Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki serwer hp ml110

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mani
Sro Lut 23, 2011 20:30
Nasze rozmowy z piłkarzami
Autor Wiadomość
Fler 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 16:28   Nasze rozmowy z piłkarzami

Nie znalazłem na forum podobnego tematu a widzę że, dużo użytkowników zbiera autografy osobiście. Tak więc jakie są wasze wrażenia po treningach/meczach, zawiedliście się na kimś?

Dotychczas miałem okazję zbierać autografy po treningu Górnika oraz Odry.

Zawodnicy z Zabrza bardzo sympatyczni (co pewnie nie jeden z Was może potwierdzić), udało mi się z niektórymi zamienić parę zdań. Najbardziej na plus oceniam już byłego trenera Górnika, Ryszarda Wieczorka. Ewidentnie się gdzieś śpieszył ale gdy do niego podszedłem bez problemu podpisał się, sfotografował no i zamienił parę zdań. Również Serba Marko Bajica oraz Leo bardzo miło wspominam. Zawodnicy Odry również żadnych problemów czy gwiazdorstwa nie okazywali i udało mi się zebrać wszystkich zawodników będącego na zgrupowaniu kadry Stachowiaka (jakoś wcale nie żałuje tego że, go nie było po tym co napisał Tick :P ).

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"

Mateusz 

Wysłany: Sob Sty 31, 2009 16:43   

Fler napisał/a:
Stachowiaka (jakoś wcale nie żałuje tego że, go nie było po tym co napisał Tick :P ).

A mi Stachowiak dał w październiku autograf bez problemu. :)

mr. answer 

Profil: Auotgrafy
Kolekcjoner od: 2008-06
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 16:45   

Ja mam miłe wspomnienia ze zbierania grafów po meczach ŁKS-u Łomża z Wisłą Płock i Arką Gdynia. Z Wisły najbardziej sympatyczni okazali się Krzysztof Kretkowski i Jarosław Krzyżanowski, z którymi rozmawiałem aż do ich odjazdu. Pomogli mi zebrać całą kadrę na plakacie ze Skarbu Kibica PS, pogadali, popytali się od jakiego czasu zbieram autografy i takie tam.

A co do Arki to najbardziej zapamiętam Grzegorza Nicińskiego. Kiedy podszedłem do niego z kolegą, aby wziąć autograf, najpierw się przywitał, pogadał z nami i dał swoje karty podpisane. Później wziął mój Skarb Kibica PS i zebrał autograf każdego zawodnika Arki, który obok przechodził. Fajną sytuację miałem z Davidem Kalouskiem. Podchodzę do niego sie spytać czy mogę z nim zdjęcie se zrobić. A on na to: "zdjęcie? ah, tak zaraz dam, w autobusie mam". Poszedł po dwa zdjęcia podpisane, przyniósł dla mnie i dla kolegi. Ale później się dogadaliśmy, że chodziło o wspólne zdjęcie.

To są sytuacje, które pamiętam najbardziej. Oczywiście było ich więcej, bo na meczach ŁKS-u trochę grafów zebrałem.

Pozdrawiam.

Jarzab93 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 16:46   

Zbierałem autografy kilka razy na treningach Wisły Kraków. Bardzo polubiłem Radka Sobolewskiego. Na prawdę spoko koleś. Można pogadać, podpisał moje zdjęcie, poklepał. Bardzo miły. Podobne odczucia mam odnośnie Mariusza Pawełka. Także miły, sympatyczny. Niezwykle mili są Jacek Bednarz, Maciej Skorża. Kiedy dałem do podpisu zdjęcia Jacka Kazimierskiego ten na to: ,,O kur*a jaki ze mnie przystojniak". Głowackiemu i Baszczyńskiemu także spodobały się moje zdjęcia. Zapytali skąd mam takie. Najbardziej gwiazdorzył Paweł Brożek. Był taki oschły jakiś. Co innego Jirsak czy Marcelo. Bardzo mili. :mrgreen:

I like to see when you dance. It's amazing for show. I like to feel when your legs make me losing control.

mleko 

Profil: Autografy, Szaliki
Kolekcjoner od: Listopad 2008
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 17:00   

ja miło wspominam Marka Jóźwiaka, zamieniłem z nim kilka słów i poszedł do innyh ex. Legionistów po grafy dla mnie ;) Tak samo Lato, choc było dawno, ale kulturalnie podszedł maznął koszulkę ;)

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 17:10   

Hohoho, ile to ja ciekawych sytuacji miałem z piłkarzami. :D Może tak kilka wymienię.

Widzew - GKP Gorzów, Krzysztof Michalski: Ale masz wyczesane to zdjęcie

Widzew - GKS Jastrzębie - Marcin Bednarek po podaniu mu zdjęcia, powiedział, że pierwszy raz po meczu fotkę podpisuje i zaoferował zebranie mi pozostałych podpisów, oczywiście się zgodziłem. :o Tak czy inaczej musiałem jeszcze czekać jakieś 30 minut na trenera Wyrobka, który miał problemy z żołądkiem :D

Widzew - Flota Świnoujście, asystent trenera Paweł Sikora, po uprzednim pomyleniu go z Damianem Krajanowskim w ok. 1.5 minuty (rekord Polski?) zebrał dla mnie wszystkie autografy

Podobnie autografy zebrał kierownik Polonii Bytom który, po usłyszeniu, że zostawimy mu kopertę i zdjęcia do wysłania, szybko przeleciał się po pokojach zawodników i miał problem z glowy

Widzew - Korona Kielce, Robert Dziuba, po podaniu mu zdjęcia drużynowego ŁKS z sezonu 91/92 stwierdził, że teraz jestem ładniejszy. Później na widok tej fotki Piotr Łysa pała Misztal parsknął śmiechem i pokazał ją całemu autokarowi

Po meczu Widzew - Stal Stalowa Wola Longinus Uwakwe zapytał o drogę do Galerii Łódzkiej, pojechałem tam z nim tramwajem i pokazałem gdzie ma wysiąść. ;o

Więcej nie pamiętam, kurde. :/
Ostatnio zmieniony przez H7 Sob Sty 31, 2009 17:14, w całości zmieniany 1 raz  

Marcinos 

Kolekcjoner od: od 2003 roku bilety
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 17:15   

BARDZO mili są piłkarze ręczni Travelandu. Nigdy nie widzałem po meczu żeby odmówili sobie zrobienia fotki czy autografu (np. tak jak to robi Zagumny, po każdym meczu gwiazdorzy).Pod koniec wakacji chodziłem przez jakiś miesiąc na treningi Travelandu (troszke pomagaliśmy z kolegą,pograliśmy z nimi kiedy były wolniejsze treningi). Teraz wszystkich już nam, czasami bywało tak że podwoziłem masera. Przed każdym meczem rozmawiam z większością zawodników,czasami jak spotkam jakiegoś piłkarza "na mieście" to też porozmawiamy. Teraz kiedy zrobie sobie z nimi fotkę mówią zebym przyniosl mu druga taka sama.Bardzo miły jest Krzysztof Hołowczyc. Kilka lat temu po jakiejś imprezie rajdowej tata przedstawił mi go. Nie odmówił wspólnej fotki i autografu. Niektórzy siatkarze AZS-u i inni z PLS nie są tacy mili jak w.w osoby. Często widziałem po meczu gdy np.do Zagumnego podszedł mały dzieciak który miał ok. 7-8 lat z zeszytem, a Zagumny "co ty mi tu dajesz?" i poszedł. Z kolei siatkarze AZS-u tacy jak: Wojtek Grzyb,Paweł Siezieniewski,Grzegorz Szymański, Krzysztof Andrzejewski, Michał Chaberek są bardzo mili, zawsze zrobią sobie fotke,dadzą autograf,porozmawiają z kibicami, inni zawdonicy AZS których nie wymieniłem też są mili. Tak jak mr.answer "To są sytuacje, które pamiętam najbardziej." Było ich wiele więcej, bo na mecze siatki czy ręcznej chodzę od wielu lat.

Jesteś w porządku.

śmietana. 

Profil: autografy.
Kolekcjoner od: urodzenia.
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 17:16   

Kilka ciekawych rozmów z piłkarzami przeprowadziłem. Oczywiście po treningach Borussii M'gladbach. Najbardziej pamiętam rozmowę z piłkarzem tj. Karim Matmour (pewnie nie wszyscy go znają, ale nieważne). Miało to miejsce po pierwszym treningu po przegranym meczu ze Stuttgartem, więc cały trening biegali. Gdy trening się skończył podszedłem do Algierczyka i mówię, że chciałbym od niego autograf itp. A on się mnie pyta jak się nazywam i w ogóle. Chyba przez dwie minuty tłumaczyłem jak się pisze moje imię, ale mimo to i tak napisał źle, a jak to możecie zobaczyć w galerii (nie ma to jak dobra reklama). W międzyczasie zauważyłem, że Matmour strasznie 'sapał', więc się go żartobliwie spytałem czym się tak zmęczył, bo przecież nie bieganiem przez godzinę, on się roześmiał i powiedział, że to przez myślenie jak się piszę moje imię. A po za tym to fajnie może porozmawiać z kilkoma innymi piłkarzami Gladbach m.in. Marcel Ndjeng, Sebastian Svard, Patrick Paauwe, Roberto Colautti, Gal Alberman czy Alexander Baumjohann. Co prawdą dwaj pierwsi aktualnie na wypożyczeniu, ale nieważne.

edzio-e2 

Wysłany: Sob Sty 31, 2009 17:41   

Sytuacji fajnych miałem kilka

Przed meczem GLKS Nadarzyn-Świt

Wychodzi cała grupa piłkarzy, w tym Zjawiński, podchodzimy do niego po graf a jego koledzy K***a Zjawi i się z niego śmiali

Po hotelem w którym nocował FK Homel

Zebraliśmy graf Ruslana Kondarshuka, z którym rozmawialiśmy chwile, pomógł nam rozpoznać jednego piłkarza a potem pyta się gdzie jest budka telefoniczna, bo miał kartę. Mówimy że nie wiemy a on wy macie telefony, mógłbym zadzwonić. Dałem mu telefon i sobie chwile porozmawiał ;)

Sparing Znicz-Dolcan

Przechodzi koło nas Korkuć z 3 kolegami, a my się trochę późno zorientowaliśmy i zaczęliśmy za nim biec. Podbiegliśmy zapytaliśmy "Pan Korkuć?" powiedział że tak i pytamy się czy można autograf, a jego koledzy "Kori uciekaj" :lol:

Po sparingu Znicz-Korona

Mnóstwo dzieciaków które zobaczyły jak zbieramy grafy postanowiło polecieć do domu po kartki, markery i długopisy żeby pozbierać grafy. Idzie Kokosiński z Piotrem Jackiem, bierzemy od tego drugiego podpis, a jakaś dziewczynka podchodzi do Kokosińskiego i prosi o graf, a Kokos"wiesz kim w ogóle jestem?" A ona "piłkarze" :lol:

Po meczu Znicz-Przyjaciele Ekwueme

Mnóstwo dzieciaków które postanowiło rzucić się na grafy stworzyło straszny tłum przed szatniami. W tym tłumie był jeden facet około 45 lat, lekko "ścięty" mówi: "Ja poluje na Chinyame". Chinyama wyszedł i pojechał do domu, a ten facet :Nie ma Chinyamy, to po ch**a ja tutaj stoje" :lol:

I świeże, z dzisiejszego sparingu Znicz-Pogoń Siedlce

Bierzemy z kolegą autograf od Bugi, a za nim idzie trener Pogoni(jego poprzedni klub)i mówi: "To twój pierwszy i ostatni autograf" :lol:

To są moje i Mata(poza ostatnią) wspólne sytuacje ;)
Ostatnio zmieniony przez edzio-e2 Sob Sty 31, 2009 17:42, w całości zmieniany 1 raz  

stoper 

Profil: autografy:głownie ROMA,pozniej lubiani gracze
Kolekcjoner od: IX 2008
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 17:46   

ja ciekawe rozmowy to przeprowadzilem chyba tylko z pilkarazmi z druzyny w ktorej gram, le to chyba malo was interesuje ;]

[ Komentarz dodany przez: mani: Sob Sty 31, 2009 7:00 pm ]

To po co o tym pisać?

22.07.1927 r.

mason 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 01.10.07
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 18:05   

Na meczu Wisła Arka sezon 2005/2006 miałem okazje rozmawiać z Konradem Gołosiem - fajny gość nawet powiedział jaki jest wynik meczu Legia - Górnik

Na meczu Wisła Zagłębie Lubin (sezon 2007/2008) na Reymonta przyjechał Kuba Błaszczykowski podszedł to trybuny B .Bo wszyscy krzyczeli jego imię bardzo miły gość(zero jakiegokolwiek gwiazdorstwa) dał mi autograf na bilecie .

Jarzab93 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 18:33   

Jeszcze mi się coś przypomniało. Pewna sytuacja. Wychodzi grupka pilkarzy Wisły Kraków na trening. Podbijam do któregoś prosząc o autograf, potem następny, następny. Biorę prawie od wszystkich, z wyjątkiem Niedzielana, którego graf już miałem. A piłkarze do mnie: ,,Weź od Andrzeja, patrz jaki smutny". Aż mi głupio się zrobiło, podszedłem z Notesem i wziąłem graf Niedzielana :lol:

I like to see when you dance. It's amazing for show. I like to feel when your legs make me losing control.

Rodowity_Łomżanin 

Profil: autografy- PN, odznaki sportowe
Kolekcjoner od: grudzień 2005
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 23:41   

Cytat:
A co do Arki to najbardziej zapamiętam Grzegorza Nicińskiego. Kiedy podszedłem do niego z kolegą, aby wziąć autograf, najpierw się przywitał, pogadał z nami i dał swoje karty podpisane. Później wziął mój Skarb Kibica PS i zebrał autograf każdego zawodnika Arki, który obok przechodził..

Nie wiem czy wtedy byłeś, ale on jeszcze mówił że ma rodzinę blisko Łomży- w Przytułach, 40 km drogi .A tak swoją drogą to tam jak czasem jeżdżę do rodziny to często bywam tam na mszy :)

Ja to rozmów z piłkarzami miałem bardzo dużo, najmilej wspominam rozmowy z piłkarzami z Wisły Płock Rafałem Lasockim,Piotrem Banią i J.Krzyżanowskim, którzy cierpliwie czekali aż pozbieram od nich autografy, śmiesznie trochę to wyglądało-jakby stali w kolejce do sklepiku po lody :D Przy okazji pytali ile zbieram autografy, jak tam piłka się ma w Łomży itp.

Po meczu z Motorem Lublin chciałem zebrać autograf od Koczona, i powiedziałem do kumpla czy tam do Szewy, już nie pamiętam : ,,Ja pier... niech on ten Koczon szybciej wyłazi bo nie chce potem wracać z buta...'' .Usłyszał to Michaiłow- człowiek że sztabu Motoru, który namiętnie popalał papierosa .Spytał się co chcę od Daniela, ja na to że podpis, więc dałem mu fotę i zebrał mi na niej autograf, szkoda że na tyle zdjęcia bo teraz ten autograf zajebiście mi się zmazał : http://www.adzio.fotopic.net/p50299297.html

Miły gość to także Kamil Stachyra, pogadałem trochę z nim, podpisał się i na koniec podał rękę życząc powodzenia w dalszym zbieraniu .Na focie można zauważyć że autograf brałem dwa razy, przy czym ten na dole jest rozmazany .Wtejemniczeni wiedzą kogo to sprawka :P

Podczas meczu ze Zniczem również mile się pogadało z Arturem Januszewskim, Robertem Lewandowskim oraz zamieniłem słowo ze Zbigniewem Kowalskim, który powiedział że co jego zdjęcie w barwach ŁKS Łomża tak słabo wyszło a ze Znicza tak dobrze, przecież powinno być na odwrót :D

Praktycznie co mecz zawsze z jakimś piłkarzem się zagadywało- dużo z ekip Polonii Wa-wy, Warty, Podbeskidzia, Arki a ostatnio z KSZO .Najmniej gadatliwa była ekipa Lechii, z tego co mi się przypomina to zamieniłem słowo jedynie z Rybskim .Pamiętam pierwszy raz jak zbierałem autografy po meczach to pierwszego zebrałem od prezesa Gieksy Jana Furtoka .Jak dawałem mu zdjęcia do podpisu (było ich kilka, bo dla Mnie i dla kilku osób z forum co chciały) to wszystkie spadły na ziemie i Furtok zasugerował że ze stresu, może i prawda bo na początku trochę miałem tremę, a teraz to jak zbieram autografy to totalny luz, jakbym gadał z kumplem:) Potem gdy Pan Jan popodpisywał wszystkie zdjęcia to zjawiło się dwóch ziomnków, po czterdziestce, którzy chcieli żebym im zrobił foto z Furtokiem, no więc dali aparat i tak zrobiłem :)

Obecnie gdy zbieram autografy na meczach II nowej ligi to piłkarze najczęściej się spytają skąd mam tą fotkę itd.

To tyle :)

herdek 

Profil: Autografy, Bilety
Kolekcjoner od: sierpień 08'
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 08:41   

Na spotkaniu ze Śląskiem Wrocław chwilkę rozmawiałem z Remigiuszem Sobocińskim. Gdy dałem mu fotkę do podpisania w żółto-czerwonych barwach mówi: "zdjęcie z przed lat (śmiech)". Chwilę później spytał jak mam na imię, powiedziałem mu Robert i podpisał mi z dedykacją. Następnie pytałem Sochę i Kaczmarka, czy jeżeli wyślę SASE + zdjęcie piłkarza to czy klub przekaże i zawodnik odpisze. Kaczmarek mówił, że powinien, natomiast Socha że nie ma pojęcia.

Ostatnio też dla MAT-a zbierałem Tomka Stelmacha, wziąłem też dla siebie. Spytał skąd mam takie ładne zdjęcie, gdy człowiek był jeszcze pięjn i młody ( :mrgreen: ). Odpowiedziałem mu, że z neta i poprosił, żebym mu też załatwił takie zdjęcia i kartę i mi zapłaci (dzięki MAT za kartę xD ).

No i sytuacja z czwartku, GKS Bełchatów (95') wracają po śniadaniu do hotelu, podbiegam do Jacka Berensztajna i proszę o podpis. Pyta się skąd taką fotkę ładną mam, odpowiadam, że z internetu, po chwili pyta jak mam na imię, odpowiadam mu, że Robert i podpisał z dedykacją. Bardzo podobna sytuacja jak z panem Sobocińskim.

To na razie na tyle.

Www.Fcb24.Com -> najlepszy serwis w Polsce o FC Barcelona!

Agresor 

Profil: Autografy.
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 10:11   

herdek napisał/a:
yta się skąd taką fotkę ładną mam, odpowiadam, że z internetu

Trzeba było powiedzieć iż od Maćka z Lublińca, a nie jakiegoś internetu. ;/

Ja - zbierając autografy osobiście jedynie raz - nie mam niestety takich przeżyć jak wy. Przemysław Pitry i Ryszard Wieczorek pytali się skąd takie zdjęcia mam, a z Marko Bajiciem porozmawialiśmy sobie trochę o jego coraz lepszym władaniu językiem polskim. Reszta zawodników ograniczyła się do nie ma za co lub proszę .

Is this their moment? Beckham... into Sheringham...

and Solskjær has won it!

Odpowiedz do tematu