Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki Serwery dla firm

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolekcjonerzy w mediach
Autor Wiadomość
koperta 

Profil: bilety piłkarskie
Kolekcjoner od: 1998
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 15:39   Kolekcjonerzy w mediach

Czy macie jakieś skany, materiały wideo itp. dotyczące kolekcjonerów pamiątek sportowych w mediach?
W ostatnich dniach w "Wydarzeniach" na Polsacie wyemitowano materiał o pewnym starszym Panu kolekcjonującym bilety.
Posada ktoś to wideo?

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 15:47   

Też to widziałem, mówili wpierw o podrabianych biletach na Euro 2012.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

koperta 

Wysłany: Sro Gru 08, 2010 16:41   

jaki to był dzień i pora emisji ? na ipli powinno być

Rodowity_Łomżanin 

Profil: autografy- PN, odznaki sportowe
Kolekcjoner od: grudzień 2005
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 16:51   

Również widziałem ten materiał, owy Pan zbiera bilety już trzydzieści lat, wypada tylko pogratulować wytrwałości .

Nawiązując do tematu- raz widziałem sobie w jednej gazecie przy okazji gdy zbierałem Aris. Dwa zdjęcia jak biorę autografy od zawodników + tekst w którym napisali że jestem wielkim fanem Arisu i zbieram autografy podziwianych od dziecka piłkarzy .Oczywiście jest to nieprawdą, prosiłem tego kolesia żeby nie pisał nic w tym stylu ale jak to bywa postawił na swoim .Gdy po wakacjach wróciłem do szkoły, jedna z nauczycielek pytała się mnie od kiedy kibicuję Grecji :lol: .

koperta 

Wysłany: Sro Gru 08, 2010 16:59   

Ponadto kiedyś gazeta Tylko Piłka na swojej ostatniej stronie zamieszczała opisy kolekcji - głównie odznak. Niestety nie wiem czy nadal ta gazeta się ukazuje i publikuje te rubrykę.

mic132 

Profil: autografy
Kolekcjoner od: 2009-02
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 17:10   

ja często znajduje siebie na zdjęciach jednego z regionalnych portali informacyjnych.
EDIT:nawiązałem do tego, co napisał Rodowity_Łomżanin
And it makes me wonder."
Ostatnio zmieniony przez mic132 Sro Gru 08, 2010 17:40, w całości zmieniany 1 raz  

koperta 

Wysłany: Sro Gru 08, 2010 17:35   

mic132 napisał/a:
ja często znajduje siebie na zdjęciach jednego z regionalnych portali informacyjnych.

Tyle czy ma to coś wspólnego z kolekcjonerstwem ? Taki był zamysł, który towarzyszył mi przy zakładaniu tego tematu.

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 18:39   

koperta napisał/a:
jaki to był dzień i pora emisji ? na ipli powinno być

piątek, 15:50?

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

ferrari22 

Profil: Autografy - piłka nożna, F1
Kolekcjoner od: 2010-01
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 18:50   

ja raz tylko byłem w mediach jako kolekcjoner, to było w ukraińskiej TV jako fan Dnipro gdy zbierałem ich grafy pod stadionem Lecha. Dawałem wywiad ;D

Seleccion Uruguaya de Futbol
C'mon Chelsea!
,,One lubią jak je się złapie za tyłek"!!

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 18:55   

"Tylko piłka" nadal wychodzi. Z tyłu są ogłoszenia kolekcjonerów i jakieś adresy do klubów, rzeczy tego typu.

Fler 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 19:04   

ferrari22 napisał/a:
ja raz tylko byłem w mediach jako kolekcjoner, to było w ukraińskiej TV jako fan Dnipro gdy zbierałem ich grafy pod stadionem Lecha. Dawałem wywiad ;D

Nie pamiętasz moze nazwy tej stacji?
Mialem identyczna sytuacje, tyle ze ja zbierałem grafy w hotelu i wystąpiłem jako fan Karpat. ;)

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"

ferrari22 

Profil: Autografy - piłka nożna, F1
Kolekcjoner od: 2010-01
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 19:08   

jakieś tam wiadomości sportowe ;p, ale fajny koleś pogadaliśmy troche po angielsku ;D co ciebie się pytali? mi kazali wymieniac kogo mam na zdjeciach i czy bede jutro na meczu i czemu stadion jeszcze nie byl w pelni otwarty ;p a ciebie?

Seleccion Uruguaya de Futbol
C'mon Chelsea!
,,One lubią jak je się złapie za tyłek"!!

Woland 

Wysłany: Sro Gru 08, 2010 20:57   

Kiedyś w teleekspresie było o starszym facecie kolekcjonującym autografy. Jakiś czas temu o trochę młodszym był dłuższy wywiad na żywo w Dzień Dobry TVN.
Po za tym z tego co pamiętam, jak był mini-zlot czteroosobowy w Zabrzu to kręcił się tam dookoła jakiś fotoreporter z aparatem. Ale żadnych potem zdjęć na stronie nie widziałem.
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

Fler 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 10:24   

ferrari22 napisał/a:
jakieś tam wiadomości sportowe ;p, ale fajny koleś pogadaliśmy troche po angielsku ;D co ciebie się pytali? mi kazali wymieniac kogo mam na zdjeciach i czy bede jutro na meczu i czemu stadion jeszcze nie byl w pelni otwarty ;p a ciebie?

Czyje mam fotki, po co mi one, skąd je brałem, czy będę na meczu i jaka atmosfera panuje w obozie BVB. :P

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"

gelu 

Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 13:37   

Ja swego czasu także byłem w paru materiałach.

Podczas przylotu Barcelony do Krakowa zaczepił mnie dziennikarz Radia Kraków Maciej Skowronek, który podszedł z mikrofonem i zapytał tradycyjnie: "Jakie masz zdjęcia?" Po szybkim przemarszu piłkarzy Barcelony znowu mnie zaczepił i zapytał, czy udało się coś zebrać i co teraz zamierzam zrobić.

Materiał puścili w radiu ok. 16:30. Wysłałem także dwa maile, jeden ogólnie do redakcji Radia Kraków, a drugi bezpośrednio do Skowronka z prośbą o materiał. O dziwo przyszły dwie pozytywne odpowiedzi, więc byłem zadowolony :) .

Byłem także wtedy na materiale filmowym strony sport.pl - przez jakieś 2 sekundy widać mnie na pierwszym planie jak robię zdjęcia piłkarzy FCB w autokarze. Mam go na dysku dzięki niejakiemu Bartkowi z forum, który mi go w jakiś sposób zgrał.

Podobno byłem też przez chwileczkę w Faktach na TVNie i w Kronice Krakowskiej, ale niestety wracałem wtedy spod Sheratona, a jak się o tym dowiedziałem, to już nie było ich w Internecie.

Jeśli bierzemy też pod uwagę Internet, to jestem na jednym zdjęciu na oficjalnej stronie Wisły, jak zbieram autograf piłkarza Karabakhu.

Podobno ktoś mnie widział także w króciutkim materiale stacji Orange Sport Info z przyjazdu reprezentacji Polski do Novotelu, ale tego też nie widziałem, a na maila nikt nie odpowiedział.

Chyba tyle.

Odpowiedz do tematu