Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Giełdy Kolekcjonerskie
Autor Wiadomość
Pycio 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 6:11 pm   

Co na tej giełdzie będzie?

Pycio 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 5:05 pm   

W sobotę prawdopodobnie giełda w Łodzi, zapraszam.

Tomek_Ldz 

Profil: Autografy, odznaki
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 6:15 pm   

A o której?

Ja raczej będę...

Pycio 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 6:29 pm   

9-13

gelu 

Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 6:46 pm   

Pycio napisał/a:
W sobotę prawdopodobnie giełda w Łodzi, zapraszam.

Giełda Kolekcjonerska - 10.05.2009 r., godz. 9.00 - 13.00,

sala nr 304 (bilety 3,50 i 2,50 zł)

10.05 to jest niedziela. Chyba, że pomyliłem giełdy ;]

KLIKAJĄC W BANNEREK REKLAMOWY NAD SHOUTBOXEM WSPIERASZ FORUM NIC NIE PŁACĄC

Pycio 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 6:47 pm   

No chyba pomyliłeś, bo nawet nie wiem co to jest sala 304. :lol:

[ Dodano: Czw Maj 07, 2009 6:47 pm ]

E: To giełda w ŁDK, która ze sportem nie ma nic wspólnego.

[ Komentarz dodany przez: gelu: Czw Maj 07, 2009 6:50 pm ]

Ok, w takim razie sorry ;]

Czarek 

Profil: Autografy, Szaliki
Kolekcjoner od: Listopad 2008
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 9:05 pm   

szymas napisał/a:
W Warszawie jest 3-dniowa Giełda Międzynarodowa, tzw. Targi Olimpijskie podajże w dniach 28-31 maja.

Mógłbym poprosić większe info nt. tego?

Z góry dziękuję.

A coś jeszcze w W-wa przed wakacjami się szykuje?

B@RT_LP 

Profil: Autografy, odznaki
Kolekcjoner od: 2008-05(od 2009-01 autografy)
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 9:10 pm   

Światowe Targi Kolekcjonerów Olimpijskich

Polski Komitet Olimpijski przy współpracy z Komisją Filatelistyczną, Numizmatyczną i Memorabiliów MKOl oraz Muzeum Olimpijskim w Lozannie ma zaszczyt być organizatorem prestiżowego wydarzenia jakim są 14. Światowe Targi Kolekcjonerów Olimpijskich, które odbędą się w Warszawie pomiędzy 29 a 31 maja 2009 roku.

Rangę tego wydarzenia podniesie obecność Honorowego Prezydenta Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego pana Juana Antonio Samarancha.

Targi, których gospodarzem będzie Centrum Olimpijskie w Warszawie to jedno z ważniejszych wydarzeń obchodów 90-tej rocznicy powstania Polskiego Komitetu Olimpijskiego.

Ponadto, w Centrum Olimpijskim pomiędzy 15 a 31 maja 2009 roku odbędzie się wystawa filatelistyczna p.t. "Prestiżowa filatelistyka olimpijska" (The Prestige Olympic Philately). Będzie można obejrzeć kilkanaście najważniejszych światowych kolekcji filatelistycznych sportowych i olimpijskich włączając słynną "Prestiżową kolekcję Muzeum Olimpijskiego" (Prestige collection of The Olympic Museum).

Zapraszamy wszystkich chętnych do odwiedzenia wystaw filatelistycznych jak również do udziału w Targach. Wszelkie dodatkowe informacje oraz formularz zgłoszeniowy można uzyskać kontaktując się z panią Joanną Huzarską-Tomaszewską tel. (022) 560 37 57, fax: (022) 560 37 35; e-mail: jhuzarska@pkol.pl.

Za pkol.pl http://pkol.pl/pl/pages/news/2391

Ostatnio zmieniony przez B@RT_LP Czw Maj 07, 2009 9:11 pm, w całości zmieniany 1 raz  

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 8:52 am   

O, jakby ktoś był i może to niech mi załatwi graf Samarancha :razz:

Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki.

Silesius, non Polonus, non Germanus

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 6:02 pm   

Może nie giełda, ale chyba się nadaje:

Cytat:
Aukcja pamiątek po dawnym Stadionie Śląskim.

Tablicę wyników, krzesełka i reflektory będzie można m.in. wylicytować podczas czerwcowej aukcji przedmiotów demontowanych na modernizowanym Stadionie Śląskim w Chorzowie.

Uzyskane środki przeznaczone zostaną na konserwację mozaiki u wejścia do stadionowego hotelu i rzeźb o tematyce sportowej, które znajdują się w otaczającym stadion parku.

- Rzeźb jest 72 a 40 z nich potrzebuje natychmiastowej +pomocy+. Ich renowacja wymaga sprowadzania materiałów z zagranicy i musi się odbywać pod nadzorem konserwatora - powiedziała podczas konferencji prasowej wiceprezes współorganizującej aukcję Fundacji dla Śląska Irena Fugalewicz.

Aukcja będzie prowadzona na stronie internetowej woj. śląskiego (silesia-region.pl) od 1 do 30 czerwca. "Pod młotek" trafią też mozaiki, piłki i koszulki meczowe z podpisami piłkarzy.

Do nabycia - na razie bez ceny wywoławczej - jest też kamienny krąg o średnicy 5 metrów z herbami miast dawnego woj. katowickiego. W sumie na sprzedaż wystawione zostaną 222 przedmioty. Nabywcy otrzymają certyfikaty autentyczności.

- Pamiętam jak powstawał ten stadion. Piłkarze Polonii Bytom i Ruchu Chorzów też dostali w ręce taczki. Patrząc na to, jak tu wygląda dziś, nie mogę wyjść z podziwu, że ktoś w ogóle ma wątpliwości, czy można tu rozgrywać mecze podczas Euro 2012 - stwierdził legendarny piłkarz Ruchu i reprezentacji Polski Gerard Cieślik.

Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki.

Silesius, non Polonus, non Germanus

Nyq 

Wysłany: Pon Cze 08, 2009 11:01 am   

witam

wie ktoś może czy istnieje jeszcze i tym samym czy jest jeszcze giełda kolekcjonerska w Zabrzu

Jeśli jest to kiedy się odbywa

Pozdrawiam

gaucho 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2004
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 7:42 pm   

Wszystkowiedzący Kamilu, sierpniowa mega-giełda w Łodzi odbędzie się pierwszego czy ósmego?

Pycio 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 8:29 pm   

W wakacje bist nicht giełda in Litzmannstadt.

Sawik 

Profil: Autografy piłkarzy i trenerów
Kolekcjoner od: 12.01.2009
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 11:21 am   

U mnie nie ma żadnych kolekcjonerskich targów.Kiedyś koło moich bloków rozstawił się pewien gość i miał monety z piłkarzami zdjęcia koperty itp.Wtedy mnie to nie interesowało ale zawsze lubiłem oglądać jego zdjęcia piłkarzy miał ich około 100 sztuk.
Ostatnio zmieniony przez Sawik Nie Wrz 20, 2009 11:30 am, w całości zmieniany 1 raz  

ColoColo

Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 11:22 am   

Niezwykle interesujące.

Odpowiedz do tematu