Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki outsourcing

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mani
Nie Kwi 20, 2008 19:11
Zjawiska niewyjaśnione z naszego życia
Autor Wiadomość
bialo_czerwony

Wysłany: Czw Lut 14, 2008 19:50   

A jak ją ''niechcący zbijesz'' i wtedy sie wkurzy i wylezie?

Macie tak że śpicie i śni wam się że spadacie, albo się przewracacie. A za chwile się budzicie i czujecię jakbyście rzeczywiście spadli (takie dziwne uczucie) ale tak jakby do swojego ciała, jakbyście byli po za nim?

zdzichu 

Profil: Autografy Zagłębia Lubin
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 20:00   

bialo_czerwony napisał/a:
Macie tak że śpicie i śni wam się że spadacie, albo się przewracacie. A za chwile się budzicie [...]

Dokładnie wiem o co chodzi... Ostatnio spałem i śniło mi się że coś tam robie (już nawet nie pamiętam o co tam chodziło, ale to nie było nic nie zwykłego) i nagle (we śnie) było że spadam z w dół, i w tym samym momencie się obudziłem z "odczuciem spadania", tak dziwnie w pierwszej chwili się czułem. Nie wiem czym takie coś było spowodowane. Mam takie małe przypuszczenia ale troche banalne. Wydaje mi się że mogłoby to być wiarygodne gdybym we śnie wstał z łóżka a kładąc się na nie powtórnie mogłem się przebudzić na sam moment "upadania" na łóżko. Nie wiem czy to jest możliwe.

WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 20:21   

Bo po prostu w śnie się nie da zginąć, a ostatnie sekundy snu odczuwa się jeszcze po przebudzeniu. I jest to udowodnione naukowo. :)

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 20:37   

Ja jakoś czasami doświadczam deja vu, zdaje mi się, że widziałem już daną sytuację, że miała ona już miejsce.

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 20:42   

Ja też mam, nawet dość często. W sumie fajne uczucie. :)

wojtasek1994 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Czerwiec 2007
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 20:47   

Też to mam, ale czy ja wiem, czy fajne :smile:

Rudy 

Profil: jp
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 20:48   

Tak samo mam ^^ I to najpierw, przeważnie mi się śni, a potem się dzieje na poważnie :grin:

Palladino 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: 2007-08
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 21:34   

Ja nigdy nie mam deja vu ani uczucia spadania we śnie. Mam za to tak, że śniąc, wiem, że jestem we śnie a nie w rzeczywistości. A najlepsze jest to, że często sam kontroluję, czy mam się obujdzić czy nie, świetne uczucie, zwłaszcza jak mam jakiś fajny sen :)

Woland 

Wysłany: Czw Lut 14, 2008 23:36   

Palladino napisał/a:
Ja nigdy nie mam deja vu ani uczucia spadania we śnie. Mam za to tak, że śniąc, wiem, że jestem we śnie a nie w rzeczywistości. A najlepsze jest to, że często sam kontroluję, czy mam się obujdzić czy nie, świetne uczucie, zwłaszcza jak mam jakiś fajny sen :)

To się nazywa Lucid Dream. Poczytaj sobie o tym na googlach ;]
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

gelu 

Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 14:30   

zdzichus napisał/a:
bialo_czerwony napisał/a:
Macie tak że śpicie i śni wam się że spadacie, albo się przewracacie. A za chwile się budzicie [...]

Dokładnie wiem o co chodzi... Ostatnio spałem i śniło mi się że coś tam robie (już nawet nie pamiętam o co tam chodziło, ale to nie było nic nie zwykłego) i nagle (we śnie) było że spadam z w dół, i w tym samym momencie się obudziłem z "odczuciem spadania", tak dziwnie w pierwszej chwili się czułem. Nie wiem czym takie coś było spowodowane. Mam takie małe przypuszczenia ale troche banalne. Wydaje mi się że mogłoby to być wiarygodne gdybym we śnie wstał z łóżka a kładąc się na nie powtórnie mogłem się przebudzić na sam moment "upadania" na łóżko. Nie wiem czy to jest możliwe.

Mart_Poom napisał/a:
Bo po prostu w śnie się nie da zginąć, a ostatnie sekundy snu odczuwa się jeszcze po przebudzeniu. I jest to udowodnione naukowo. :)

Może szerzej powiem o tym temacie.

W śnie jesteśmy poza ciałem (OOBE), akurat w tym momencie śniło ci się że spadasz (zdarza się. Ciekawostka - nigdy nie spadniesz w śnie na ziemię, tylko wcześniej się obudzisz - inaczej zeszedłbyś na zawał). Przez chwilę otworzyłeś oczy. Nie wiem jak to się mogło stać, ale twoje ciało było nadal w stanie OOBE (jakby byłeś świadomy, ale podświadomie jeszcze przez chwilkę śniłeś). Zdezorientowany poruszyłeś się (jak się poruszysz, twoje ciało z powrotem wraca 'do siebie').

Później już było git ;]

Myślę, że to jest najsensowniejsze wyjaśnienie tej sprawy.

Aha, jak ktoś będzie pisał, że jestem nienormalny, czy inne rzeczy, to niech się najpierw zainteresuje tym tematem.

Edit. Czytałem kiedyś o jednej dziewczynie, co śniło jej się, że je dżdżownice. Obudziła się i normalnie czuła dżdżownice w buzi (serio). Pisała, że wykonała odruch wyplucia ich i jej przeszło.

Mateusz 

Wysłany: Pią Lut 15, 2008 16:39   

Co Ty gadasz? :| Przeciez nikt sam z siebie nie moze przejsc w OOBE... Do tego trzeba treningow i nielicznym sie do udaje.

Edit by gelu

Cytat:
W śnie jesteśmy poza ciałem (OOBE)

Czytanie ze zrozumieniem.

Chodzilo mi o to, ze nikt nie jest w stanie sam wyjsc z ciala bez treningow i nawet we snie pozostajemy w ciele.

bialo_czerwony

Wysłany: Sob Lut 16, 2008 10:41   

Rudy napisał/a:
Tak samo mam ^^ I to najpierw, przeważnie mi się śni, a potem się dzieje na poważnie :grin:

Mam tak samo.

Musze se poczytać o tym lucid dream w wolnej chwili

Wojtex216 

Profil: Bilety i Programy
Kolekcjoner od: 5 październik 2003r.
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 16:47   

mani napisał/a:
Ja jakoś czasami doświadczam deja vu, zdaje mi się, że widziałem już daną sytuację, że miała ona już miejsce.

Ja mam dokładnie to samo!!!!

Francuz 

Profil: Autografy - Celtic Glasgow
Kolekcjoner od: 2008-04
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 17:24   

Wojtex216 napisał/a:
mani napisał/a:

Ja mam dokładnie to samo!!!!

tez tak mam brardzo bardzo czesto...ide gdzies i rozkminiam ze juz widzialem taka sytuacje, to zdarzenie

What the hell do we care,

What the hell do we care,

Hail Hail, The Celts are here,

What the hell do we care now ...

bartekk204

Wysłany: Sob Mar 29, 2008 20:13   

no szczerze to mam to samo co koledzy wyżej ..

Odpowiedz do tematu