Ogłoszenie 

Sukienki Obsluga informatyczna firm Serwery dla firm

Poprzedni temat «» Następny temat
Kibicowanie, a kolekcjonerstwo
Autor Wiadomość
Woland 

Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 21:47   Kibicowanie, a kolekcjonerstwo

Wielu z nas na forum kibicuje różnym klubom piłkarskim. A jak to się ma do waszego kolekcjonowania? Czy np. chcielibyście mieć w swojej kolekcji autograf piłkarza, którzy gra w znienawidzonym klubie? A co byliyście wstanie zrobić, aby zdobyć autograf piłkarza ze swojej ukochanej drużyny?

Ja kibicuje Juventusowi, ale mimo wszystko autografem Materazziego, albo Grosso z Interu bym nie pogardził :)

m3ssi

Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 22:23   

Ja bardziej patrzę na klasę zawodnika niz na przynależność klubową. Odkąd pamiętam zawsze kibicowałem Barcelonie a jednak w swojej kolekcji mam autografy Zidane'a i Figo z czasów gdy grali jeszcze w Realu.

http://messi.fotopic.net

Dieego

Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 22:31   

Nienawiść do klubu zazwyczaj powstaję po kontakcie z jego kibicami. Ciężko nienawidzić klub za jego istnienie. Barwy klubowe zawodnika mnie nie interesują. Nie będę wygłupiał się i gadał, że nienawidzę zawodnika X, gdyż gra w klubie Y bo równie dobrze na następny sezon może reprezentować mój ukochany klub.

akai88

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 05:48   

Heh no faktycznie kibicowanie a kolekcjonerstwo. To znienawidzonej drużynny moge mieć jakieś pamiątki. Gorzej z kibicami.

Palladino 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: 2007-08
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 07:06   

Nie przepadam za Barcą ale niedawno wymieniłem się za graf Eto'o.

Jednagże z interu chcialbym tylko Figo jakbym mial grafy innych piłkarzy interu od razu na wymianę !

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 13:07   

Miło mieć autografu osób powiązanych z ulubioną drużyną (posiadam takie). Ale jeśli chodzi o autografy jak wy to mówicie "wrogów" to nie pogardzę. Dlatego, że to jest dobry piłkarz. Poza tym nie uważam każdego piłkarza Realu, Legii, czy Cracovii za wroga - zdarza się, że niektórych nawet lubię ;]

hubert90

Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 18:47   

Ja nie darzę co niektórych klubów żadną antypatią ( z wyjątkiem Realu, Velez z Argentyny, Barcelony:/ oraz Dallas Stars z NHL, więc mi to nie robi problemu.

Ja już nie zbieram żadnych innych rzeczy oprócz grafów piłkarzy oraz piłkarskich legend, a ja nie zbieram każdego lepszego grafu jaki zobaczę lecz piłkarzy których sobie w jakiś sposób cenię, podziwiam...np. Kurt Hamrin, Gyula Grosics czy Milutin Soskić

Dawid.Ch

Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 19:11   

Ja np. nienawidze Juventusu a mam pare pamiątek z nimi związanych tak samo chciałbym miec autograf od jakiegoś piłkarza Juve.A za autograf piłkarza z mojego ukochanego klubu zrob iłbym naprawde duuuużo :D

Pawcio

Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 20:34   

Ja tam nie lubie barcy ale mam od nich pamiatki :)

szymonp1992

Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 07:46   

Ja nie kieruję się sympatią do klubu czy piłkarza (zazwyczaj), gdy wysyłam list... Chcę mieć jak najwięcej grafów, ale piłkarzy znanych, którzy odnosili sukcesy... Chociaż przyznam, że czasem wyślę list do piłkarza, którego osobiście lubię, a nie jest super znany (np. Freddy Alejandro Guarin z Saint-Ettiene dlatego, że... UWAGA był moim ulubionym zawodnikiem w grze Championship Manager 2003/2004) :P Ale raczej wysyłam do znanych piłkarzy z sukcesami na koncie... Nawet jeśli ich lub ich klubów nie lubię...

By Mani: Też go znam ;] W FMie 05 świetny DPŚ :D

gelu 

Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 13:20   

Ja w swojej kolekcji mam org. grafy: M. Bojarskiego, K. Przytuły, P. Drumlaka (grali jeszcze w craxie), chociaż kibicuje Wiśle Kraków :D

smółko

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 19:12   

Dla mnie najważniejsze jest to że klub czy dana federacja wysle mi pamiatke lub odpisze na prośbe a nie to jaka to drużyna z jakiego państwa i jakiego regionu.Wszystko cieszy a kluby tylko zyskuja na wysyalniu pamiatek

Tomo 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2007
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 08:14   

Ja mam w swej kolekcji autograf kasperczaka, z czasów gdy trenował wisłę, chociaż kibicuję cracovii i Sandecji.

Sebex

Wysłany: Pon Cze 25, 2007 09:19   

no a ja wczoraj byłem na meczu Arki z Gwiazdami Polskiej ligi i porobilem sobie zdjecia z piłkarzami Arki oraz innymi piłkarzami Gwaiazd, mi o to ze jestem za Bałtykiem ale zal by opuscic taki mecz

[img=http://img98.imageshack.us/img98/4798/puertapd8.jpg]

lukasek92 

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 21:59   

Pomimo,że jestem fanem Realu Madryt, to nie odrzuciłbym autografów takich playersow jak Henry czy Ronaldinho. Dla mnie nie liczy sie kto w jakim klubie gra, ale to co osiagnał. Choć nie cierpie Man Utd i Cr Ronaldo, to chcialbym jego autograf,bo jest naprawde znakomity...

Odpowiedz do tematu