Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki uslugi komputerowe krakow

Poprzedni temat «» Następny temat
Zwierzęta
Autor Wiadomość
Nowik 

Profil: Autografy piłkarskie
Kolekcjoner od: 2008(autografy)
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 09:00   Zwierzęta

No więc tak jak ten temat mówi. Macie jakieś zwierzaki? Mieliście? Opowiedźcie w tym temacie.

Ja obecnie mam psa-sznaucera średniego. Ma 8 lat(czego wcale po nim nie widac :P ) Uwielbia się bawic. Nigdy nikogo nie ugryzł (oprócz zabawy oczywiscie) Ma czarną siersc. Najlepszy zwierzak jakiego mam i mialem-zdecydowanie według mnie najlepszy pies. ;)

Wcześniej miałem także świnkę morską która niestety z przyczyn mi nieznanych zdechła po zaledwie 2 latach(świnki żyją od 8-13) Świnka była naprawdę wyjątkowa. Była rasy peruwiańskiej-zupełnie niespotykanej. Miał on białe brwi i sierśc rudo-biało-czarną. Przyczyna że tak powiem śmierci?! Jakaś choroba.Niestety nie mam pojęcia jaka. Świnek miał przeziębienie i byłem z nim u weterynarz. Ona że ma katar i jest przeziębiony. Ok. Przychodziłem po różne zastrzyki,dawałem mu witaminę C... (warto dodac że od kąd go miałem to bardzo go rozpieszczałem.Kupywałem mu najdroższe karmy i wiele dodatków w postaci specjalnych ciasteczek,ziół noi oczywiscie kupywałem wapno i sól-wszystko to co mu było potrzeba) Tym bardziej się zdziwiłem gdy pewnego dnia gdy przyszłem z nim po zastrzyk był on bardzo zmęczony i osowiały-ledwo zipiał. Miał tak już chyba od 3 dni. Pani Weterynarz powiedziała że to normalka że jest poprostu osłabiony chorobą. Wróciłem po zastrzyku do domu i wpuściłem go do klatki. Widziałem że jest on bardzo wymęczony. Zostawiłem go dosłownie na 10 min. w klatce... Gdy przyszłem po 10 minutach on już nie żył... Był oczywiscie sztywny.. Już nic nie mogłem zrobic. Było to z 1-2 lata temu.Pamiętam jedynie że strasznie po nim płakałem-był on drugim przyjacielem wraz z Atosem (moim psem) a nawet i przyjacielem Atosa którego wbrew pozorom bardzo lubił a Atos jego(nigdy Atos nie próbował mu czegoś zrobic)

Przed świnką i psem miałem po kolei tylko rybki. Miałem do nich strasznego pecha gdyż moja najdłużej żyjąca rybka żyła 1 rok. Prócz tej jednej-Sylwestra miałem jeszcze rybkę o imieniu Kuba i 2 inne (nie zapamiętałem imion) żyły one troche krócej. Najkrócej żyjąca rybka żyła 2 dni!! Dlaczego? Jak się okazało rybka miała jakąś chorobę-wdg Pani z zoologika. Dostałem za nią nową rybkę.

Ale się rozpisałem <you can dance>

Sawik 

Profil: Autografy piłkarzy i trenerów
Kolekcjoner od: 12.01.2009
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 09:16   

No to ja powiem tak :

Mam kocice która mieszka u mnie już 4 lata.Jest koloru biało-czarnego.Wabi się Łatka bo na prawej podusi na łapce ma czarną plamkę.Znalazłem ją gdy wracałem ze szkoły,poszedłem do rodziców i zapytałem czy mogę ją przygarnąć.Rodzice zgodzili się,bardzo się ucieszyłem.Od tych 4 lat mieszka u mnie w domu jest bardzo szczęśliwa.Bardzo lubi się bawić ze mną,wychodzę z nią na dwór lubi zabawę w trawie.Zawsze gdy nie bawię się z nią to idzie spać.Ale za to mam duży plus zawsze budzi mnie o 6:00 i nie spóźniam się do szkoły.Czyli można powiedzieć że mam żywy budzik.

Tutaj załączam jej zdjęcie :

http://img10.imageshack.u.../dafd60e899.jpg

kaka 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 09:29   

"Kibic" Barcelony ma pościel Bayernu. <brawo> .

co do tematu to ja mam sporo zwierząt

Pies-od 6 lat

Kot-od roku

Szynszyl-od 6 miesięcy

Króilk-ze 2 lata

rybki-z miesiąc

kiedyś jeszcze miałem 2 świnki ale padły

ferrari w rozmowie z pewnym pilkarzem napisał/a:
Zawsze kupuję Pana w Fifie

Tentego 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 09:31   

A ja mam psa, którego dostałem od wujka który zginął tragicznie w wypadku samochodowym z moim kuzynem, praktycznie tylko ten pies mi po nim został, bo kuzyni mimo iż mieszkają 15 kilometrów ode mnie nie przyjeżdżają do mnie, a ciocia uważa mnie za jakiegoś gnojka, i nie przyjeżdża do nas od ok. 15 lat. Mój pies jest jedyny w swoim rodzaju bo ma mózg, gdyż moja mama kiedyś powiedziała, że musi iść do ogródka narwać pietruszki, Sonia (bo tak się wabi mój pies) szybko poszła do ogródka i wyrwała pietruszkę z ziemi, po czym położyła przed drzwiami domu, gdy moja mama wychodziła na dwór po pietruszkę ze zdziwieniem zobaczyła że pies z pietruszką pod drzwiami stoi, mój pies jest też chory na lewą tylną łapkę. Psa mam od 2003 roku. Pies najczęściej w lato opala się w słońcu. I nie zamieniłbym tego psa na Ipoda, czy coś tam innego. To tyla na temat mojego psa.

Ostatnio zmieniony przez Tentego Sob Cze 13, 2009 09:38, w całości zmieniany 2 razy  

Tick 

Profil: autografy - piłka nożna
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:22   

ja mam psa, starszego od wielu z tego forum, bowiem urodził się w 1995 roku i od tej pory jest u mnie! pewnie pomyslicie, że już stary, a ja odpowiem co z tego? jest w rewelacyjnej formie, na wiosnę nadal chodzi na suczki :P

Sawik 

Profil: Autografy piłkarzy i trenerów
Kolekcjoner od: 12.01.2009
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:29   

kaka napisał/a:
Kibic" Barcelony ma pościel Bayernu. .

To zdjęcie było robione jak kociczka spała na łóżku mojego brata a on jest fanem Bayernu.Łyso Ci? :roll:

[ Komentarz dodany przez: mani: Sob Cze 13, 2009 11:32 am ]

Uspokójcie się.

Mario 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Marzec 08
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:38   

Ja kilka miechów temu miałem kota 'Faziego' ale poszedł swoją drogą i już nie wrócił ( jakoś nie tęskniłem) , miałem też psa 'Kajtka', a właściwie to był pies mój i mojej babci,ale był juz tak stary,że zdechł i powiem szczerze,że panaowała u mnie żałoba. Obecnie jednak nie mam żadnego zwierzaka i raczej w najbliższym czasie nie będę miał, ponieważ idą wakacjie i jakos czasu mało a wiadomo,że trzeba o takiego 'pupilka' dbać itp.

Ale od września kto wie, może kupię chomika ;]

Pozdro ziomki ;]

Nowik 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:46   

Tick napisał/a:
ja mam psa, starszego od wielu z tego forum, bowiem urodził się w 1995 roku i od tej pory jest u mnie! pewnie pomyslicie, że już stary, a ja odpowiem co z tego? jest w rewelacyjnej formie, na wiosnę nadal chodzi na suczki :P

Szczerze? Nie przebijesz psa mojego kolegi. Jego pies żył 18 lat :!: Zdechł dopiero w tym roku(wpadł pod samochód) Co prawda już od kilku lat miał jakieś wady min. to że jeszcze w tym roku stracił wzrok. Kolega nie wiem czemu wgl nie dbał o tego psa. Puszczał go na dwór i on biegał po całej dzielnicy. Widziałem kilka razy jak ten pies jadł jakieś resztki spod balkonów... Ehh.. myślę że gdyby kolega bardziej o niego dbał ''Ciapa'' żyłby może jeszcze dłużej.

kaka 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:47   

ronaldinho@ napisał/a:
kociczka spała

kociczka- <mrgreen>

spała-z otawrtymi oczami patrząc się na Ciebie 8)

:lol:

w ogóle mój kot jak tylko dostałem szynszyla to ciągle wędruje gdzieś koło klatki,bo szynszyl myszo podobny jest :P

ale co ma zrobić mój kotek,skoro niedawno rybki dostałem ? :lol:

do tego mój pies go ciągle gania :o

Nowik 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:53   

To fajne ZOO masz kaka :D

kaka 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:58   

Fajne Fajne :P

5 rodzajów zwierząt w domu,ma ktoś węcej ? :smile:

gelu 

Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 11:24   

Ja kiedyś miałem rybki i na tym skończyła się moja przygoda ze zwierzętami. Wystarczą mi moje zwierzęta u babci: pies (kundel, którego nienawidzę, no ale cóż) i dwa koty. Kota w domu raczej mieć nie mogę, bo mam alergię na kocią sierść. Na psa trochę ciasno, bo mieszkam w bloku - poza tym to obowiązek - wstawanie rano, spacery... No i porysowałby mi panele w mieszkaniu :P .

Foty dwóch kotów:

http://i42.tinypic.com/dra4go.jpg (a ma ok. 12 lat i jest najlepszą dziwką w okolicy - wiecznie kotna, no ale moja babcia nie chce jej wysterylizować)

http://i39.tinypic.com/2wh13dt.jpg (córka ( ;) ) kotki powyżej i jakiegoś rasowca)

Foty psa nie daję, bo brzydki.
Ostatnio zmieniony przez gelu Sob Cze 13, 2009 11:24, w całości zmieniany 1 raz  

paolo 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 11:42   

Miałem 15-letniego psa, który wpadł dwa miesiące temu pod samochód.

Nowik, nie rozbawiaj mnie. Pies mojej babci na łańcuchu żył 21 lat.

Poza tym:

http://tinyurl.com/ncqxot

http://tinyurl.com/n43ngd

ronaldinho@ napisał/a:
Łyso Ci? :roll:

Nowik 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 11:42   

Najbardziej gelu podoba mi się ten drugi kot.

a odnośnie psa który miałby ci porysowac panele- ja mam panele i mieszkam w bloku. Z psem zazwyczaj wychodzą rodzice albo dziadkowie a panele nie rysują się od mojego psa.

P.S. Widzę że i ja bd musiał dac fotę swojego psa :D

Ostatnio zmieniony przez Nowik Sob Cze 13, 2009 11:48, w całości zmieniany 1 raz  

Rodowity_Łomżanin 

Profil: autografy- PN, odznaki sportowe
Kolekcjoner od: grudzień 2005
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 13:11   

Ja miałem kiedyś min.ryby,króliki,papugę, psa a chyba najwięcej to chomików .Jak kupiłem w sklepie raz chomika to po 2 tygodniach urodziło się osiem chomików, i potem oddałem znajomym i ów chomik żył ponad trzy lata i kolejny którego miałem również urodził małe chomiki- 5 i też żył ok trzech lat, ale to dawne czasy, miałem wtedy z 10 lat i do tej pory nie mam na razie żadnego zwierzaka .

Cytat:
Pies mojej babci na łańcuchu żył 21 lat.

U mnie pies żył 26 lat, był głuchy i ślepy pod koniec żywota .Bary się wabił .

Odpowiedz do tematu