Tak jak już mówiłem. Przede wszystkim rock - Kult, Kazik, Grabaż. Zawsze fenomenalny Dżem, ostatnio się też w Radiohead zasłuchałem. Hunter. Ponadto rap. Tutaj niestety tylko Paktofonika, K44 i Ostry. Niestety nic innego wartościowego w naszym kraju jeśli chodzi o ten gatunek nie ma. Oczywiście WuWunio i Lewa3wa. No i coś z innych klimatów - chociażby Amy Macdonald. No.
No Kult i Kazik to klasyka.
A jeśli chodzi o stwierdzenie: ''Niestety nic innego wartościowego w naszym kraju jeśli chodzi o ten gatunek nie ma. '' to muszę stwierdzić, że się mylisz.
Ja też słucham m. in. polskiego HH i najbardziej lubię słuchać OSTR-ego, DonGuralEsko -> oni według mnie wymiatają (mam chyba ich wszystki płyty ), a później jest K44, TeDe, Peja.... ale to tylko kilka kawałków.
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
nie, jak tu ktoś powiedział, ma inny styl. nie lubię jego utworzów (chyba, że w duecie z OSTRym "ziom za ziomem" ). jeśli chodzi o polski hip-hop to najwyższa półka OSTR, niżej Kaliber44 i w sumie nic innego nie wchodzi mi w ucho (no może kilka piosenek innych wykonawców). a co do hip-hopolo to oczywiście Mezo, Verba (porównując ich początki i co jest teraz) i znalazłoby się kilku innych...
Tede to hiphop polo dlatego, ze spiewa o przyslowiowym "gownie". Cholernie glupi rap... w dodatku spiewa tylko dla kasy, i nawet sie o tym publicznie przynal. Kaliber44, PFK to jest prawdziwy polski hip hop.
Tede to hiphop polo dlatego, ze spiewa o przyslowiowym "gownie".
Cholernie glupi rap... w dodatku spiewa tylko dla kasy, i nawet sie o tym publicznie przynal.
Kaliber44, PFK to jest prawdziwy polski hip hop.
Wole tedego, który mówi otwarcie prawdę, a nie ulega stereotypom, każdy śpiewa o biedzie , a on ma inny styl. Skoro jest bogaty to po co ma śpiewać, że jest biedny...
No bo po to śpiewa żeby zarabiać, traktuje to jako pracę, ale jakbyś posłuchał trochę jego kawałków wiedziałbyś, że nie tylko robi to dla kasy...
Zgadzam się... Bardzo ich lubię, ale ani jeden ani drugi skład już nie istnieje. Trzeba sięgać po coś nowego. Tede w tym momencie jest jednym z prężniej działających raperów.
Trzeba pamiętać, że hip-hop to nie tylko kk44 i PFK..
Ostatnio zmieniony przez luki Sob Cze 28, 2008 19:16, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum