Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2909 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 11:42
Czyli jak np. dostaniecie od kogoś 2 autografy, to odsyłacie jeden ? Albo dostaniecie od klubu proporczyk i odznakę, a zbieracie tylko odznaki to proporczyk odsyłacie ?
A może lepiej sprzedać na allegro i mieć na nowy list ? Zwłaszcza jak jest popyt na tego typu artykuły.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
brynek
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 13:40
Wiadomo, że jeśli sie zbiera np. tylko grafy to jak dostanie się coś innego to sie sprzedaje albo wymienia, ale są też tacy ludzie co wszystko co dostają to sprzedadzą. Ostatnio nawet widziałem ktoś sprzedawał list czy podziękowania, który przyszedł razem z pamiątkami. :mad:
No tak,ale jeśli ściemni że autograf jest oryginalny a tak naprawdę to sam tam nabazgrał? Zawsze istnieje takie ryzyko. Jest wielu nieuczciwych sprzedawców
Wkurza mnie to sprzedawanie pamiątek. Dostali za darmo z dobrego serca im sportowcy lub kluby wysłały a ci to sprzedają. Ja nic nie sprzedaje nawet jak mam podwójne autografy. Tomka Sikory to mam ze 4 i dedykacje i wszystkie mam. Jak nie wiecie co zrobić to DAJCIE znajomym którzy też kolekcjonują albo po prostu lubią danego sportowca czy klub. Na pewno się ucieszą a wam da to dużą satysfakcje.
Dla mnie liczą się tylko zdobyte samodzielnie pamiątki. Kupnu ich mówię stanowcze NIE!
Profil: Bilety i Programy
Kolekcjoner od: 5 październik 2003r.
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 21:26
bialo_czerwony napisał/a:
Wkurza mnie to sprzedawanie pamiątek. Dostali za darmo z dobrego serca im sportowcy lub kluby wysłały a ci to sprzedają. Ja nic nie sprzedaje nawet jak mam podwójne autografy. Tomka Sikory to mam ze 4 i dedykacje i wszystkie mam. Jak nie wiecie co zrobić to DAJCIE znajomym którzy też kolekcjonują albo po prostu lubią danego sportowca czy klub. Na pewno się ucieszą a wam da to dużą satysfakcje.
Dla mnie liczą się tylko zdobyte samodzielnie pamiątki. Kupnu ich mówię stanowcze NIE!
Masz rację. Mnie tez wkurza jeśli widzę na allegro jak ktoś sprzedaje pamiątki które za darmo dostał
A po co wam 2 takie same autografy? Ja na przykład za darmo nie dostaje pamiątek bo wysyłam listy a nie maile a do tych listów daje zdjęcia które poprzez podpisanie się na nim zawodnika zyskują wiele na wartości i dla kogos ko je dosta i dla kogos kto ten graf kupi lub wymieni. Nie jest tak latwo zdobyc znaczek zagraniczny jak wyslac maila z pierwszj lepszej kawiarenki internetowej lub domu. Wiec wedlug mnie mozna sprzedawac i jak juz ktos wspomnial kilka postow wyzej mozna zyskac na wyslanie nastepnego listu sprzedajac na aukcji lub przez fora.
A załączyć do wysłanego listu za granicę kupon międzynarodowy ?
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum