Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki serwer hp ml110

Poprzedni temat «» Następny temat
Wielkie talenty i nadzieje futbolu
Autor Wiadomość
szymonp1992

Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 07:53   Wielkie talenty i nadzieje futbolu

Przyznam szczerze, że od zawsze pasjonuje mnie przyglądanie się karierom młodych, zdolnych piłkarzy... Widzi się, jak wykorzystują/nie wykorzystują swego talentu. Tutaj piszmy o naszych osobistych nadziejach i przypuszczeniach co do dalszych karier...

Ja zacznę:

Freddy Alejandro Guarin (ur. 30.06.1986, Saint-Etienne): bardzo obiecujący defensywny rozgrywający, były zawodnik Boca Juniors. Wykorzysta swój potencjał i za jakieś 2-3 lata trafi do Lyonu. Później będzie walczył o miejsce w pierwszej jedenastce, wedrze się do niej przebojem i będzie na listach życzeń między innymi: Barcelony, Realu Madryt, Manchesteru United i Tottenhamu. Przejdzie do tego ostatniego klubu, by mieć pewne miejsce w meczowej 11. Po kilku latach gry, będąc już pełnowartościowym piłkarzem przeniesie się do jednego z najlepszych klubów globu i wpisze się do historii futbolu kolumbijskiego i europejskiego

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 10:58   

Znam kolesia, świetny w FMie xD

Ja bym tu wymienił dwóch graczy Barcelony: Bojana Krkicia i Giovanniego dos Santosa. Oni w przyszłośc mogą być podporami Dumy Katalonii i może też reprezentacji narodowych.

szymonp1992

Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 11:14   

Ja ostatnio trochę poczytałem o Kerlonie (27.01.1988) z Cruzeiro... Wszyscy zachwycają się tym jego cudnym trickiem tzw. "FOKĄ"... Ja nie rozumiem tego, gdyż jedną sztuczką nic nie osiągnie. Natomiast uważam, że chłopak potencjał ma, choć - obym się mylił - nie osiągnie nic wielkiego. Mówię obym się mylił, bo kocham oglądać zdolnych, fenomenalnych technicznie Brazylijczyków w akcji. Może jest on trochę przereklamowany... W każdym razie po przypadku wielkiego sztukmistrza Robinho widać najlepiej, że świetny zawodnik niekoniecznie musi się sprawdzić w Europie i może - tak jak on - zasiąść na ławce i grać ogony. A szkoda.

Woland 

Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 13:16   

Ja wspomnę tutuaj o wspaniałej młodzierzy Juventusu: Palladino, Paro, De Ceglie. Maja oni szansę na sporą karierę :)

szymonp1992

Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 13:48   

Z tej trójki zdecydowanie największy talent ma Palladino... Może nawet osiągnąć tyle co Del Piero w światowym futbolu...

-------------------------------------------------------

Wspomnę teraz o oczywistych talentach: Messi, Faubert, Gago, Nasri, Ribery... Choć to raczej piłkarze już ukształtowani, ale nadal mogą pograć jeszcze dłuuuuugo... I DOBRZE, BO ICH GRA CIESZY

:D

lukasek92 

Wysłany: Sob Maj 05, 2007 23:05   

Mata,Javi Garcia i Alberto Bueno - wychowankowie Realu Madryt, zdobywcy ME U-17. Oni mają przed sobą wielka przyszlość, a szczególnie liczę na 18-letniego Bueno, ktory zostal krolem strzelcom tych ME...

hubert90

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 06:08   

KRISZTIAN NEMETH - Węgry / MTK Budapeszt

świetny szybi, dobrze wyszkolony zawodnik

gelu 

Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 10:23   

Alexandre Pato - dobry brazylijski piłkarz grający na pozycji napastnika w Internacional Porto Alegre.

kowal1071 

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 10:30   

Mi się wydaje że Mata, Javi Garcia z Realu szkoda że Mata to Valenci idzie, Bojan Krkić i Iago z Barcelony, Palladino z Juve, Theo Wallcot i Alladiare z Arsenalu ,Gereth Bale z Southampton. Co ja będę więcej pisał jest wiele takich piłkarzy których określa się jako talenty. Wielu z nich się nie rozwija tak jak przewidywano

HALA MADRID! ! !

JAK DO MNIE PISZESZ NA GG TO SIĘ NAJPIERW PRZEDSTAW!!

Hala Madrid Hala Madrid

Real Madrid Gran Mastrem

CAMPEONES DE LA LIGA 07/08

lukasek92 

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 12:22   

uważam, że w przyszłości będą rządzić młodzi Brazylijczycy tacy jak:

Lucas Pezzini

Marcelo

Rafinha

Alexandre Pato

Flinston

Kolekcjoner od: Połowa 2006 roku.
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 08:22   

Cytat:

Znam kolesia, świetny w FMie XD

Oceniasz graczy na podstawie FM'u? Leże :lol: .

Żeby nie robić off-top'u to napisze: Przyszłość jest jasna, przyszłośc to Bojan.

lukasek92 

Wysłany: Czw Maj 24, 2007 19:07   

moze 17-letni Walijczyk Gareth Bale :D obecnie gra dla Southampton, ale juz zostal wybrany najlepszym pilkarzem mlodego pokolonia Coca Cola Championship :D

lukasek92 

Wysłany: Nie Lip 15, 2007 18:22   

Wiele talentow objawilo nam sie w obecnie rozgrywanych MŚ u20. Ja najbardziej zapamietalem boskie trio z USA - Adu,Szetela i Altidore. To zawodnicy z klasa i mysle, ze juz wkrotce beda grali w Europie.

Woland 

Wysłany: Nie Lip 15, 2007 20:19   

Jeśli już mówimy o o MŚ U-20 to nie sposób nie wspomnieć o argentyńskich piłkarzach, w szczególności o Aguero. A także Polacy - Dawid Jańczyk no i Krzysztof Król - który miał być gwiazdą na tegorocznym turnieju, ale przeszkodziła mu w tym przede wszystkim czerwona kartka w pierwszych minutach pierwszego meczu.
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

Gooners

Wysłany: Nie Lip 15, 2007 20:26   

ja bym tutaj wymienil Andersona z Gremio Porto Alegre

Odpowiedz do tematu