Wysłany: Wto Sty 11, 2011 18:09 Jakie znacie języki?
Napiszmy tutaj w jakich językach obcych potrafimy mówić/pisać/czytać (określając stopień) i nie chodzi tu tylko o to co napisałem (czyli o swoistą nie skromność), ale może nam się to przydać, a nóż kiedyś pomożemy komuś napisać list, sprawdzić coś ... itp, itd...
No więc skoro uderzyłem w stół to się odezwę jako pierwszy i tak:
1. J. Angielski - biegle (b.zaawansowany )
2. J. Francuski - średnio zaawansowany
3. J. Rosyjski - średnio
4. J. Czeski - średnio (dobrze w mowie i rozumieniu, żal i porażka w pisaniu)
5 i 6. J. Niemiecki, serbski - na b. podstawowym poziomie
_________________ POSZUKUJĘ AUTOGRAFÓW - KAZIMIERZA DEYNY i KAZIMIERZA GÓRSKIEGO - mój adres e-mail kammas@interia.pl
Ostatnio zmieniony przez kammas Wto Sty 11, 2011 18:25, w całości zmieniany 2 razy
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2909 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 18:17
Z obcych najlepiej władam językiem polskim. Oprócz tego średnio angielski, z niemieckiego sporo rozumiem, gorzej w drugą stronę, przez 3 lata w liceum nauki francuskiego nauczyłem się "Je ne parle pas français" i tego się trzymajmy.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
Angielski - powiem tyle poziom 1 gimnazjum nie pytajcie o konkretne poziomy bo mnie to nie interesuje
Niemiecki - obecnie 3 miesiące nauki za mną więc słaby.
Angielski-pare zdan sklepie,ogolnie moja wiedza z testu gim [probnego] to 41 na 50
niemiecki-ucze sie 5 lat,ale to uczenie polega na tym ze przez cale 5 lat jechalem na 2 zeby zdac,znam moze z 15 slow
1. j. angielski -uczę się dodatkowo parę lat poziom bodajże średnio zaawansowany jeżeli pisac profesjonalnie więc dogaduje się bez problemu, pisanie też bez zarzutu. Więc generalnie o ile się nie mylę za rok, dwa mogę już chyba zdawac na certyfikat FCE.
2. j. niemiecki- uczę się prawie 2 lata. Nie powiem, że się świetnie dogadam, ale sporo słów umiem i wiele zdań po niemiecku powiem. Ortografia- dobrze jest, przypadki 3/4. AA! I najwazniejsze umiem się przedstawic :8 Do tego super wychodzi mi denglish. Za parę lat może będe się dobrze dogadywał, ale czy nie porzucę tego jeżyka jak rosyjskiego (?)
3. rosyjski- uczyłem się 2 miesiące w podstawówce, ale jako, że nie był obowiązkowy to go porzuciłem, bo wydał mi się za bardzo trudny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum