Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki serwer hp ml110

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak to się zaczęło
Autor Wiadomość
elvis 

Profil: Autografy i Figurki
Kolekcjoner od: luty 1997
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 00:06   

u mnie zaczęło się w lutym 1997. Wraz z kolegą z podwórka skleiliśmy jakiś zapewne bezsensowny tekst do Arsenalu i wysłaliśmy to. po bodajże 1,5 tygodnia dostaliśmy odpowiedź. List z Arsenalu rozpoczął etap kolekcjonerstwa takich pamiątek w moim życiu.

wEncio 

Wysłany: Sob Gru 06, 2008 11:56   

Moja historia zaczeła się w sierpniu/wrześniu 07. Przeszukiwając strony piłkarskie wpadłem na tą strone, i tak się wszystko zaczeło. Najpierw, jak każdy pisałem meile, dostałem odpisy od Zagłębia Lubin i od Arsenalu, i zaczełem pisać listy.

lukasz2146 

Profil: programy meczowe drużyn angielskich
Kolekcjoner od: 2008-12
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 10:10   

Ja kiedyś przeglądając stronkę devilpage (było to chyba w lipcu 2008) natknołem się na "list do Manchesteru". Wysłałem list i przyszła mi pocztówka z Rio Ferdinandem. Nie zaciakawiło mnie to. Dopiero 28 grudnia 2008 przypomniałem sobie o tym. Powysyłałem trochę meili i dostałem odpowiedzi. No i tak to się u mnie zaczeło.

Sawik 

Profil: Autografy piłkarzy i trenerów
Kolekcjoner od: 12.01.2009
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 10:58   

Mnie zachęcił ronnie10 który wysyłał mi link do swojego albumu.W końcu postanowiłem zacząć wysyłać listy do piłkarzy i do klubów;]

Sting 

Profil: autografy
Kolekcjoner od: 2009-01
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 19:22   

Zarzi napisał/a:
Pewnego dnia (w czasie EURO 08), szukałem bramek z tego turnieju, ale nie tylko. Trafłem na BP.net. Był tam temat na forum "Pamiątki". Poczytałem sporo w tym temacie i zaciekawiło mnie to. Na początku wysyłałem maile (zresztą jak większość). Zbierałem co popadło, m.in. bilety, karty, odznaki. Po jakimś czasie przejrzałem kolekcje autografów wielu kolekcjonerów. Postanowiłem zbierać od tamtego czas właśnie własnoręczne podpisy gwiazd, chociaż zapał do tego miałem już wcześniej, ale jakoś to nie ruszyło. Taka jest więc moja przygoda z pamiątkami i autografami. Teraz oczywiście zbieram tylko autografy i moja kolekcja coraz to bardziej się powiększa. Staram się wysłać chociaż jeden, dwa listy na tydzień.

ideantyczna sytuacja u mnie :)

tadzioo777 

Wysłany: Nie Paź 25, 2009 18:51   

Przeczytałem kiedyś o tym w Przeglądzie Sportowym i tak to się zaczęło

grzegorz14 

Profil: Autografy sportowe
Kolekcjoner od: 14.07.2006
Wysłany: Nie Paź 25, 2009 19:02   

Moja przygoda z grafami zaczęła się kiedy to w moim mieście odbywał się FGSwD, zabrałem tam parę grafów, w następnym roku tak samo. po dwóch latach miałem z 20 grafów z czego wszystko osobiście. W końcu zapisałem się takim forum, gdzie znalazłem że tak też można zdobywać grafy. Jedyne to czego żałuje, ze podczas początków nałogowy wysyłałem e-maile, przez co miałem 500 grafów(w miarę pokaźnie) a w ogóle się na tym nie znałem. Teraz trochę się uporządkowałem, systematycznie wysyłam listy.

Odpowiedz do tematu