"Tylko"? "Jestem pewny"? Następna wyrocznia? Zapisać Cię do panteonów sławy kolekcjonerów? Co za ludzie...
Przepraszam cię bardzo że nie uzasadniłem mojego zdania:
"Tylko"- bo każdy autograf da się podrobić
"Jestem pewny"- bo znam człowieka który się zajmuje podrabianiem autografów, sprzedaje je na allegro i jakoś ludzie kupują u niego
Nie sądzę że WSZYSTKIE autografy na allegro to podróbki. Na pewno są też jacyś uczciwi sprzedawcy. Chcę tylko zwrócić uwagę że jest to bardzo niepewne źródło pozyskiwania autografów.
Tylko że podrabiane autografy są to najczęściej podpisy wielkich gwiazd z wielkich klubów(Real, Barcelona itp.). Nikt(albo prawie nikt) nie bawi się w podrabianie autografów polskich ligowców, bo takie grafy chodzą po 2-5 zł, a grafy gwiazd od 10 nawet do 30. Również wątpię że ktoś podrabia grafy byłych piłkarzy-dużo osób ma adresy i może sprzedawać kolekcję, lub mieć podwójne. Podpisy na kartach niemieckich klubów również są oryginalne.
Osobiście nie kupuje, ale nie dlatego, że są podróby, tylko dlatego że nie sprawia mi to satysfakcji
"Tylko"? "Jestem pewny"? Następna wyrocznia? Zapisać Cię do panteonów sławy kolekcjonerów? Co za ludzie...
Przepraszam cię bardzo że nie uzasadniłem mojego zdania:
"Tylko"- bo każdy autograf da się podrobić
"Jestem pewny"- bo znam człowieka który się zajmuje podrabianiem autografów, sprzedaje je na allegro i jakoś ludzie kupują u niego
Nie sądzę że WSZYSTKIE autografy na allegro to podróbki. Na pewno są też jacyś uczciwi sprzedawcy. Chcę tylko zwrócić uwagę że jest to bardzo niepewne źródło pozyskiwania autografów.
Wystarczy posiedzieć w tym hobby rok i bez problemu będzie się wiedziało, kto sprzedaje oryginały, a kto nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum