Ogólnie to wszystkie grafy zbieram.Jednak najlepiej by było gdyby piłkarz był byłym/obecnym kopaczem Pogoni.Co do innych autografów to zbieram tylko Lekko-atletów.
+Piłkarze
-Gracz Odry Opole
-Polski ligowiec, jeżeli nie ma występu w ekstraklasie, to chociaż niech będzie dobrze zapowiadający się(ma szanse na debiut w ekstraklasie)
-Gracz Realu Madryt
-Piłkarz grający w solidnej lidze Europejskiej
-Trener wysokiej klasy(albo w skali Polski, albo w skali świata)
-Uczestnik większej imprezy sportowej
Przede wszystkie staram się słać listy na niesprawdzone adresy, albo takie, z których rzadko są odpowiedzi, żeby moja kolekcja była, że tak powiem unikatowa :>. Ostatnio natchniony postem [b]vb[/b](nie jestem pewien, czy on tak robi, ale jakoś wpadłem na ten pomysł) wymyśliłem, że będę w sobotę wybierał sobie jakie listy będę wysyłał w przyszłym tygodniu. Np. w danym tygodniu będę wysyłał listy do napastników z ligi angielskiej itp.
Przede wszystkie staram się słać listy na niesprawdzone adresy, albo takie, z których rzadko są odpowiedzi, żeby moja kolekcja była, że tak powiem unikatowa :>. Ostatnio natchniony postem [b]vb[/b](nie jestem pewien, czy on tak robi, ale jakoś wpadłem na ten pomysł) wymyśliłem, że będę w sobotę wybierał sobie jakie listy będę wysyłał w przyszłym tygodniu. Np. w danym tygodniu będę wysyłał listy do napastników z ligi angielskiej itp.
w przypadku vb czasem jest to po prostu spontan szperam po róźnych stronach i zauważę profil zawodnika co zazwyczaj się kończy wysłaniem listu zapatrzeni w adresy domowe/prywatne nie wiecie nawet ile byłych zawodników pracuje w klubach, owszem popieram te adresy domowe/prywatne, no bo skąd byłyby odpisy od Fontaine'a, Ramalletsa czy Suareza, ale pereł w morzu jest wiele, ale żadna taka sama, dlatego odpis od trenera - który był wcześniej zawodnikiem jest dla mnie równie cenny jak odpis z domowego, nie lubię natomiast tego, o czym Pycio wspomniał w wywiadzie, a także o czym rozmawiałem z pulpetem
luki napisał/a:
Co Cię denerwuje w dzisiejszym kolekcjonerstwie.
Pycio napisał/a:
Chyba tylko wysyłanie listów do osób, od których odpis ktoś niedawno dostał.
wiem że jest kilka takich osób, same odpisy z bundesligi, do tego kilka dosłownie zerżniętych pomysłów od innych a wisienką na torcie są odpisy z adresów domowych którymi nie potrzebnie szastacie (nie mam na myśli wszystkich ) na lewo i prawo, tego nie popieram bo wtedy kolekcja jest według mnie gówno warta
a propo "wymyśliłem, że będę w sobotę wybierał sobie jakie listy będę wysyłał w przyszłym tygodniu. Np. w danym tygodniu będę wysyłał listy do napastników z ligi angielskiej itp." to ja tak nie robię, jak dla mnie nie ma sensu, ponieważ zawsze znajduje się coś ważniejszego, miałem właśnie taki przypadek z Claudio Borghim, list leżał na biurku przez 3 tygodnie, ponieważ wolałem wysłać listy do zawodników z ligi rosyjskiej, później do jakichś innych grajków z fiordów , a Borghi czekał, sprawa z szykowaniem zdjęć ma się u mnie tak, robię sobie listę zawodników do których wkrótce (a to wkrótce trwa cholernie długo ) mam wysłać list, tylko że rzadko robię taką listę(rzadziej niż co tydzień)bo nie ma według mnie takiej potrzeby, co najmniej 50 zdjęć muszę sobie zebrać a zdjęcia które są mi potrzebne w trymiga drukuję na HP Photosmart, oszczędna drukareczka, bardzo się przydaje
Ale żeby ten pseudowykład nie poszedł na marne podam kryteria
1.Autograf rzadko spotykany u innych kolekcjonerów
2.Co najmniej występ w seniorskiej reprezentacji kraju
3.Zawodnik, którego szczególnie zapamiętałem
4.Osoba mająca bliską styczność z LFC (trener, zawodnik, wychowanek itd.)
5.Zawodnik odnoszący sukcesy na arenie krajowej i międzynarodowej
a) I-III na mistrzostwach Świata, Europy, IO
b) LM, Puchar UEFA, PZP, PMT
c) PNA, Puchar Azji, Gold Cup i takie tam pomniejsze puchary
d) uczestnictwo w powyższych turniejach reprezentacyjnych
e) występy w reprezentacji
f) występy w lidze
to tyle, o
U mnie jest tak, że zawodnik nie musi grać meczu w kadrze kraju nic nie musi, ale żebym go tylko lubił i szanował np. nigdy nie wysłałem i nie wyślę listu do Cristiano Ronaldo, bo nie darzę go sympatią. Tyle
U mnie ostatnio: Uczestnicy MŚ w RPA, Real Madryt i FIFA 100. Poza tym inne postacie, które również darzę sympatią.
PS. Nie wyślę nigdy listu do Barcelony.
1. Piłkarze Manchesteru United
2. Zawodnicy z większymi osiągnięciami międzynarodowymi jak i klubowymi
3. FIFA 100
4. Ulubieńcy, czyli np. za styl gry, zachowanie, itp.
5. Reszta. Znani większości, ale i też Ci mniej znani.
_________________ Nie pisać w sprawie wymiany lub kupna/sprzedaży.
Nie wymieniam się, nie kupuję ani nie sprzedaję!
---
Zapraszam do mojej galerii autografów
www.gallerymackinho7.fotopic.net
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum