A według mnie bardzo łatwo rozpoznać. Jeśli podpisane jest flamastrem to nie powinno być większych problemów. Tak jak ktoś już pisała podpis odbija się innym światłem.
Mam plakat z podpisem jednego koszykarza ale zdaje się że nie jest oryginalny,naniesiony jakimś białym flamastrem
Autografy wydają się oryginalne, ale co z dedykacjami?? Na obu kartach są napisane dokładnie tym samym pismem... Jakim cudem? Litera 'P' i ' 'L' jest taka sama...
Co sądzicie o moim śledztwie?
P.S. Przepraszam, że bez zgody autorów podałem linki z ich fotopic'ów.
może i masz racje Gelu... ale co do tych grafow z Realu to nie jestem przekonany... Mozliwe, ze zawodnicy Krolewskich juz wczesniej zlozyli podpisy na oryginalnych kartach, zeby miec juz gotowe na prosby kibicow, a sekretarki dopisuja tylko dedykacje. a co do tego Ronaldinho, to rzeczywiscie chyba podrobione,bo kto sie myli we wlasnym podpisie?
Moim zdaniem masz troche racji i nie. Co do Barcelony to ze jest tam pomylona literowka nie oznacza ze autograf nie jest orginalny , w końcu sam autor podpisu mógł sie pomylić , a pozatym zauważ że stylem pisma oba grafy sie nie różnią co czyni je tym bardziej autentycznymi .
Ale chyba rzadko się zdarza, żeby osoba, która się podpisuje, zrobiła błąd w swoim nazwisku... Np. ktoś podpisał się Kowalkski albo Kowalksi (przy nazwisko Kowalski oczywiście) /gelu
Ostatnio zmieniony przez Red Devil Nie Lip 29, 2007 16:10, w całości zmieniany 2 razy
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2909 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Wto Lip 10, 2007 13:29
Może się i zdarza rzadko że ktoś się myli w podpisie swoim (mi się zdarzyło), ale jeżeli to on podpisuje to pomyśl ile on musi podpisać tych zdjęć. Pewnie nie robi tego codziennie, tylko raz na jakiś czas ma partię zdjęć do podpisania.
Szczerze nie wiem, czy to są oryginały czy nie, to że tak mówią inni kolekcjonerzy (co już słyszałem kilkakrotnie, cóż za argument) to jeszcze nic nie znaczy.
Dopóki kogoś za rękę nie chwycą to dla mnie będzie sprawa dyskusyjna.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum