Zakładam temat bo nie jednokrotnie zastanawiałem się nie wiedziałem czy zmieściłem się w odpowiednim przedziale wagowym wysyłając kilka listów w jednej kopercie...
Wiecie może ile listów zmieści się w przedziale do 50g, ile do 100 i ile do 350, jak tak to napiszcie swoje porady, sugestie oraz przelicznik na listy SAE...
Nie wiem, ale najprostszym sposobem jest podejść z gotowym listem do wysłania do okienka na poczcie. Oni tam mają wagę i na miejscu zważą.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Nie wiem, ale najprostszym sposobem jest podejść z gotowym listem do wysłania do okienka na poczcie. Oni tam mają wagę i na miejscu zważą.
To ja wiem, ale mi się nie chce stać w kolejce 20 minut, więc się pytam jak z Waszym doświadczeniem w tych strawach...
Ja takie sprawy załatwiam bez kolejki. Waga stoi przy okienku i prosisz panią czy by nie mogla zważyć listu. Czasami samemu można sobie zważyć.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Ostatnio zmieniony przez Woland Sob Lut 14, 2009 12:26, w całości zmieniany 1 raz
Na szczęście powyżej 50g zwykły list (nie priorytet) kosztuje 3 zł, więc jak wrzuci się do skrzynki i przekroczy wagę, to co najwyżej będzie dłuuugo dłuuugo szedł, ale zostanie na pewno wysłany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum