No i dziś w nocy sprawdziłem płytę Ostrowskiego. Pierwsza część jest tekstowo ok, chociaż po ośmiu trackach musiałem wyłączyć i zrobić przerwę, bo nie dam rady go słuchać dłużej niż 20 minut. I tak na dobrą sprawę to jest Zamach na Ostrego x15. Drugie - niespodziankowe CD-R też całkiem nieźle, a już na pewno na wyższym poziomie niż Ocb, w końcu cała płyta nie jest o tym samym, OSTR wprowadził jakąś różnorodność. Generalnie - bez fajerwerek, ale na poziomie. No i plus za formę wydania.
_________________ A jeśli ktoś spyta mnie, czym był dla mnie Widzew, z uśmiechem na ustach odpowiem: MOJĄ PIERWSZĄ WIELKĄ MIŁOŚCIĄ!
Ostatnio zmieniony przez Pycio Pią Lut 26, 2010 9:42 am, w całości zmieniany 1 raz
ja pierdykam, po pierwsze jak Kamil napisał to prowokacja, a po drugie to jest normalnie z piosenki "Rap droższy od pieniędzy". i co złego z tym, że tarararararara? wg mnie i tak bardziej ambitne niż "tak bardzo chcę" Rysia P.
Wczoraj wieczorem ukazało się "Kilka blendów o hajsie, jointach i dupach" Małpy/2stego. Wiadomo, że do oryginału (który według mnie spokojnie jest w TOP10 wszech czasów polskiego hh) nie dorówna, bo i nie taki cel tej płyty, ale kilka tracków jest mistrzowskich. Nie byłem nigdy z Hazelem, Miałem to rzucić z Britney i Peją, Mógłbym z Nelly Furtato - miazga. Polecam i czekam na kolejne Małpie wydawnictwo.
_________________ A jeśli ktoś spyta mnie, czym był dla mnie Widzew, z uśmiechem na ustach odpowiem: MOJĄ PIERWSZĄ WIELKĄ MIŁOŚCIĄ!
Ostatnio zmieniony przez Pycio Wto Mar 09, 2010 4:56 pm, w całości zmieniany 2 razy
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2212 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 6:22 pm
Najlepiej wyszło chyba Pozwól Mi Nie Mówić Nic na bicie od Dody (tak myślę, bo ona coś się tam produkuje przed tym), jednak po przesłuchaniu tych blendów stwierdzam, że oryginalna płyta broniła się głównie kapitalnymi podkładami i skreczami, bo dopiero tu słychać, że tekstowo jest mocno średnio.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki.
A tak w ogóle to ostatnio się jakoś zniechęciłem do polskiego rapu. Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie mogę się przemóc, żeby posłuchać czegoś innego niż Małpa albo Mes. A w głośnikach aktualnie "Foundation" Brand Nubian i "Ready To Die" Biggiego (Smalls > lata świetlne > Tupac).
Ostatnio zmieniony przez Pycio Wto Mar 16, 2010 1:43 pm, w całości zmieniany 1 raz
[ Dodano: Czw Mar 18, 2010 4:02 pm ]
i najlepiej ktorys z administratorow niech podrzuci mi na gg jakies kwadratowe logo forum to wdupce jako avatar
[ Dodano: Czw Mar 18, 2010 4:06 pm ]
a tak jeszcze abstrahując od rapu tudzież last.fm - jutro premiera nowej płyty Bruno Schulza - ściągać, kupować, sprawdzać, bo ma rozp... być
Profil: Autografy i vlepki
Wysłany: Pią Mar 19, 2010 4:11 pm
Pycio napisał/a:
A tak w ogóle to ostatnio się jakoś zniechęciłem do polskiego rapu. Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie mogę się przemóc, żeby posłuchać czegoś innego niż Małpa albo Mes. A w głośnikach aktualnie "Foundation" Brand Nubian i "Ready To Die" Biggiego (Smalls > lata świetlne > Tupac).
Posłuchaj Eldo.
Przesłuchaj też nową płytę O.S.T.R. Tylko dla dorosłych.
Pomysł wydania tej płyty chyba jedyny na świecie, zmiażdżył konkurencję Ostry.
Teraz przeczytałem, że w poprzednich postach o tym pisaliście, sorry.
_________________ Ty idź to rozsław, jeśli jeździsz samochodem z rejestracją WR, idź to pokaż. Zmień swój stereotyp, po to tu się chodzi w dresach, by wygodniej było biegać po książki. U nas stoją na rogach i czytają Prousta, i słuchają Bacha, w waszych radiach zresztą. Radom, kraina płynąca miodem nad Mleczną.
Ostatnio zmieniony przez lefty Pią Mar 19, 2010 4:15 pm, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum