a całkiem serio to nie chodzi o jego niechęć do matki tylko o jego system filozoficzny. po prostu nie należy przywiązywać się do czegoś, co może wywołać cierpienie.
Order napisał/a:
tkrass napisał/a:
może dla Ciebie
a dla ciebie ;D?
dla mnie też, niestety. niestety bo według epikura nie byłbym ani mądry, ani szczęśliwy przez tę matkę.
_________________ we didn't start the fire
it was always burning since the world's been turning
we didn't start the fire
but when we are gone will it still burn on and on and on?
Ostatnio zmieniony przez tkrass Pon Sty 05, 2009 20:56, w całości zmieniany 1 raz
Mi się wydaje, że tą genezą była choroba psychiczna... ;p
tkrass napisał/a:
po prostu nie należy przywiązywać się do czegoś, co może wywołać cierpienie.
Aha... czyli nie możemy nigdy wejść w poważniejszy związek z przedstawicielem płci przeciwnej i zakochać się, bo przecież w każdej chwil może stać się coś złego i strata najukochańszej/najukochańszego będzie bolała. Nie można jeździć samochodem, bo w każdej chwili może stać się wypadek... ?? takich przykładów można mnożyć.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Mi się wydaje, że tą genezą była choroba psychiczna... ;p
no ba. najwięksi niekoniecznie muszą być normalni. Einstein był ekscentrykiem a nie wiem czy nie był chory
Choroba psychiczna to nie ekscentryzm.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum