coraz wiecej osob wyprzedaje swoje kolekcje albo przestaje sie w ogole udzielac, zapomina o forum... coraz wiecej osob nic nie pisze, po prostu wydaje mi sie ze czas wysylania listow do pilakrzy...sie skonczyl.
Wydaje Ci się
Paweł
Wiek: 21 Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 234 Skąd: Małopolska
Wysłany: Pon Kwi 04, 2011 13:56
Również to zauważyłem, że osoby które wcześniej się udzielały bardziej, lub wypowiadały się w temacie co dostali, to teraz tego nie robią. Może to z powodu, takich użytkowników jak "Sawik", ale to tylko takie moje przemyślenia.
coraz wiecej osob wyprzedaje swoje kolekcje albo przestaje sie w ogole udzielac, zapomina o forum... coraz wiecej osob nic nie pisze, po prostu wydaje mi sie ze czas wysylania listow do pilakrzy...sie skonczyl.
Uważasz że jak przestalem pisać na forum to nie zbieram już autografów?>
Moim zdaniem kolekcjonerstwo nie umiera, ale jest bardzo mało kolekcjonerów autografów, pewnie dlatego jest tyle osób na forum. Gdyby więcej osób kolekcjonowało autografy to więcej możliwości wymiany byłoby. Na przykład kolekcjonowanie znaczków wymiera, bo kiedyś się znaczki zbierało teraz mało jest takich osób, które zaczynają je zbierac
Moim zdaniem kolekcjonerstwo nie umiera, ale jest bardzo mało kolekcjonerów autografów, pewnie dlatego jest tyle osób na forum. Gdyby więcej osób kolekcjonowało autografy to więcej możliwości wymiany byłoby. Na przykład kolekcjonowanie znaczków wymiera, bo kiedyś się znaczki zbierało teraz mało jest takich osób, które zaczynają je zbierac
Ty myślisz że tylko ludzie którzy są na forum zarejestrowani to kolekcjonuja autografy?
Po prostu większości przeszło chwalenie się autografami na forach i koniec pieśni, zbiera się dla siebie a nie dla innych, chociaż chciałbym się dowiedzieć co tam u osób które stale pisały na forum a teraz kolekcjonują tak jakby ,,w ukryciu'' .
Szkoda również, że niektóre osoby przestają kolekcjonować i sprzedają swoje autografy .
Wg mnie problem tkwi gdzie indziej- to forum jest coraz mniej popularne .
Profil: Podpisy rep. swoich krajów
Kolekcjoner od: zawsze
Wysłany: Pon Kwi 04, 2011 17:35
Rodowity_Łomżanin napisał/a:
Po prostu większości przeszło chwalenie się autografami na forach i koniec pieśni, zbiera się dla siebie a nie dla innych
I tu jest cała esencja.
_________________ Autor postu otrzymał ostrzeżenie Trochę lepsza gała, nie zszywana osiem razy. Jedenastu napastników, cały czas zero bramkarzy. Się mogą różnić czasy, ale nie charakter ludzi, ciekawe, gdzie za parę lat będziecie mieli kumpli
Ja zgadzam się z Rodowity_Łomżanin co do forum. Zresztą wg. mnie mniej się ludzi tutaj wypowiada, itp. przez to, iż jest tutaj taki poziom dyskusji, czy choćby różnego typu pomoc nie jest udzielana, tylko, np. poszukaj sobie w Googlach, albo coś takiego. Sądzę, że niektórzy wiedzą o co mi chodzi z tą pomocą. Nie mam teraz głowy do składania zdań, więc napisałem tak "byle jak".
Ja zresztą sam przestałem tutaj pisać wszystko co dostaję. Od czasu do czasu coś się znajdzie, ale np. już nie aktualizuje swojego spisu czy choćby jak działał fotopic.net to nie wrzucałem wszystkich autografów.
Możecie się z moją opinią nie zgadzać, ale to jest MOJA opinia...
_________________ Nie pisać w sprawie wymiany lub kupna/sprzedaży.
Nie wymieniam się, nie kupuję ani nie sprzedaję!
---
Zapraszam do mojej galerii autografów
www.gallerymackinho7.fotopic.net
Profil: Autografy, Przypinki, i inne
Kolekcjoner od: 2010-03
Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 16:50
Nie zgodzę się z pytaniem, ponieważ sam jestem nowy, tylko ludzie którzy się udzielali mieli po 21 - 22 lata tacy o których piszesz , teraz poszli na studia i może nie mają na to czasu i pieniędzy, ale są nowi tylko, że znowu wróciła moda na pamiątki klubowe a nie tylko autografy.
Spójrz w lustro i pomyśl, czyja (między innymi) to wina.
Beitar
Profil: autografy
Kolekcjoner od: 2007
Wiek: 19 Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 1762 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 10:43
RvdV23 napisał/a:
Nie zgodzę się z pytaniem, ponieważ sam jestem nowy, tylko ludzie którzy się udzielali mieli po 21 - 22 lata tacy o których piszesz , teraz poszli na studia i może nie mają na to czasu i pieniędzy, ale są nowi tylko, że znowu wróciła moda na pamiątki klubowe a nie tylko autografy.
Mówisz o czyms,o czym nie masz żadnego pojecia.
Chciales zaistniec ?
kolekcjonerstwo nie umiera, choć zauważyłem, że sportowcy coraz mniej odpisują, ale trudno. Tylko nikt się tym nie chwali aby jego autograf był rzadszy
_________________ Poszukuję znaczków włoskich,angielskich i hiszpańskich.masz znaczek sprzedaj lub wymień.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum