Wysłany: Nie Gru 21, 2008 21:09 Autografy tylko na kartach czy zdjęciach?
Czasami, gdy widzimy jakiegoś piłkarza na ulicy nie zastanawiamy się i szybko kombinujemy kawałek kartki, długopis i zbieramy autograf. Jednak czy takie autografy na zwykłych białych kartkach też zbieracie? Mają one dla was taką samą wartość jak autografy na kartach albo zdjęciach?
To samo tyczy się również czapeczek, plakatów itp.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Zbieram autografy na wszystkim co papierowe - generalnie nie ma dla mnie różnicy czy kartka czy zdjęcie - chociaż oczywiście zdecydowanie wolę te drugie. Jedyne na czym nie chcę podpisów to piłki i koszulki - no chyba, że to będą jakieś megaunikaty.
To zależy. Raz jak do szkoły przyjechali siatkarze Trefla Gdańsk, to wyciągnąłem z plecaka kartkę i zebrałem autografy. Ostatnio też zaopatrzyłem się w kieszonkowy notes na autografy. Co do plakatów dlaczego by nie? Można je potraktować, jak karty A4. Dla mnie nie znaczenia na czym jest zebrany autograf. Ważne, że jest.
Osobiście wolę takie na oficjalnych kartach lub zdjęciach. Wyglądają one moim zdaniem wtedy ładniej i profesjonalnej Na kartkach mam też kilka okazów i niby autograf to autograf, ale nie obraziłbym się, mając je na fotce/karcie danego zawodnika, dzięki czemu wygląda ona unikatowo a nie tak prosto . Ale nie mając takiego wyboru, wymieniam się także za autografy na kartkach.
Oczywiście zdecydowanie bardziej wolę grafy na zdjęciach. Jak mam takie sytuacje że w piątek wieczorem dowiaduje się że w sobotę rano jest sparing to drukuje fotki na drukarce. Ale jak mam taką sytuacje jak na ostatnim sparingu Znicz-Dolcan że nagle z budynku wychodzi Bogusław Kaczmarek to się nie zastanawiam tylko wyjmuje kartę pocztową i biorę graf. A jak nadarza się okazja zęby zebrać na zdjęciach to zawsze zbiorę.
jak napisał Mart, dla mnie też liczą się grafy na zwykłych kartkach, ale także wolę na zdjęciach czy kartach klubowych. ale w przeciwieństwie do niego nie gardziłbym grafami na piłce czy koszulce
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1303 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 21:44
Podobnie jak edzio-e2. Jeśli wybieram się gdzieś zbierać grafy i wiem to co najmniej dzień wcześniej to jak najszybciej próbuje skołować fotki. Jednak czasem się nie uda. Nie zbieram często grafów na kartkach, moim zdaniem lepiej jest na zdjęciach i chyba nikt nie napisze, że jest inaczej.
Na kartce dostałem też np. życzenia świąteczno-noworoczne od Wilberta Suvrijna czy autograf Jacquesa Fattona, do którego nie miałem fotki.
No Palladino to wtedy prawie wszystkie w notesie zebrał
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Ostatnio zmieniony przez Woland Nie Gru 21, 2008 22:18, w całości zmieniany 1 raz
Ja początkowo zbierałem w zeszcie z czasem zacząłem na każdy mecz na który się wybieram brać zdjęcia. A ostatnio na mecz siatkówki Politechnika Wa-wa-AZS Częstochowa zabrałem koszulkę tego drugiego klubu i zabrałem na niej grafy i uważam że fajnie to wygląda.
_________________ "Bo liczy się przygoda"- Paulina Abramczyk
Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Kwietnia 2008
Wiek: 19 Dołączył: 23 Sie 2008 Posty: 550 Skąd: ROW Rybnik
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 07:59
Z racji tego że dość rzadko zbieram grafy osobiście to ten problem nie jest moją wielką rozterką . Osobiście zbieram tylko grafy po meczach żużlowych i wtedy zbieram je na czystych kartkach A5 , chyba że zawodnik ma swoje karty / zdjęcia . Mam również pare grafów ( głównie żużlowców ) na czapeczkach i koszulkach , ale nie zaliczam ich do kolekcji .
_________________ Nasz GÓRNIK znów będzie wielkim !
Ja zbieram tylko na zdjęciach, bo osobiście nie zbieram Po prostu w moim regionie piłka kuleje - jedynie Flota jest (a na jej meczach bywam rzadko, bo akurat ja tez mam wtedy mecze). Tak wiec na kartkach mam tylko parenascie grafow, ktore zdobylem we Wronkach w wakacje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum