Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 21:47 Kibicowanie, a kolekcjonerstwo
Wielu z nas na forum kibicuje różnym klubom piłkarskim. A jak to się ma do waszego kolekcjonowania? Czy np. chcielibyście mieć w swojej kolekcji autograf piłkarza, którzy gra w znienawidzonym klubie? A co byliyście wstanie zrobić, aby zdobyć autograf piłkarza ze swojej ukochanej drużyny?
Ja kibicuje Juventusowi, ale mimo wszystko autografem Materazziego, albo Grosso z Interu bym nie pogardził
Ja bardziej patrzę na klasę zawodnika niz na przynależność klubową. Odkąd pamiętam zawsze kibicowałem Barcelonie a jednak w swojej kolekcji mam autografy Zidane'a i Figo z czasów gdy grali jeszcze w Realu.
Nienawiść do klubu zazwyczaj powstaję po kontakcie z jego kibicami. Ciężko nienawidzić klub za jego istnienie. Barwy klubowe zawodnika mnie nie interesują. Nie będę wygłupiał się i gadał, że nienawidzę zawodnika X, gdyż gra w klubie Y bo równie dobrze na następny sezon może reprezentować mój ukochany klub.
Miło mieć autografu osób powiązanych z ulubioną drużyną (posiadam takie). Ale jeśli chodzi o autografy jak wy to mówicie "wrogów" to nie pogardzę. Dlatego, że to jest dobry piłkarz. Poza tym nie uważam każdego piłkarza Realu, Legii, czy Cracovii za wroga - zdarza się, że niektórych nawet lubię
Ja nie darzę co niektórych klubów żadną antypatią ( z wyjątkiem Realu, Velez z Argentyny, Barcelony:/ oraz Dallas Stars z NHL, więc mi to nie robi problemu.
Ja już nie zbieram żadnych innych rzeczy oprócz grafów piłkarzy oraz piłkarskich legend, a ja nie zbieram każdego lepszego grafu jaki zobaczę lecz piłkarzy których sobie w jakiś sposób cenię, podziwiam...np. Kurt Hamrin, Gyula Grosics czy Milutin Soskić
_________________ W sprawie adresów NIE PISAĆ!! bo i tak nie oddam
Ja np. nienawidze Juventusu a mam pare pamiątek z nimi związanych tak samo chciałbym miec autograf od jakiegoś piłkarza Juve.A za autograf piłkarza z mojego ukochanego klubu zrob iłbym naprawde duuuużo
Ja nie kieruję się sympatią do klubu czy piłkarza (zazwyczaj), gdy wysyłam list... Chcę mieć jak najwięcej grafów, ale piłkarzy znanych, którzy odnosili sukcesy... Chociaż przyznam, że czasem wyślę list do piłkarza, którego osobiście lubię, a nie jest super znany (np. Freddy Alejandro Guarin z Saint-Ettiene dlatego, że... UWAGA był moim ulubionym zawodnikiem w grze Championship Manager 2003/2004) Ale raczej wysyłam do znanych piłkarzy z sukcesami na koncie... Nawet jeśli ich lub ich klubów nie lubię...
Dla mnie najważniejsze jest to że klub czy dana federacja wysle mi pamiatke lub odpisze na prośbe a nie to jaka to drużyna z jakiego państwa i jakiego regionu.Wszystko cieszy a kluby tylko zyskuja na wysyalniu pamiatek
no a ja wczoraj byłem na meczu Arki z Gwiazdami Polskiej ligi i porobilem sobie zdjecia z piłkarzami Arki oraz innymi piłkarzami Gwaiazd, mi o to ze jestem za Bałtykiem ale zal by opuscic taki mecz
Pomimo,że jestem fanem Realu Madryt, to nie odrzuciłbym autografów takich playersow jak Henry czy Ronaldinho. Dla mnie nie liczy sie kto w jakim klubie gra, ale to co osiagnał. Choć nie cierpie Man Utd i Cr Ronaldo, to chcialbym jego autograf,bo jest naprawde znakomity...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum