Profil: Autografy
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 5:06 pm
O właśnie Rozmarynie.. możesz mi napisać mniej więcej swoje odczucia na temat Wiedźmina? Mam zamiar sobie wypożyczyć, jak pożyczyłem oryg grę to była książeczka z 1 rozdziałem(ze strzygą) i Mnie zaciekawiło .. Opowiedz coś o niej (temat o książkach nie czepiać się)
_________________ – Na moim sihillu – warknął Zoltan, obnażając miecz – wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie. Niech no jeno który ghul zbliży się na długość klingi, popamięta mnie. Więc to są te słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
– „Na pohybel sk***ysynom!”
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2212 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 5:11 pm
Co tu dużo pisać ... genialna? Dla mnie najlepsza fantastyka jaką czytałem. Pierwsze dwie książki to zbiory opowiadań, na których podstawie został nakręcony film (nie wiem jak z grą jest), dalej pięciotomowa powieść. Wg mnie lektura obowiązkowa, raczej nie może się nie spodobać (przeczytali to m.in. dwaj moi kumple, z których jeden wcześniej przeczytał może tylko Main Kampf, a drugi biografię Tupaca - na tym ich przygoda z książkami się kończyła, a to pochłonęli dość szybko).
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki.
Dobrym wstępem do Sagi Wiedźmińskiej będzie przeczytanie zbioru opowiadań (wymieniona tu przez Ciebie o Strzydze jest jednym z opowiadań właśnie). Mnie np. Wiedźmin bardzo wciągnął. Przygody Geralta, jego walki z różnej maści potworami za "psi pieniądz". Książka zawiera opisy zbliżeń erotycznych Geralta z jego partnerek, oraz używane wulgaryzmy dodają smaczku.
EDIT: Alojzy dobrze prawi
Ostatnio zmieniony przez Rozmaryn Wto Gru 30, 2008 5:18 pm, w całości zmieniany 1 raz
Co do Wiedźmina to ostatnio przeczytałem 1 część opowiadań czyli "Ostatnie Życzenie" a od wczoraj czytam 2 cześć opowiadań czyli "Miecz Przeznaczenia". Po tym co przeczytałem mogę powiedzieć że genialna
Skoro lubisz takie klimaty, a sądzę że tak- to polecam publikacje książek Romana Zielińskiego- "Liga chuliganów" oraz "Pamiętnik kibica", pierwszą już pochłonąłem jakiś czas temu, a drugą właśnie zamawiam.
""Hoolifan" to unikalna książka, która nie ma odpowiednika na polskim rynku wydawniczym. Rzetelnie, ale i z dużym poczuciem humoru, opisuje rzeczywistość angielskich stadionów, zanim te stały się wzorcem do naśladowania dla całej Europy.
"Hoolifan" to pozycja obowiązkowa dla wszystkich fanów piłki nożnej. Wprowadza nas w sam środek jednej z najgroźniejszych i najsłynniejszych grup chuliganów – Headhunters (Łowców głów) – fanatyków Chelsea Londyn. Martin King, od ponad 30 lat zagorzały kibic The Blues, przedstawia całą prawdę o „angielskiej chorobie“, jak nazywano kiedyś angielskich pseudokibiców."
polecam stronę www.biblionetka.net po ocenieniu bodajże 30 książek system ci wybiera takie, które mogą cię zainteresować. czasami wybiera książki głupie po prostu, ale kilka fajnych mi sie trafiło ;D.
[ Dodano: Pon Sty 05, 2009 9:26 pm ]
polecam stronę www.biblionetka.pl po ocenieniu bodajże 30 książek system ci wybiera takie, które mogą cię zainteresować. czasami wybiera książki głupie po prostu, ale kilka fajnych mi sie trafiło ;D.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum