silver jeżeli chodzi ci o listy do joao, to polecony ode mnie leciał 14 dni od niego do mnie 9 dni, a zwykłym to mój do niego idzie 2 miesiące. Masakra z tą pocztą polską. A tak w ogole to mozna reklamowac priorytety, ze nie dotarly, bo jeden kolekcjoner wmawia mi, ze wyslal miesiac temu priorytet do mnie z polski i nie dochodzi
Dzisiaj minął 21 dzień od czasu wysłania pocztą przeze mnie listu priorytetowego do miejscowości o wdzięcznej nazwie: Kędzierzyn - Koźle. Najprawdopodobniej kilkanaście autografów się zgubiło .
Nie wiem czy ktoś zadawał tutaj to pytanie - ale jak to jest, że przez 2 - 3 tygodnie nic ci nie przychodzi (list) a w jeden dzień można dostać nawet z 4-5 listów (w moim przypadku tak było) ? Ostatnio dostałem rozerwaną kopertę od Lecha, nie wiem czy im się rozerwała czy komuś ciekawskiemu na poczcie...
Nie wiem czy ktoś zadawał tutaj to pytanie - ale jak to jest, że przez 2 - 3 tygodnie nic ci nie przychodzi (list) a w jeden dzień można dostać nawet z 4-5 listów (w moim przypadku tak było) ? Ostatnio dostałem rozerwaną kopertę od Lecha, nie wiem czy im się rozerwała czy komuś ciekawskiemu na poczcie...
Gdy przesyłka jest uszkodzona, Poczta-Polska ma OBOWIĄZEK ją zabezpieczyć i dać pieczątkę i podpis, że list był uszkodzony. Nie martw się, u mnie też tak się zdarzyło, wystarczy krótka rozmowa z kierownikiem i skończyło się zaglądanie do cudzej korespondecji (w tym przypadku były to przesyłki adresowane na mój adres)
Ostatnio zmieniony przez Ro Wto Lut 01, 2011 16:16, w całości zmieniany 1 raz
Co do rozerrwanych kopert sie nie wypowiadam, ale co do ilości to w większosci to zapewne przypadek, ale fakt że w ciagu tygodnia dostaje 1-2 listy dziennie, a w poniedziałki zawsze 4-5
A ja mam także mały problem z otwieranymi listami. Otóż, każdy mój list który jest zaadresowany do mnie i nadawany jest spoza UK dostarczony jest do mnie całkowicie otwarty lub częściowo naderwany (bez żadnej pieczątki itp). Przesyłki nadawane w UK są nienaruszone, tylko te zza granicy. Bylem na poczcie lecz powiedzieli mi ze to jest niezgodne z prawem i ze to zapewne jest już otwarte/naderwane gdy list zjawia się w UK. Czy mógłby mi ktoś poradzić co w takiej sytuacji robić?
Co do tego czy coś z kopert ginie, raczej nie bynajmniej nic nie zauważyłem żeby znikneło.
Dziś w skrzynce list od słoweńskiej federacji. Niestety, koperta uszkodzona, z rozdarciem, przez które zapewne wypadła odznaka. Odznaki nie ma, w kopercie też nic. Czy wina leży po stronie federacji (nieumiejętne zabezpieczenie odznaki) czy poczty? Mieliście już takie przygody? Słowenia dochodziła bez problemów?
Dziś w skrzynce list od słoweńskiej federacji. Niestety, koperta uszkodzona, z rozdarciem, przez które zapewne wypadła odznaka. Odznaki nie ma, w kopercie też nic. Czy wina leży po stronie federacji (nieumiejętne zabezpieczenie odznaki) czy poczty? Mieliście już takie przygody? Słowenia dochodziła bez problemów?
Jeśli chodzi Ci o Federację Piłki Ręcznej to nie było problemu, ja dostałem odznakę i list, koperta była co prawda uszkodzona, ale nic z niej nie wypadło.
_________________ Making history, not reliving it. Chelsea! "Mam tak samo jak ty, miasto moje, a w nim- najpięknieszy mój świat, najpiękniejsze dni..."
Jak wysłali w takiej zwykłej kopercie, to nie ma co się dziwić że odznaka wypadła, jak regularnie zbierałem odznaki to właśnie listy w takich kopertach najczęściej przychodziły w folii, a raz odznaka od jakieś federacji pływackiej w ogóle zginęła i przyszła tylko koperta.
Ze Słoweńskiej Federacji Piłki Ręcznej też dostałem swego czasu odznakę, ale już nie pamiętam w jakiej była kopercie.
Ja dostałem w niebIeskiej, zwykłej kopercie, bez żadnej folii, niczego, więc nie ma co się dziwić, pewnie odznaka wypadła, bo w ogóle nie była zabezpieczona, sam miałem uszkodzoną kopertę.
Witam
Bardzo proszę o rozwiązanie mojego problemu.
Wczoraj dostałem list od Polonii Warszawa informujący o tym ,że przysłali mi plakat z podpisem Pawła Wszołka,2 karty z podpisami i kilka kart bez podpisów.W kopercie nie było tego plakatu i były 2 karty z autografami i 2 bez autografów.Koperta natomiast przyszła zaklejona taśmą klejącą czyli widać było ,że ktoś musiał w niej grzebać.
Dzisiaj natomiast list od Wojciecha Szczęsnego z jego autografem i koperta była dosyc mocno naderwana.
Co z tym fantem zrobić ? Jest jakiś sposób by udowodnić poczcie kradzież ?
Tak, z pewnością pracownicy poczty połasili się na jakże cenny plakat z autografem Pawła Wszołka. Autograf Szczęsnego też chcieli ukraść, ale nie mogli sobie poradzić z otworzeniem koperty.
Witam
Bardzo proszę o rozwiązanie mojego problemu.
Wczoraj dostałem list od Polonii Warszawa informujący o tym ,że przysłali mi plakat z podpisem Pawła Wszołka,2 karty z podpisami i kilka kart bez podpisów.W kopercie nie było tego plakatu i były 2 karty z autografami i 2 bez autografów.Koperta natomiast przyszła zaklejona taśmą klejącą czyli widać było ,że ktoś musiał w niej grzebać.
Dzisiaj natomiast list od Wojciecha Szczęsnego z jego autografem i koperta była dosyc mocno naderwana.
Co z tym fantem zrobić ? Jest jakiś sposób by udowodnić poczcie kradzież ?
Możesz pójść i na pocztę i zgłosić zaistniałą sytuację do kierownika, ale z góry uprzedzam, że nic im nie udowodnisz, ponieważ dostaniesz odpowiedź, że są to przesyłki nierejestrowane i mogły zaginąć w 430634230 miejscach (oczywiście poczta odpowie używając swojego talentu krasomówczego i powołując się na wszelakie paragrafy).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum