Osobiście jeszcze nie wiem kim chce być, trochę czasu na decyzje mi zostało, a przecież moje zainteresowania lub pasje mogą się zmienić nawet kilkanaście razy. Puki co interesuje mnie dziennikartwo, pisanie przychodzi mi z lekką ręką, oprócz tego także fotografia mnie zaciekawiła. Zobaczymy jak się sprawy potoczą...
Ja mam jeszcze dużo czasu z tego co wiem Żebym miał wybrać co mnie najbardziej pociąga, to nie wybrałbym nic. Może matematyka i informatyka? Zobaczymy.
Jeśli by to nie wypaliło myślę o filologii fińskiej
Wow.
Ja narazie planuję skończyć gimnazjum z dobrymi wynikami. Potem licuem, klasa mat-fiz bądź mat-gegr. Potem matura z polskiego, matematyki, angielskeigo, rosyjskiego, fizyki bądź geografii.
Następnie jakieś dobre studia i narazie koniec planów.
Kiedys chciałam zostac dziennikarką sportową czy kimś w tym stylu, jednak doszłam do wniosku, ze to nie dla mnie.
Byłam także zainteresowana filologią fińską, która nadla z głowy mi nie wyleciała ;P Ale to moze już zaocznie czy później.
Moi, minä rakastan Suomea myös! (mam nadzieję, że bez błędu ;P)
Język jest faktycznie bardzo trudny, ale i zarazem bardzo fajny Nie to co norweski, gdzie wydaje Ci się, że ktoś śpiewa po kilku głębszych .
Ja narazie ograniczam się do angielskiego, ale potem marzę, by nauczyć się kilku języków, w tym fińskiego i włoskiego. Biorę przykład z mojej koleżanki, która ma aktualnie 20 lat i zna fiński, szwedzki i norweski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum