Ogłoszenie 

Sukienki Obsluga informatyczna firm serwer hp ml110

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mani
Nie Kwi 20, 2008 19:12
Wiara
Autor Wiadomość
mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 11:47   Wiara

Jaki jest wasz stosunek do kościoła? Jesteście katolikami, a może innego wyznania? Co sądzisz o Ojcu Dyrektorze ;] ?

Sądzę, że mogę o sobie powiedzieć, że jestem osobą wierzącą i raczej praktykującą. Na religię uczęszczałem, do kościoła chodziłem, sam się sobie dziwiłem, bo nawet z własnej woli ;] Ostatnio, przez wakacje, może trochę to zaniedbałem. Na księdza w ostatnich 2 latach gimnazjum nie narzekałem -miał podsejście do młodzieży, umiał z nami porozmawiać, bywały lekcje luźniejsze. Jakoś chciało się być na lekcjach z nim, rzadko ludzie uciekali ;] Teraz w liceum, będę miał tego samego księdza, co w pierwszej klasie gim. Nie miał takiego podejścia do ludzi, ale też miał w sobie "to coś" - pasek i fajne sandały :D Poza tymi dwoma atutami lubuliśmy go, za niektóre teksty.

lukasek92 

Wysłany: Czw Sie 23, 2007 12:03   

Ja jestem katolikiem, rowniez praktykującym ;) do kosciola chodzę, na religię uczęszczam, do mojej katechetki nic nie mam chociaz czasem ma dziwne odpaly :P . Teraz musze chodzić na te wszystkie spotkania do bierzmowania i na roznego rodzaju nabozenstwa itd... a troche tego bedzie :P

Palladino 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: 2007-08
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 12:17   

A ja nie wierze ale nie mówie o tym rodzicom bo przyznam ze boję się ich reakcji. Do kościoła i spowiedzi nie chodze. A jak już to rzadko.

Mój ostatni ksiądz zrezygnował z uczenie naszej klasy przez m. in. moje skandaliczne zachowanie.

danielfcb 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Luty 2007
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 12:26   

Również nie jestem aniołkie na lekcji religii co nie znaczy że nie wierzę. Pewnie miałeś obniżone sprawowanie,

mikrus

Wysłany: Czw Sie 23, 2007 12:37   

Palladino napisał/a:
A ja nie wierze ale nie mówie o tym rodzicom bo przyznam ze boję się ich reakcji. Do kościoła i spowiedzi nie chodze. A jak już to rzadko.

Mój ostatni ksiądz zrezygnował z uczenie naszej klasy przez m. in. moje skandaliczne zachowanie.

a mozna wiedziec co zrobiles? :evil: :D

ja do Kosciola chodze jak mam ochote, do spowiedzi chodze tak jak trzeba czyli na Wielkanoc i Boze Narodzenie. na Religie rowniez uczeszczam. Nauczycilke mialem nie za fajna. bardzo lubila sie klocic i wpisywac uwagi, chociaz ja nie bylem az taki niegrzeczny, bardziej koledzy :) teraz w 3 klasie gim. bede mial inna pania bo ta co mnie uczyla odeszla na emeryturke. pozyjemy, zobaczymy :D

Rudy 

Profil: jp
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 14:06   

Ja jestem wierzacy ale na lekcji Religii lubie czasami porzucac gumka czy tez plastelina
Ostatnio zmieniony przez Rudy Czw Sie 27, 2009 08:02, w całości zmieniany 1 raz  

Palladino 

Wysłany: Czw Sie 23, 2007 14:08   

Chodziłem po stołach, na pierwszej lekcji przedstawiłem się jako Andrzej Lepper, krzyczałem cś o dorszu :lol: , gadałem z kumplem, przezywałem taką jedną od ku** i pi**, pisałem bez zgody po tablicy, biłem się z kumplem, rzucałem w koleżanki obślinionymi gumkami i papierkami, nie uczyłem się modlitw. Ksiądz był nowy i miał słabą psychikę więc się załamał.
Ostatnio zmieniony przez Palladino Czw Sie 23, 2007 14:10, w całości zmieniany 2 razy  

Dawid.Ch

Wysłany: Czw Sie 23, 2007 14:09   

Ja jestem nie wierzący i nawet nie chodzę na religie :-D A do kościoła chodzę tylko czasem jak np. święci się jajka bo wtedy moi koledzy też chodzą :D

gelu 

Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 14:11   

Rudy - też czasami się lubię ponawalać kredą albo gumką :D

Co do religii to uczęszczam oczywiście, księdza mamy superowego. Mądrze mówi, na przerwach podejdzie, poda rękę, pogada... Jak się ma jakiś problem to się idzie do niego i można naprawdę szczerze porozmawiać.

Jestem praktykujący, chodzę nawet często do kościoła.

Flinston

Kolekcjoner od: Połowa 2006 roku.
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 14:16   

Cytat:

Chodziłem po stołach, na pierwszej lekcji przedstawiłem się jako Andrzej Lepper, krzyczałem cś o dorszu Laughing , gadałem z kumplem, przezywałem taką jedną od ku** i pi**, pisałem bez zgody po tablicy, biłem się z kumplem, rzucałem w koleżanki obślinionymi gumkami i papierkami, nie uczyłem się modlitw. Ksiądz był nowy i miał słabą psychikę więc się załamał.

Nie martw sie. Zapale Ci swieczke i pomodle sie wieczorem za Twoja glupote.
Cytat:

Co do religii to uczęszczam oczywiście, księdza mamy superowego. Mądrze mówi, na przerwach podejdzie, poda rękę, pogada... Jak się ma jakiś problem to się idzie do niego i można naprawdę szczerze porozmawiać.

Jestem praktykujący, chodzę nawet często do kościoła.

Gelu wyjął mi, to z ust. Nie rozumiem osob, ktore na religi potrafia nie szanowac katechetki, albo ksiedza np. Osobiście na lekcje religi uczeszczam.. Mam z niej dobra ocene. Do kosciola takze chodze. W niedziel i swieta.

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 14:20   

Może, przez to, że przedmiot ten jest nieobowiązkowy (wiem, nie jest to żadne usprawiedliwienie). Uczniowie mają wylane w taką religię, zachowują się na tych lekcjach "nie najlepiej". Ksiądz też człowiek.

Cytat:
Ksiądz był nowy i miał słabą psychikę więc się załamał.

Moim zdaniem jakoś nie jest to powód do dumy ;]

Palladino 

Wysłany: Czw Sie 23, 2007 14:21   

Flinston napisał/a:

Nie martw sie. Zapale Ci swieczke i pomodle sie wieczorem za Twoja glupote.

Dzięki :) A tak na serio sam nie wiem czemu to robiłem może wyczułem jakąś słabośc księdza, może chciałem się popisać. Nie wiem. Wiem że teraz żałuję i całkowicie popieram Flinstona co do mojej głupoty.

Woland 

Wysłany: Czw Sie 23, 2007 14:46   

Jeśli chodzi o religię to jestem człowiekiem raczej wierzącym i praktykującym. Kiedyś chodziłem do kościoła co niedzielę, teraz już trochę rzadziej.

Co do lekcji religii to z nauczycielami miałem różnie. Kiedyś miałem katechetkę bardzo miłą, z którą można było porozmawiać. Często opowiadała na lekcji historie z Biblii. I nie czytała na głos, tylko opowiadała własnymi słowami i każdy rozumiał o czym mówi. Fanatyczka.

Teraz miałem księdza, który był naprawdę nieznośny. Nie rozumiał ludzi, nikt go nie lubił, a poza tym krążą plotki, że był kiedyś alkoholikiem...
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

kowal1071 

Wysłany: Czw Sie 23, 2007 20:58   

Ja jestem wierzący ale do kościoła nie chodzę bo mi się nie chce. W szkole mamy katechetkę nawet spoko. Na religii zazwyczaj robimy co chcemy...... Katechetka nie zwraca na to uwagi :-D :D .

HALA MADRID! ! !

JAK DO MNIE PISZESZ NA GG TO SIĘ NAJPIERW PRZEDSTAW!!

Hala Madrid Hala Madrid

Real Madrid Gran Mastrem

CAMPEONES DE LA LIGA 07/08

andrys

Wysłany: Nie Sie 26, 2007 23:39   

Ja raczej podobnie jak Flinston. Do kościoła chodze w niedzielę i święta, na religię uczęszczam i mam ocenę dobrą. Rzeczy tego typu co Ziutek nie robie bo po co? Żeby sie popisać? Jest na to wiele innych lepszych sposobów jeżeli ktoś chce do robić, ale też nie rozumiem takich ludzi. Jedyne co złe w mym zachowaniu na lekcji, to to, że jak mi sie nie chce słuchać katechetki bo jestem zmęczony po innych lekcjach, to mam na nią wy..... i po prostu kładę się na ławkę i próbuję odpocząć. :lol: Wiem tam, że nie jest to dobre, ale nie raz po prosu nie mam ochoty już jej słuchać bo boli mnie głowa i chcę już do domu....

Odpowiedz do tematu