Prowadzicie zeszyty, notesy z notatkami kiedy, do kogo, za ile wysłaliście list oraz jakie grafy/bilety wam w dany dzień przybyły do kolekcji. Ja takie prowizoryczne notatki prowadziłem od września br. na kartce A4, a od nowego roku planuję założyć zeszyt, żebym wiedział ile kasy wydaje na kolekcjonerstwo i żebym wiedział na jakie listy oczekuję i ile oczekuję.
Ja zacząłem taki zeszyt prowadzić bodajże od października br. Jak nie zapomniałem to wpisywałem od kogo i kiedy dostałem oraz kiedy wysłałem. W roku 2009 zamierzam taki zeszyt prowadzić i już dokładnie, nic nie omijając, czyli : ile wydałem, ile wysłałem, ile dostałem, kiedy wysłałem i kiedy dostałem. Osobiście uważam, że to dobry pomysł prowadzić coś takiego. Zawsze można zajrzeć i zobaczyć ile się czekałem na odpis od danego piłkarza, ile się wydało i inne takie tam. Dlatego od 2009 roku będę prowadził taki zeszyt .
Ja nie mam zeszytu, ale dane do kogo i kiedy wysłałem, spis kolekcji itp. Mam zapisane w wordzie i moim zdaniem to jest bardzo przydatne. Natomiast dane typu ile wydałem, nie są mi potrzebne.
Ja prowadzę taki zeszyt na poważnie od 19.06.08. Piszę do kogo napisałem, kiedy i kiedy przyszedł odpis. Nie zapisuje ile wydałem bo musiał bym zapisywać wszystkie wywołane zdjęcia a tego mi się nie chce robić.
No i jeszcze druga sprawa jak jadę np. do Otwocka to musiał bym liczyć teraz za bilety na mecze, na pociąg, na WKD(bo to są koszty kolekcjonerskie). A jestem w stanie sobie oszacować ile wydałem od 19 czerwca.
Ostatnio zmieniony przez edzio-e2 Pon Gru 22, 2008 11:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum