Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki serwer hp ml110

Poprzedni temat «» Następny temat
Podsumowanie minionego roku i cele na kolejny
Autor Wiadomość
gelu 

Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Pią Gru 23, 2011 23:33   

Cytat:
Cele na kolejny rok? Dobić do przynajmniej 63 autografów, jeśli chodzi o listę FIFA100, co nie powinno być trudne. Przydałoby się znowu pozbierać coś osobiście, a będzie ku temu okazja na II memoriale Jarosława Giszki, treningach Wisły i Cracovii, Trenuj z Mistrzem i być może na jakichś eventach jak planowany mecz Wisły z Borussią, czy turniej trzech reprezentacji, co obiecywał Grzegorz Lato jako rekompensatę za EURO.

Podsumowanie roku 2011
Rok minął jak z bicza strzelił. Z tego co sobie zakładałem, dobiłem do 65 autografów piłkarzy z listy FIFA100, co cieszy. Osobiście zebrałem 115 autografów - o 14 więcej niż w zeszłym roku. Z moich zeszłorocznych nadziei na piłkarskie eventy w Krakowie, odbyły się tylko treningi Wisły i Cracovii :D . Ale za to w Krakowie zagościły europejskie puchary i nie tylko. Zebrałem osobiście autografy: Michela Platiniego, Zbigniewa Bońka, Safeta Susić'a, Paulo Bento, Jose Bakero, Thomasa Helvega, Johna Arne Riise, Damiena Duffa, Vitālijsa Astafjevsa i wielu innych. Gorzej było z wysyłaniem listów. Poszło ich zaledwie 55, co jest najgorszym wynikiem od dwóch lat. Dotychczas otrzymałem 21 odpowiedzi, więc skuteczność wynosi ~40%, a jest to lepszy rezultat niż ubiegłoroczny.

Cele na rok 2012
W nadchodzącym roku chciałbym wytrwać w kolekcjonerstwie, a co za tym idzie, wysyłać regularnie listy. Zamierzam również osiągnąć liczbę stu autografów mistrzów świata (jak na razie licznik zatrzymał się na 84 nazwiskach). Przydałoby się dobić do 70 autografów piłkarzy z FIFA100, a także zebrać znów powyżej 100 autografów osobiście. W Krakowie będą przebywać trzy światowe potęgi: Włochy, Anglia i Holandia. Po cichu liczę także na przygodę związaną z europejskimi pucharami. Mam nadzieję, że będę ten czas miło wspominał, podsumowując rok 2012.
Ostatnio zmieniony przez gelu Pią Gru 23, 2011 23:41, w całości zmieniany 1 raz  

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 12:42   

Podsumowanie roku 2011
Definitywnie zakończyłem przygodę z autografami, choć kilka razy osobiście zdarzyło się zbierać, parę odpisów na listy wysłane dawno temu też przyszło.

Cele na rok 2012
Sprzedać wszystko po korzystnych cenach, zarobić na ME 2012 (wiem, jestem ch... :( ), zarobione pieniądze fajnie wydać, zwiedzić Berlin w towarzystwie forumkowiczów.

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 13:05   

Cytat:
W 2010 znowu listów dużo nie wysłałem.

Wystarczy zmienić rok i wypowiedź wciąż będzie aktualna:P
Cytat:
Autografów jest troszkę więcej niż w zeszłym roku - ponad 877, w tym ponad 264 Wiślackie, więc pozytywnie. Pozbierałem trochę osobiście i to nie tylko w Gdańsku, bo udało się coś pozbierać na zlocie, jak i również w swoje urodziny pojechać do Warszawy. [...] Co ważne, udało się też zdobyć osobiście autografy kogoś innego niż polskich ligowców przez obecność Villarrealu nad morzem.

Autografów jest 1612 (874 różnych piłkarzy na zdjęciach), więc wynik nie jest zły jak na mnie ;) Autografów Wiślaków jest 462 (około 182 piłkarzy), więc też liczba ujdzie :) Jeśli chodzi o zbieranie osobiście, to znowu udało się coś ciekawego poza ligowcami. W tym roku były to reprezentacje Polski, Meksyku i Niemiec, piłkarze Sparty, Al-Ahly, Skonto, uczestnicy finałów Ligi Światowej siatkarzy. Tutaj wyszło lepiej niż się spodziewałem :)
Cytat:
Co do przyszłego, to fajnie byłoby nie zwolnić tempa i wciąż poszerzać swoje zbiory tak jak teraz. Przydałoby się też listy powysyłać, najlepiej więcej niż ostatnio :D No a poza tym wypadałoby nie uwalić pierwszego roku na studiach :)

Postanowienia na przyszły rok więc się w sumie nie zmieniają. Listy kiedyś trzeba powysyłać, a co do zbierania osobiście, to poza ligą mam niedaleko 4 drużyny na Euro, więc coś pewnie będę zbierał. Podobnie jak Kamil mam nadzieję, że kolejny zlot będzie równie udany :)

śmietana. 

Profil: autografy.
Kolekcjoner od: urodzenia.
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 15:10   

Cytat:
czytając moja wypowiedź sprzed roku mogę śmiało stwierdzić, że byłem zajebiście głupi, ale niestety ten rok tego nie zmienił. w tym roku zbieranie autografów zeszło na dalszy plan, miało na to wpływ kilka czynników, o których teraz nie będę pisał. rok w pewnym sensie udany, zebranych kilkadziesiąt autografów osobiście, do tego wymiany. a co do przyszłego roku to znowu obejdzie się bez wysyłania listów. pozdrawiam i do następnego.
nic się nie zmieniło, pozdrawiam.

Jarzab93 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 17:24   

2011
Rok temu pisząc w tym temacie podałem jakieś dokładne statystyki ile czego i w ogóle. W tym roku nie napiszę konkretnych liczb, bo przestałem notować. W całym 2011 wysłałem mniej niż 10 listów (nie licząc wymian). Po prostu mi się nie chcę. Zebrałem sporo autografów osobiście m.in. PZPN, Apoel Nikozja, Fulham, Odense i Sparta Praga. Tym samym zacząłem zbierać podpisy zawodników zagranicznych, ale tylko takie podpisy, które zbiorę osobiście. Na tę chwilę: 191 autografów Wiślaków, coś koło 45 autografów piłkarzy z FIFA 100. Resztę tzn. ligowców troszkę odpuściłem :)

2012
Trwać nadal w kolekcjonerstwie.

I like to see when you dance. It's amazing for show. I like to feel when your legs make me losing control.

oko98 

Profil: Pamiątki sportowe,autografy
Kolekcjoner od: 10 styczen 2011
Ostrzeżeń:
 10/4/4
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 18:41   

2011 rok
listy wyslane powyzej 100, otrzymane ok.50, autografy-135, bilety ok.30, odznaki 12, proporczyki 3,
Najlepsze autografy:
Fernando Torres
Michael Essien
Fernando Llorente
Jak na pierwszy rok kolekcji to nawet niezle zebralem.

Cele na 2012 rok
Chce zebrac jak najwiedcej autografow i moim najwiekszym celem jest zebrac autografy zawodnikow mistrzostw europy.
[/list]

Zarzi 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 18:54   

2011
Nie zapisywałem dokładnych statystyk. Był to jednak mój najlepszy rok, jednak nie pod względem ilości, lecz jakości. Jestem średnio zadowolony, ponieważ pierwszą połowę roku kompletnie "przespałem". Z ciekawszych autografów to: Diego Maradona, Wesley Sneijder, Fernando Torres, Theo Walcott, Alfredo Di Stefano.

2012
Pobić kolejną setkę podpisów i zebrać coś podczas EURO.
Ostatnio zmieniony przez Zarzi Nie Gru 25, 2011 18:55, w całości zmieniany 2 razy  

Unkas 

Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 19:01   

2011
Ten rok był dobrym rokiem w mojej kolekcjonerskiej przygodzie. Zdecydowanie poprawiłem się w kwestii zdobywania podpisów osobiście. Zbierałem podpisy Polonii Bytom, Ruchu Chorzów, Korony Kielce, Śląska Wrocław, czy RTP Unii Racibórz. Ponadto zebrałem całą kobiecą kadrę w piłce nożnej i część męskiej reprezentacji wraz z Agresorem. Ciekawą przygodą, którą zapamiętam do końca życia była wizyta w domu Jana Liberdy. Również jestem bardzo zadowolony ze zdobycia autografu Roberta Burneiki, co było naprawdę dużym przeżyciem.
Jeśli chodzi o listy to trochę ich wysłałem. Odpowiedzi jakieś były, ale jednak bardziej skupiłem się na zbieraniu podpisów osobiście. W tym roku otrzymałem m.in. dwie odpowiedzi listowne, na które czekałem po dwa lata i dwa miesiące (Dariusz Dudka i Yoann Gourcuff).
Łącznie zdobyłem 289 podpisów, co daje średnią 24,1 podpisów na miesiąc. Wynik nie jest zły, ale myślę, że stać mnie na więcej. Pozwolę sobie jeszcze wymienić postacie, których autografy sprawiły mi w tym roku najwięcej satysfakcji: Manuel Pellegrini, Fredrik Ljungberg, Lothar Matthaus, Patrick Kluivert, Fernando Torres, William Gallas, Karl-Erik Palmer, Robert Burneika, Wojciech Szczęsny, Ronald Koeman i Yoann Gourcuff. Być może do tej listy kogoś jeszcze dopiszę wraz z końcem 2011 roku.

2012
Plan na ten rok przewiduje próbę poprawienia ilości zdobytych autografów co do roku poprzedniego (marzę w końcu o dobiciu do tysiąca podpisów). Również mam zamiar zebrać jakieś podpisy osobiście. Najbardziej chciałbym się wybrać do Wrocławia, aby zdobyć Czechów, jednakże zobaczymy, co czas pokaże. Rozważam zebranie autografów jakichś drużyn klubowych. Nieśmiało myślę o Baniku Ostrava. To by było na tyle. Nie chcę więcej pisać, bo głupio byłoby później patrzeć na niezrealizowane punkty. Będzie to czwarty, pełny rok mojej przygody z kolekcjonerstwem, jeśli w międzyczasie nie zrezygnuję z tego hobby, co mam nadzieję nie nastanie.

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 21:52   

Post z serii, pochwalę się, a co!
W 2011 roku zdobyłem już podpisy ponad 2000 osób, których nie miałem jeszcze w kolekcji. Łącznie podpisów, które przeleciało przez moje ręce było pewnie z 2-3 razy więcej. Wysłałem 661 listów i chyba będzie to koniec na ten rok, choć w tydzień to się jeszcze może trochę zmienić. Cieszy mnie głównie, oczywiście, ilość zdobytych osobiście autografów. Zaliczyłem w tym roku zbieranie w Pradze, na Euro Baskecie kobiet, przy okazji meczów Polska - Meksyk, Polska - Włochy, Wisła - Fulham, Wisła - Twente, TdP 2011, jakieś pojedyncze zbierania w Zabrzu czy Chorzowie. Tyle chyba wystarczy. Choć kilka razy zapiłem i z planowanych pobliskich wypadów nic nie wyszło, ale szanujmy się, tak, wystarczy :p

Co na 2012? Jak mnie szlag nie trafi, co wcale nie byłoby jakąś niespodzianką, to musi być jeszcze lepiej! Wprawdzie najważniejszy event, czyli London 2012 nie wyjdzie raczej (dzięki ING! dzięki VISA!), to i tak musi być dobrze. Na pewno w trakcie EURO przynajmniej weekend w Krakowie, na pewno Wrocław, na pewno Warszawa (bo mam podobno bilet na ćwierćfinał). Oprócz tego Standard, jeśli będą dobre terminy to TdP, chyba są MP w LA w Bielsku, Puchar Świata w skokach kobiet w Szczyrku, może mężczyzn z Zakopanem, jak mi się uda kogoś naciągnąć na wyjazd. Szkoda, że tak daleko mam do Szklarskiej Poręby. Coś się jeszcze znajdzie. Listów będzie więcej. Fajnie tylko jakby był większy procent odpowiedzi, bo w tym roku jak na razie to tylko ~33%.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

John 

Kolekcjoner od: 2010-10
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 22:00   

Na Zakopane to się pisze nawet w tym roku!
U mnie taktyka jak u Krzynówka:
"Cały czas do przodu"
Chciałbym w przyszłym roku wysyłać więcej i dostawać więcej, o!

paja22 

Wysłany: Wto Gru 27, 2011 18:32   

gollaz napisał/a:
Post z serii, pochwalę się, a co!
W 2011 Wysłałem 661 listów i chyba będzie to koniec na ten rok, choć w tydzień to się jeszcze może trochę zmienić.

WOW. Ja myślałem, że sporo wysyłam, ale nawet do połowy tego się nie zbliżam.

Rob 

Profil: autografy
Kolekcjoner od: 2000-02
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 21:08   

Az z ciekawosci zajrzalem do siebie. W tym roku wyslalem 345 listow. To sobie stawiam taki cel na przyszly rok, zeby wyslac minimum 400. Mozecie mi zyczyc powodzenia.

matihiphop 

Profil: autografy
Kolekcjoner od: 2009-05
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 21:11   

Rob, Powodzenia

A co do mojego podsumowania, to ten rok był lepszy od poprzedniego i pół jeszcze poprzedniego, więc jestem zadowolony.
Na następny rok, jako cel stawiam sobie podwojenie ilości podpisów, czyli dobrnięcie do czterech setek.

\"Powiedziałem słowa \"I Quit\" ponieważ mojemu życiu zagrażało niebezpieczeństwo\" Dave Bautista

Rudy_Diablik 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2011-10
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 21:15   

W tym roku dopiero zacząłem zbierać więc wcześniejszych postanowień nie było. Ogólnie swój początek z kolekcjonerstwem uważam za udany. Zebrałem prawie 70 grafów ( od czerwca bodajże).
Na przyszły rok mam trzy postanowienia:
- Wysłać 100 listów ( na dobry początek :D )
- W ilości autografów dobrnąć do 250
- zebrać jak największą liczbę grafów zawodników związanych z Manchesterem United ( teraz lub kiedyś)

Rodowity_Łomżanin 

Profil: autografy- PN, odznaki sportowe
Kolekcjoner od: grudzień 2005
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 15:58   

2011

Wysłano : 94
Otrzymano : 51
Skuteczność : 54%
Autografy w 2011 : 431
Średnia zdobytych autografów na dzień : 1,18
Autografy zdobyte osobiście : 104

Był to kolejny dobry rok w mojej kolekcjonerskiej przygodzie, która trwa już 6 lat. Chciałem w tym roku przekroczyć granicę 2000 autografów, co się udało, bowiem obecnie jest ich 2037. Starałem się także powiększyć liczbę autografów uczestników MŚ 2010, których obecnie mam około 125. W porównaniu z rokiem ubiegłym o ponad 30 spadła liczba wysłanych listów, drastycznie zmniejszył się też % otrzymywanych odpowiedzi. Najwięcej listów wysłałem w styczniu, najwięcej też przyszło odpowiedzi właśnie tego miesiąca. Żeby minusy nie przysłoniły plusów, to udało mi się dużo autografów pozbierać osobiście. Zacząłem w marcu w Łomży, gdzie przyjechała reprezentacja Holandii U-18 na mecz z jej polską odpowiedniczką. Zebrałem wtedy podpisy min. Władysława Żmudy, Keesa Zwamborna oraz całą reprezentację Holandii. Potraktowałem to jako inwestycję w przyszłość, bowiem Ci piłkarze mogą zarówno skończyć jako gwiazdy światowego formatu, jak i też gdzieś w IV lidze.
Potem, tj. w czerwcu udałem się na zbieranie autografów do Białegostoku, gdzie przyjechał kazachski Irtysz Pawłodar, późniejszy pogromca Jagi. Tym samym wpadło około dwadzieścia egzotycznych podpisów, a takie lubię. Potem lekka kolekcjonerska stagnacja, dopiero pod koniec sierpnia wybrałem się sam do Gdańska gdzie nie zbierałem co prawda Lechii, ale przy okazji pobytu nad morzem wybrałem się z jednym z forumowiczów do Gdyni, gdzie pozbieraliśmy Arkę. Nadszedł wrzesień, doszedłem do wniosku, że aby powiększać kolekcję o nowe, ciekawe autografy, należy rozszerzyć kierunek działań. Postanowiłem więc jeździć do Warszawy, Legia gra w pucharach, więc będzie okazja do pozbierania zagranicznych drużyn. Podczas moich trzech wyjazdów do stolicy powiększyłem kolekcję o podpisy zawodników Hapoelu Tel Aviv, Rapidu Bukareszt oraz PSV Eindhoven. Na miejscu nie tylko pozbierałem podpisy i porobiłem zdjęcia z piłkarzami, ale także poznałem innych kolekcjonerów, nie tylko z tego forum, ale także tych ze sporym stażem, który nie udzielają się na forach.
Abstrahując od tego, mam nadzieję, że otrzymam jeszcze odpowiedzi na listy wysłane w tym roku.

2012

W styczniu pójdzie sporo listów, które są już gotowe, czekam tylko na zdjęcia. W lutym do stolicy zawita Sporting Lizbona i Portugalia, więc ja również zawitam. Trzymam kciuki za Legię by awansowała dalej.
Jakoś przed inauguracją ME do Warszawy ma przyjechać Liechtenstein bądź Malta, więc również będę ich zbierał.
Co do ME to świetnie byłoby pozbierać Rosjan oraz Greków a także, jak będą pieniądze , Chorwatów. W każdym bądź razie, jeżeli zbiorę chociaż jedną z tych reprezentacji to będę zadowolony. Planów na drugą część roku nie mam, bo nie wiadomo co przyniesie przyszłość.
W tamtym roku jako cel napisałem, aby trwać w tej zajawce, w tym tego nie napiszę, bo jestem po prostu tego pewien. Chcę więc powysyłać do kolejnych ucz. MŚ, w szczególności do tych, co byli na ostatnich mistrzostwach a także do potencjalnych uczestników ME 2012.
Ponadto przydałoby się powysyłać coś do byłych niemieckich piłkarzy, przez ostatni rok miałem pisać do kilku, ale zawsze znajdował się ktoś ciekawszy, by wysłać list.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Rodowity_Łomżanin Czw Gru 29, 2011 15:58, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu