W 2011 roku wysłałem 166 listów z czego dostałem 108 odpowiedz, 9 listów z 2010 roku
~66% wszystkich odpowiedzi
~59% odpowiedzi z 2011 roku
~40% odpowiedzi z 2010 roku
≈96 autografów z wymian
≈584 zdobytych osobiście
Listy do piłkarzy Manchesteru United:
wysłane:33
otrzymane:17
Podsumowanie 2011 roku
Cytat:
W 2011 roku chciałbym skupić się na wysyłaniu listów do piłkarzy Manchesteru United oraz do wielu sławnych i utalentowanych piłkarzy.
Po części zostało to zrealizowane.
W 2011 roku wysłałem 166 listów z czego dostałem 109 odpowiedzi (9 listów z 2010 roku) co daje:
~66% wszystkich odpowiedzi
~60% odpowiedzi z 2011 roku
~40% odpowiedzi z 2010 roku
Wysłałem 33 listy do piłkarzy Manchesteru United z czego 17 osób odpisało (~51% odpowiedzi). Nie jest najgorzej.
Cytat:
Zdobyć 1000 autografów co będzie bardzo trudno.
Wydawało się to bardzo trudne do zrealizowania jednak przyszło z łatwością. Trochę powysyłałem, trochę pozbierałem osobiście co dało ponad 1000 autografów zdobytych w 2011 roku (w sumie ≈1600). Jestem bardzo zadowolony.
Cytat:
Chciałbym też pozbierać bardzo dużo autografów osobiście nie tylko na meczach Warty ale na meczach Reprezentacji,Widzewa oraz przy okazji pobytach na wakacjach/feriach.Chciałbym także 22 stycznia zebrać kadrę Jagielloni Białystok w Gutowie Małym oraz pojechać na inne ciekawe mecze sparingowe w woj.Łódzkim (Gutów Mały,Kleszczów).
Pod względem wyjazdów rok jak najbardziej udany. Zaliczyłem wyjazdy na takie mecze jak: Warta Sieradz - Jagiellonia Białystok, Elana Toruń - Osasuna Pampeluna, GKS Bełchatów - ŁKS Łódź czy Polska-Włochy. Ponadto udałem się do Krakowa na trening Wisły Kraków, gdzie udało mi się zebrać wszystkie planowane podpisy.
Na zbieranie podpisów do Łodzi w tym roku się nie wybrałem, jednak zaliczyłem kilka meczy sparingowych, treningów czy mecz reprezentacji.
Najlepiej jednak będę wspominał wyjazd do Wrocławia. Bardzo miła atmosfera - oby więcej takich wyjazdów. Pozdrawiam wszystkich obecnych tam forumowiczów i nie tylko.
Cytat:
Co do postanowień forumowych to popracować trochę nad albumem oraz mniej pisać na forum.
Niestety nad fotopiciem nie popracowałem bo od początku roku nie działa. Jestem jednak w trakcie tworzenia nowej strony. Cieszę się, że w tym 2011 roku poznałem osobiście kilku kolekcjonerów, a co za tym idzie utrzymuję z nimi stały kontakt.
Co do forum to już coraz mniej piszę. Przynajmniej lepiej jakościowo i nie wygląda to tak wcześniej.
Cele na 2012 rok
W tym szczególnym dla polskiej piłki 2012 roku chciałbym pozbierać dużo podpisów osobiście. Na samym początku roku planuję wybrać się do Warszawy by wspólnie z forumowiczami zebrać Sporting oraz Portugalię. Głównym celem podczas drugiego pobytu będzie zrobienie zdjęcia z Cristiano Ronaldo (może się uda?). Nie wykluczam także wypadów na treningi, sparingi czy mecze ligowe drużyn z Ekstraklasy.
Jeżeli chodzi o Euro2012, chciałbym pozbierać autografy uczestników Mistrzostw Europy. Rozważam kilka opcji: wyjazd do Warszawy i okolic (Polska, Rosja, Chorwacja), Legionowa (Grecja) lub do Wrocławia (Czechy). Zobaczymy jednak co czas pokaże.
Jakbym wybrał się na wakacje do Londynu to chciałbym pozbierać coś na Igrzyskach Olimpijskich, bądź coś osobiście na meczach sparingowych czy treningach.
W przyszłym roku planuję wysłać ponownie ponad 100 listów oraz dobić do 100 autografów osób powiązanych z Manchesterem United (co będzie na pewno bardzo trudne).
Co do forum to chciałbym wraz z nowym rokiem z powodzeniem uruchomić własną galerię autografów. Dodatkiem będzie popracowanie nad jakością zdjęć oraz autografów. Po cichu myślę też nad zaliczeniem forumowego zlotu. Za bardzo nie planuję bo nie wiem co czas przyniesie, jednak kilka planów wymieniłem wyżej. Mam nadzieję, że będę ten czas miło wspominał, podsumowując rok 2012.
kolekcjonerskie cele na 2011 rok? nie wiem, są ważniejsze sprawy w życiu, więc w nich mam swe cele, powiem tylko, że chcę by autografy nadal mnie jarały jak jarają, a wtedy będzie dobrze w moich segregatorach.
jarają. ten rok był spoko. nie zbieram już tak jak kiedyś, że codziennie budziłem się z myślą kiedy przyjdzie listonosz i czy coś przyniesie, nie dzwonię (jak np. Pulpet) do mamy i nie pytam czy przyszły listy dla mnie. w sumie jak mają przychodzić, skoro w 2011 wysłałem ich 8? odpowiedzi dostałem 4. nie przeszukuję wszystkich tematów dotyczących wymian, bo strasznie mi się nie chcę, nie biegam na pocztę 3 razy dziennie by wysłać grafy do kogoś (forgive me Szymek...), bo nie mam na to czasu; na allegro też już w sumie nie zaglądam. ale osobiście w tym roku pozbierałem nawet sporo, 242 autografy, na co składają się podpisy Podbeskidzia, Cracovii, Wisły, Lechii, Polonii W-wa, Widzewa, Oldbojów Wisły, Skonto, Liteksu, APOELu, Odense, GKSu Bełchatów, Lecha, Fulham, Reprezentacji Polski, Reprezentacji Włoch, Twente i osób obecnych na losowaniu baraży do ME'12. ogólnie rzecz biorąc, rok kończę z liczbą 1453.
żałuję, że nie było mi dane być na zlocie, ale to nie przeszkodziło mi w poznaniu ip forumowiczów, których wcześniej nie znałem (np Pirlo, Mateqi, Gaucho). moderatorem zostałem, z czego również się cieszę.
2012? koniec świata ma nastąpić, w co osobiście nie wierzę. mam nadzieję, że w grudniu będzie mi dane napisać, że zebrałem wszystkich Włochów, Holendrów, Anglików i Czechów, a do tego pozbierałem to i owo na sportowo. przydałoby się trochę listów powysyłać, bo z tym kiepsko ostatnio. no i żeby zdrowie było!
Cele na rok 2012
W przyszłym roku chciałbym przede wszystkim zdobyć autografy podczas Mistrzostw Europy które odbędą się w Polsce i na Ukrainie. Mam zamiar wybrać się do Krakowa (Anglia, Holandia, Włochy) oraz do Gdańska i okolic (ewentualnie Warszawy i okolic). Zamierzam się też wybrać na mecz Polska - Portugalia. Chciałbym wysłać ponad 100 listów i dobić do 1200 autografów w swojej kolekcji. Chciałbym też osiągnąć 25-30 autografów z listy FIFA 100 (obecnie mam ich 10).
- 120 ucz. MŚ
- 12 piłkarzy FIFA 100, po jednym na każdy miesiąc
- nie zrezygnować z kolekcjonerstwa
To jak dobrze policzyłem 120 nowych podpisów ucz. MŚ, więc w sam raz.
Nowych podpisów z FIFA 100 przybyło 15, więc na chwilę obecną 69 sztuk jeśli znów dobrze liczę, także jestem z tego zadowolony.
Z kolekcjonerstwa nie zrezygnowałem, więc kolejny cel spełniony.
Na przyszły rok podobnie, mam nadzieję na podpisy 120 ucz. MŚ, 6 piłkarzy FIFA 100 no i nadal trwać w tym hobby.
Do zobaczenia za rok.
Profil: Autografy, Przypinki, i inne
Kolekcjoner od: 2010-03
Wysłany: Pią Gru 30, 2011 20:28
2011
Jako, że to drugi rok mojego kolekcjonowania sądzę, że jest bardzo udany. Wysłałem 94 listy, otrzymałem 52 odpowiedzi w tym 41 autografów, 13 przypinek i 4 proporczyki. W tym roku zacząłem też ujednolicać swoją kolekcję w wymienionych wcześniej kierunkach ( autografy, przypinki, proporczyki ).
2012
Największym celem jaki sobie postawiłem to autograf Cristiano Ronaldo, list do Niego wysłałem w listopadzie obecnego ( jeszcze) roku. Oprócz tego chciałbym zdobyć jeszcze autografy Ikera Casillasa oraz Alfredo di Stefano. Mam nadzieję, że się uda, a po za tym jak od 1 stycznia będziecie o tym wiedzieli, ponieważ regularnie moje posty pojawiają się na kolekcja24.
Z mojej strony tyle, a wszystkim kolekcjonerom na Nowy Rok życzę udanych zbiorów i wypchanych po brzegi skrzynek pocztowych !
W roku 2011 chciałbym dobić 350 autografów i mieć w tym 60 graczy Juventusu. Myślę, że jak się wezmę do pracy to go wypełnię. Bez pracy nie ma kołaczy :p
niestety lipa wynikła, gdyż porzuciłem kolekcję
2012
po prostu powrócić do tego hobby i zbierać bez przerw i dobić do 50 autografów piłkarzy Juve.
_________________ Poszukuję znaczków włoskich,angielskich i hiszpańskich.masz znaczek sprzedaj lub wymień.
Profil: Podpisy rep. swoich krajów
Kolekcjoner od: zawsze
Wysłany: Sob Gru 31, 2011 11:25
lefty napisał/a:
155 autografów reprezentantów Polski w piłce nożnej, a miało być minimum 150, więc plan spełniony. Prawie 750 autografów z piłki nożnej. Jest dobrze.
W 2011 chciałbym nadal cieszyć się tą pasją. Do czerwca 200 autografów reprezentantów Polski, do grudnia 250. Najważniejsze, aby udało się spotkać z Raulem. Jeśli wszystko się uda, będzie świetnie.
Są w kolekcji autografy 205 reprezentantów Polski, bo od czerwca niewiele doszło. Raula nie spotkałem, ale byłem na meczu Realu Madryt, więc jeszcze lepiej. Obecnie w kolekcji autografy przedstawicieli 117 różnych reprezentacji. W minionym roku najbardziej ucieszyły mnie egzotyczne odpisy, których kilka było. Osobiście zdobyłem trochę podpisów.
Planów nie ma.
_________________ Autor postu otrzymał ostrzeżenie Trochę lepsza gała, nie zszywana osiem razy. Jedenastu napastników, cały czas zero bramkarzy. Się mogą różnić czasy, ale nie charakter ludzi, ciekawe, gdzie za parę lat będziecie mieli kumpli
I tak dobrze patrząc na to że od października(3 miechy) w ogóle nie zbierałem grafów.
Plany na kolejny rok:
- 1500 autografów ogółem - 250 grafów piłkarzy
- 30 grafów z FIFA 100
- Wysłać co najmniej 50 listów
- Przeprowadzić 30 wymian
Jako że zawiesiłem zbieranie nic nie wypaliło ale podsumuje:
Autografy - około 1000 z czego piłkarskich 200
FIFA 100 - 19 (czyli o 3 więcej)
Listów i wymian nie liczyłem, ale także poziom zaniżony.
W takim razie cele do których będę musiała się przyłożyć:
-Dobić do 1500 i 300 piłkarzy
-Jak wielu zaliczyć coś podczas EURO12 (moim celem jest Dania w Kołobrzegu)
-FIFA 100 - 30 Grafów
Zaliczyć minimum dwa wyjazdy na większe zbiory (Lubin, maybe zlot?).
Skupić się na zawodnikach "współczesnych" i ucz. MŚ 2010, a w okresie między sezonami wysłać co nieco do emerytowanych.
100 autografów osób związanych z Manchesterem United.
Nie robić wakacji od kolekcjonerstwa, być systematycznym, regularnie wysyłać listy (15/msc.).
Zdobyć 301 nowych podpisów, tj. dobić do 800.
Systematyczność zakończyła się z końcem maja. Brak czasu, ochoty, kasy - wszystkiego po trochę. Jeden wyjazd na większe zbiory - Dzierżoniów, czyli Górnik Zabrze (17 grafów). Uczestników MŚ 2010 również kilku wpadło. Kolekcja Manchester United dobiła do 81 autografów. 45 wysłanych listów. 155 nowych autografów, więc rok zakończony na liczbie 646. Miało być zdeka inaczej.
2012
Może wrócą chęci na kolekcjonerstwo? Sprzedawać kolekcji nie zamierzam. Zobaczymy, co czas pokaże.
2011
Minął pierwszy rok, ze zbieraniem autografów. Wydaje mi się ze jak na początkującego to nawet nieźle. Sporo listów udało mi sie wysłać z odpowiedziami tez było nieźle. Jeżeli chodzi o zbieranie osobiście to byłem prawie na każdym meczu Southampton gdzie zbierałem grafy piłkarzy League One i Championship. Pod koniec roku udały mi się 2 wypady do Londynu gdzie zbierałem drużyny: Wolverhampton Wanderers, Crystal Palace, Fulham FC i Bolton Wanderers.
2012
Postaram się pojawić w Polsce na Euro i spróbować swoich sił w Krakowie, planuję wyjazd do Londynu podczas Igrzysk, zebrać jak najwięcęj drużyn Premier League no i oczywiście drużyn pojawiających się na St Mary's Stadium. I oczywiście postaram się wysłac więcęj listów niz w 2011 roku:)
Kolekcjonerem nigdy nie byłem, powiedzmy sobie szczerze. W całych tych latach zebrałem sam chłam, zero jakiegoś wartościowego podpisu, a profile zmieniałem jak rękawiczki.
2012
Zacząć kolekcjonerstwo ? i tak nie wyjdzie, ale trzeba wierzyć ,że te 10 listów na krzyż w miesiącu się wyśle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum