A jak ją ''niechcący zbijesz'' i wtedy sie wkurzy i wylezie?
Macie tak że śpicie i śni wam się że spadacie, albo się przewracacie. A za chwile się budzicie i czujecię jakbyście rzeczywiście spadli (takie dziwne uczucie) ale tak jakby do swojego ciała, jakbyście byli po za nim?
Macie tak że śpicie i śni wam się że spadacie, albo się przewracacie. A za chwile się budzicie [...]
Dokładnie wiem o co chodzi... Ostatnio spałem i śniło mi się że coś tam robie (już nawet nie pamiętam o co tam chodziło, ale to nie było nic nie zwykłego) i nagle (we śnie) było że spadam z w dół, i w tym samym momencie się obudziłem z "odczuciem spadania", tak dziwnie w pierwszej chwili się czułem. Nie wiem czym takie coś było spowodowane. Mam takie małe przypuszczenia ale troche banalne. Wydaje mi się że mogłoby to być wiarygodne gdybym we śnie wstał z łóżka a kładąc się na nie powtórnie mogłem się przebudzić na sam moment "upadania" na łóżko. Nie wiem czy to jest możliwe.
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
Ja nigdy nie mam deja vu ani uczucia spadania we śnie. Mam za to tak, że śniąc, wiem, że jestem we śnie a nie w rzeczywistości. A najlepsze jest to, że często sam kontroluję, czy mam się obujdzić czy nie, świetne uczucie, zwłaszcza jak mam jakiś fajny sen
Ja nigdy nie mam deja vu ani uczucia spadania we śnie. Mam za to tak, że śniąc, wiem, że jestem we śnie a nie w rzeczywistości. A najlepsze jest to, że często sam kontroluję, czy mam się obujdzić czy nie, świetne uczucie, zwłaszcza jak mam jakiś fajny sen
To się nazywa Lucid Dream. Poczytaj sobie o tym na googlach
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 14:30
zdzichus napisał/a:
bialo_czerwony napisał/a:
Macie tak że śpicie i śni wam się że spadacie, albo się przewracacie. A za chwile się budzicie [...]
Dokładnie wiem o co chodzi... Ostatnio spałem i śniło mi się że coś tam robie (już nawet nie pamiętam o co tam chodziło, ale to nie było nic nie zwykłego) i nagle (we śnie) było że spadam z w dół, i w tym samym momencie się obudziłem z "odczuciem spadania", tak dziwnie w pierwszej chwili się czułem. Nie wiem czym takie coś było spowodowane. Mam takie małe przypuszczenia ale troche banalne. Wydaje mi się że mogłoby to być wiarygodne gdybym we śnie wstał z łóżka a kładąc się na nie powtórnie mogłem się przebudzić na sam moment "upadania" na łóżko. Nie wiem czy to jest możliwe.
Mart_Poom napisał/a:
Bo po prostu w śnie się nie da zginąć, a ostatnie sekundy snu odczuwa się jeszcze po przebudzeniu. I jest to udowodnione naukowo.
Może szerzej powiem o tym temacie.
W śnie jesteśmy poza ciałem (OOBE), akurat w tym momencie śniło ci się że spadasz (zdarza się. Ciekawostka - nigdy nie spadniesz w śnie na ziemię, tylko wcześniej się obudzisz - inaczej zeszedłbyś na zawał). Przez chwilę otworzyłeś oczy. Nie wiem jak to się mogło stać, ale twoje ciało było nadal w stanie OOBE (jakby byłeś świadomy, ale podświadomie jeszcze przez chwilkę śniłeś). Zdezorientowany poruszyłeś się (jak się poruszysz, twoje ciało z powrotem wraca 'do siebie').
Później już było git
Myślę, że to jest najsensowniejsze wyjaśnienie tej sprawy.
Aha, jak ktoś będzie pisał, że jestem nienormalny, czy inne rzeczy, to niech się najpierw zainteresuje tym tematem.
Edit. Czytałem kiedyś o jednej dziewczynie, co śniło jej się, że je dżdżownice. Obudziła się i normalnie czuła dżdżownice w buzi (serio). Pisała, że wykonała odruch wyplucia ich i jej przeszło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum