Wysłany: Pią Gru 30, 2011 01:28 Odznaki od klubów za darmo
Witam wszystkich na forum,
Ostatnio miewam problemy ze spaniem w związku z czym postanowiłem zabrać się za wysyłanie maili do klubów i federacji piłkarskich z prośbą o wysłanie odznaki z herbem klubu/federacji wiernemu kibicowi:)
Jak się dziś okazało, wysłałem w sumie około 250 maili ;o Objechałem wszystkie pierwszoligowe zespoły angielskie, hiszpańskie, francuskie, niemieckie, włoskie, holenderskie, szkockie, parę zespołów z Rosji, Ukrainy, Czech, Szwajcarii, Belgii, Austrii, Grecji, Portugalii, Danii oraz rzecz jasna polska Ekstraklasa + 1. liga. Do tego wszystkie federacje europejskie oraz kilka pozaeuropejskich.
Wysyłanie rozłożyłem na dwie noce, łącznie około 6 godzin (28-29 grudnia).
Oczywiście, większość adresów mailowych w okresie międzyświątecznym ma "wolne", więc traktowany byłem z automatu odpowiedziami typu "Proszę czekać na odpowiedź po Nowym Roku".
Jedynie HSV, Borussia Dortmund, West Bromwich, Manchester United , Flota Świnoujście oraz Motherwell zastrzegły od razu, że nie wysyłają pamiątek z racji zbyt dużego zainteresowania lub z zasady.
Jest jednak światełko w tunelu na sensowność tego typu działań. Mianowicie, dostałem dziś e-mail z polskiego klubu w którym uprzejma Pani poinformowała mnie, że takowa odznaka została przez nią wysłana pod wskazany przeze mnie adres.
Sądzę, że warto było posiedzieć nieco dłużej niż chwilę nad wysyłaniem maili, gdyż można wzbogacić kolekcję o coś najcenniejszego - odznaki prosto od klubów.
O dalszym rozwoju wydarzeń będę starał się informować.
A nie lepiej kolego wydać parę groszy na list zamiast ślęczeć całą noc na kompie ?
Organizm osób, które zarywają nocki regeneruje się do normalnego trybu dopiero po trzech przespanych z rzędu nocach.
Jeszcze jakieś kifozy dostaniesz.
A nie lepiej kolego wydać parę groszy na list zamiast ślęczeć całą noc na kompie ?
Organizm osób, które zarywają nocki regeneruje się do normalnego trybu dopiero po trzech przespanych z rzędu nocach.
Jeszcze jakieś kifozy dostaniesz.
Ale tutaj chodzi o całkowitą minimalizację kosztów, 10 listów do zagranicznych klubów pocztą to już wydatek rzędu 24-30zł. Dwie noce można zarwać...
Co do dalszego rozwoju wydarzeń, dostałem emailowe odmowy od Ruchu Radzionków, Sochaux oraz FSV Mainz. Z kolei Maccabi Haifa wysłało mi zdjęcie drużyny w dużej rozdzielczości o raz programy meczowe w pdf
Kolejny pozytyw: pierwsza federacja potwierdziła już wysłanie pamiątek do mnie. A więc póki co skuteczność 1klub/1federacja.
Moderatorzy kasują moje wątki, chyba nie interesuje ich rozwój wydarzeń w sprawie pozyskiwania darmowych odznak. Jeśli umieściłem post w nie tym temacie proszę o przeniesienie, ale nie kasowanie.
Tych których to interesuje zapraszam na mojego bloga.
No i moja dobra rada dla wszystkich, którzy podejmują się masowego wysyłania maili do klubów i federacji. Nie wysyłajcie dokładnie tego samego maila do wszystkich. Umieśćcie w mailu przynajmniej jedno zdanie, w którym zawiera się nazwa danego klubu. Oczywiście przy wysyłaniu do następnych możecie zmieniać już tylko ową nazwę.
Oooo to Ty ?! no prosze wlasnie sie natknelem w necie na Twoj smiechowy blog, w ktorym to opisujesz swoje marne wyludzanie meilami. Moja rada- zbastuj, to nie czyni Cie kolekcjonerem.
Aaa i dziś przyszła do mnie nowa odznaka:)
Piękna odznaka Europa League od holenderskeigo klubu, a do tego polski klub przysłał mi bilety z meczu ekstraklasy sezon 11/12.
Przy moich obecnych obowiązkach mam mało czasu, więc póki co będę prowadził samego bloga, na forum mam nadzieję niedługo powrócić:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum