minionego roku i cele na kolejny

Jeszcze pewnie dostaniecie parę autografów w tym 2008 roku, ale podsumowania można powoli robić :P

Cele na następny rok na pewno też macie - robienie ich to podstawa sukcesu :P
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

Agresor 

Profil: Autografy.
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 20:29   

2008? Pod względem kolekcjonerskim nieźle - jeśli do końca roku dojdzie koperta z zacną zawartością od Adama Krause przekroczę granicę 400 autografów. Zakładając to, że na koniec roku ubiegłego autografów miałem ~175, jest to wynik zadowalający.

W sumie listów nie wysyłałem wiele, ale jak wysłałem, to doszły świetne odpowiedzi pokroju Kopy, Suareza, Pandolfiniego czy Paulety na przykład. Dość sporo autografów też zakupiłem, trochę wymieniłem. Kilkanaście zebrałem przed i po treningu Górnika, były to moje pierwsze zebrane autografy w życiu, mam nadzieje że nie ostatnie.

Cele na rok 2009? Zdać maturę i na studia się dostać.

A w kolekcjonerstwie będę dostawał odpowiedzi na wysyłane listy, kupował autografy na allegro i innych kolekcjonerów, wymieniał, może zbiorę coś osobiście (planuję studia w Opolu, więc w sumie na Odrę można się czasami wybrać). Czyli nic się nie zmieni.

I nie zakładam żeby na koniec roku 2009 mieć autografów 600, 1000 czy 1500100900, bo zbieranie na ilość nie ma dla mnie sensu. Będzie co będzie. ;)

I mam zamiar wziąć się za zdobywców Złotej Piłki FF oraz piłkarzy z FIFA 100, bo obecnie nie mam ich tylu, ilu bym chciał mieć. I zdobyć wreszcie autograf Zygmunta Anczoka, mieszkającego niedaleko ode mnie, jeśli mi się zachce to zrobię to jeszcze w tym roku (pozdro Matti!).

Pozdrawiam,

Dawid Murek.

Is this their moment? Beckham... into Sheringham...

and Solskjær has won it!

ToChybaJa? 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2002
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 20:31   

Mijający rok był dla mnie dość średni, aczkolwiek nie było tak tragicznie. Wpadło kilka ciekawych podpisów, jak np. Cantona. Co w 2009? Chciałbym zdobyć więcej podpisów reprezentantów Polski i czołowych zawodników na świecie, których wszyscy mają, tylko ja nie :) i to wszystko... zresztą nie wiadomo, ile będzie mi dane jeszcze żyć, a tu takie plany :)

Jarzab93 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 20:39   

Jak na pierwsze pół roku w kolekcjonerstwie rok 2008 był bogaty. Zebrałem ok 300 do tej pory w swojej kolekcji. Zdobyłem wszystkie autografy piłkarzy/trenerów Wisły Kraków osobiście, poświęciłem na to sporo czasu, szczególnie w wakacje. Listów nie wysyłałem znowu tak dużo, ale na 80% dostałem odpowiedzi. Mam nadzieję, że pozostałe 20% w przyszłym roku lub np. jutro. W tym roku skupiałem się na autografach piłkarzy/trenerów/działaczy Wisły Kraków i tak zdobyłem w swojej kolekcji podpisy takich zawodników jak: K. Kmiecik, T. Kulawik, K. Moskal, T. Kłos, Z. Kapka, A. Sarnat, co na pewno zmotywuje mnie do dalszego wysyłania listów do byłych piłkarzy Wisły. W przyszłym roku chciałbym zacząć kolekcjonowanie autografów piłkarzy Realu Madryt- mojej drugiej miłości. Dość ambitne zadanie, jednak mierzę wysoko. Mam nadzieję, że to forum pomoże mi wzbogacić moją kolekcję o kolejne podpisy.

Pozdrawiam

Maciek

I like to see when you dance. It's amazing for show. I like to feel when your legs make me losing control.

luki 

Kolekcjoner od: lipca 2008...
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 20:40   

2008 rok uznaje za bardzo udany. I to nie dlatego, że zdobyłem jakieś super grafy, ale dlatego, że w ogóle z tym zacząłem. Na 2009 rok planuje cieszyć się każdym otrzymanym autografem i powiększać swoją kolekcję. A tak po za tym robić coś w kierunku rozwijania moich zainteresowań, pasji. I to chyba tyle, reszta okaże się w praniu.

Michael podobny temat już jest :P .

[ Komentarz dodany przez: mani: Nie Gru 21, 2008 9:44 pm ]

Ale na poprzedni rok ;]

Nowik 

Profil: Autografy piłkarskie
Kolekcjoner od: 2008(autografy)
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 20:50   

Jak narazie kolekcjonuje autografy od 2-3 miesięcy. Kilka celi mam już spełnionych. Graf z włoch-Kakha Kaladze,graf Kuszczaka,Van Der Saara itp. Mam prawie 100 autografów PILKARSKICH w swojej kolekcji. Kolekcjonuje także fajne grafy z różnych dziedzin sportu. Najbardziej skupiam się na grafach piłkarskich. Zbieram autografy głównie z zagranicy co widać po mojej kolekcji. Rok 2008 uważam za udany bo zaczalem kolekcjonować noi mam już kilka ciekawych grafów.

Cele na 2009 rok to:

1) Zdobyć grafy kilku znanych zagranicznych piłkarzy

2) Zdobyć chociaż 2 grafy piłkarzy z trofeami(złota piłka itp.)

3) osiągnąć liczbę 300-500 grafów piłkarskich.

Myślę że cele na 2009 rok nie są aż tak wielkie i uda mi się je zrealizować

Życzę wszystkim Wesołych i pogodnych świąt, Szczęśliwego Nowego Roku i mnóstwa autografów oraz spełnienia marzeń kolekcjonerskich i prywatnych na Nowy Rok 2009 :!:

Nowik_Gda :mrgreen:

mleko 

Profil: Autografy, Szaliki
Kolekcjoner od: Listopad 2008
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 20:51   

jak na 2 miechy poważnego zbierania. Mojae grafy to strasznie mało, ale czzekam na odp na ok.20 listów, które wysłałem. Cele na 2009? Grafy przynajmniej 10 ze złotą piłką i tyle samo z fifa 100. W 2009 mam zamiar przekroczyć granicę 200 grafów :mrgreen:

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 21:10   

Od wybrania konkretnego profilu minęło trochę czasu, bo z półtora roku ;] Osiągnięcia prawie żadne, porównując z innymi, nawet tymi początkującymi kolekcjonerami. W ciągu bieżącego roku zdobyłem ponad połowę okazów, które aktualnie stanowią moją kolekcję Wiślaków ;] Pewnie i są osoby, które nawet bez tak konkretnego profilu mają więcej Wiślaków ode mnie, ale szczerze powiedziawszy, mało mnie to obchodzi. Cieszę się z tego, co mam, bo może i nie jest to dużo, ale są to piłkarze mojego ukochanego klubu, wielu z nich darze sympatią. Jeśli chodzi o konkretne autografy, to najbardziej cieszą mnie autografy byłych Wiślaków. I do tego Marek Zieńczuk z wymiany, który nie odpisał mi 2 bądź 3 razy ;] Ten rok obfitował w wymiany, nie wiem, czy nie było ich nawet więcej niż odpisów. Z ciekawszych "osiągnięć" to może zwyczajne wybranie się na mecz siatkówki i zbieranie grafów osobiście. Zawsze to jakieś nowe, ciekawe doświadczenie. Jeśli chodzi o cele na nowy rok, to przede wszystkim częstsze wysyłanie listów, bo jakoś od sierpnia poza wymianami nie wysłałem chyba nic ;] Może trochę zniechęciła mnie skuteczność (4/21). Więc przydałoby się wysłać więcej listów, szczególnie do byłych piłkarzy i trenerów. Ponadto celem powiązanym trochę z kolekcjonerstwem jest poświęcanie swojego czasu na forum, jego funkcjonowanie i rozwój. Jak dla mnie tyle :P

Maciek 19G48 

Kolekcjoner od: Kwietnia 2008
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 21:22   

Rok 2008 moge uznać za dość udany , choć za kolekcjonerstwo wziąłem się pod koniec wakacji i od tego czasu udało mi się zebrać ponad 200 grafów piłkarzy . Poza tym udało mi się dostać do najlepszego liceum w okolicy i jako tako w nim sobie radze .

Moimi podstawowymi założeniami na rok 2009 są :

- Zdać egzamin praktyczny na prawo jazdy ( teoretyczny już zdany 8) )

- Regularnie wysyłać listy --> przynajmniej 5 na tydzień

- Zdobycie paru adresów i pisanie listów do byłych piłkarzy ( dotychczas tego nie robiłem i pisałem listy prawie tylko do klubów i czynnych piłkarzy )

- Powinienem również troche więcej czasu poświęcać nauce , i co za tym idzie , skończyć rok z przyzwoitą średnią --> minimalnie 4.0

Myślę że zadowalającym wynikiem w kolekcjonerstwie było by przekroczenie liczby 700 grafów ;)

Palladino 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: 2007-08
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 21:35   

Ten rok zaczął się świetnie (ok.120 autografów w styczniu) skończył bardzo kiepsko (8 grafów w grudniu). Miałem 2 przestoje (a właściwie jeden nadal trwa) przez brak kasy. Liczę, że w nadchodzącym roku będzie więcej kasy i zapału do pisania i wysyłania listów, no i kilka ciekawych autografów ;]

[ Komentarz dodany przez: Karol91: Nie Gru 21, 2008 10:38 pm ]

By się nie paliło to i kasa by była ! <ruch>

Ehh, nie dołuj mnie ;d I tak swoich nie wydawałem na fajki, kupowałem je zamiast śniadania do szkoły. :o
Ostatnio zmieniony przez Palladino Pon Gru 22, 2008 11:42, w całości zmieniany 1 raz  

Bartek 

Kolekcjoner od: 2008-09
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 21:45   

Czas na mnie.

Więc tak. Rok 2008 był nawet udany. Wpadłem w "nałóg" kolekcjonowania z czego się przeogromnie cieszę. Wpadło troszkę grafów, a z każdego z nich jestem dumny. Od września (czyt. od 3 miesięcy) uzbierałem tylko 50 autografów. Wszystko przez to, że dwa już to rzucałem. Na szczęście przetrwałem to.

Szkoła... Ekhm... na zakończenie klasy II było średnio, zawiodłem się na sobie. W tym roku (na razie półroczu) jest już lepiej. Oprócz ocen z matematyki i chemii, z pozostałych jestem zadowolony.

Cele.

Jeśli chodzi o kolekcjonerstwo to mam kilka konkretnych celów. Oprócz nazwisk graczy (zapisanych w kajeciku) mogę podać konkretną liczbę. 300. Czyli ok. 250 grafów do przodu. Mam na to 12 miesięcy. Zdążę? Oby...

Jeśli chodzi o szkołę. To cel jest jeden. Ukończyć gimnazjum z dobrymi ocenami. Konkret? Średnia ok. 4.5. Jeśli się to uda to planuję dostać się do dobrego liceum. A później dobrze rozpocząć nowy rok szkolny, zgarnąć dobre oceny na półrocze i... będę wypisywał nowe cele. :mrgreen:

Ende.

[ Komentarz dodany przez: mani: Nie Gru 21, 2008 10:48 pm ]

Temat dotyczy tylko pamiątek ;] Od innych spraw macie np. temat Postanowienia noworoczne.

edzio-e2 

Wysłany: Nie Gru 21, 2008 22:06   

2008 rok? Zaczął się tragicznie bo strasznie długo czekałem na pierwszy graf. Ale potem się ruszyło- głównie za sprawą niemieckich klubów. Przyszedł marzec i zaczęło się zbieranie osobiste, dzięki któremu ten rok jest udany. Najlepsze dni przyszły w wakacje. Opisów nie było za dużo, ale za to zebrałem mnóstwo grafów osobiście:

1.Korona Kielce(jeszcze stary skład z Ekstraklasy)

2.Nakielski i Kościuczuk(trenerzy OKS-u Olsztyn)

3.FK Moskwa

4.Świt Nowy Dwór Mazowiecki

5.Reprezentacji Polski(pod hotelem, na zgrupowaniu przed meczem z Ukrainą)

6.Legia Warszawa(kilku piłkarzy)

7.Górnik Wieliczka/ OKS Otwock(2 grafy)

8.Warta Poznań(1 graf)

+kilka odpisów

Wakacje można uznać za bardzo udane.

Potem dalej zbierania osobiste na Zniczu i na niższych ligach+ odpisy. Zdarzyła się również okazja żeby zebrać autografy piłkarzy Lechii Gdańsk.

Ogólnie rok jak najbardziej na plus ponieważ nie licząc początku nie przypominam sobie żebym miał jakiś okres typu 3-4 tygodnie bez grafu. Najciekawsze podpisy jakie dostałem to:

Bassala Toure(nigdzie nie widziałem)

Titus Mulama(również nie widziałem)

Felix Katongo(również nie widziałem, napisał mi list)

Dramane Toure(to samo co u Katongo)

Antonio Puchades

Egisto Pandolfini

Na pewno coś bym jeszcze znalazł ale ja najbardziej ciesze się z tych.

Plany na 2009 rok

-Zbieranie osobiste na Zniczu i na niższych ligach

-Mam dużo adresów domowych do byłych piłkarzy i mam zamiar sporo zużyć

-Zużyć znaczki Hiszpańskie, Włoskie(pokrywają mi się z adresami domowymi), Szwedzkie, Austriackie

-Zdobywać grafy uczestników Pucharów Narodów Afryki i Mistrzostw Świata(głównie starych)

-Do oporu wykorzystać wakacje(w sensie sporo pojeździć)

Nie zakładam żadnych ilości jakie chciałbym zdobyć ale na pewno chciałbym przekroczyć 1000(zgodnie z moimi kryteriami), co jest bardzo realne.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez edzio-e2 Nie Gru 21, 2008 22:08, w całości zmieniany 1 raz  

B@RT_LP 

Profil: Autografy, odznaki
Kolekcjoner od: 2008-05(od 2009-01 autografy)
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 12:11   

2008

Tak se, dopiero w maju zacząłem się bawić w kolekcjonowanie. Udało mi się zebrać 96 autografów może do końca roku dojdę do 100, 25 różnych odznak, duuuuuuuuuużo gazet, trochę mniej biletów i programów. Ale rok jak dla mne udany

2009

-dojść do 200-300 grafów piłkarskich (jak najwięcej ligi polskiej i zdobywców trofeów)

-dojść do 50 odznak

-nie zaprzestać kolekcjonowania

To by było na tyle

kemotek 

Kolekcjoner od: kwiecień 2007r.
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 12:33   

W 2008 roku udało mi się zdobyć parę ciekawych autografów jak np. Dada Maravilha czy Cesare Maldini. Ogólnie rok chyba udany :)

W 2009 chciałbym po prostu nadal cieszyć się tym hobby i poszerzać swoją kolekcję o coraz to lepsze okazy.

Mleko Łaciate

Wysłany: Pon Gru 22, 2008 12:48   

Nie stawiam sobie żadnych celów. Poprostu zbieram.

Odpowiedz do tematu