Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki outsourcing

Poprzedni temat «» Następny temat
Ulubiony komentator piłkarski

Kto jest Twoim ulubionym komentatorem?
Dariusz Szpakowski
38%
 38%  [ 38 ]
Tomasz Jasina
0%
 0%  [ 0 ]
Rafał Patyra
0%
 0%  [ 0 ]
Maciej Iwański
9%
 9%  [ 9 ]
Bożydar Iwanow
3%
 3%  [ 3 ]
Roman Kołtoń
5%
 5%  [ 5 ]
Mateusz Borek
44%
 44%  [ 44 ]
Przemysław Pełka
1%
 1%  [ 1 ]
Głosowań: 60
Wszystkich Głosów: 100

Autor Wiadomość
lukasek92 

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 12:03   Ulubiony komentator piłkarski

Każdy z nas ma zapewne swojego ulubionego komentatora piłkarskiego... Porozmawiajmy zatem o tych, ktorzy są wedlug nas w swoim fachu najlepsi.

Osobiście najbardziej lubię Matiego Borka z Polsatu Sport. Nie myli się, potrafi z nudnego meczu zrobić wspaniałe widowisko, jest zawsze na bieżąco i przede wszystkim znakomicie sie go slucha, bo ma taki interesujacy glos... :cool:

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 12:17   

A gdzie Smokowski, Twarowski ?

Szpaku to jest tragedia. Wolałbym, żeby w tym czasie Violetta Villas śpiewała, niż słuchać jego bredni. O jego błędach można by książkę napisać (i to wcale nie cienką), jego emocjonowanie się strzałami, które obroniłby dzieciak z przedszkola, jego stronniczość - naprawdę jest to straszne.

Dla mnie komentatorem numer 1 jest zdecydowanie Smokowski. Nie dość że jest świetnym komentatorem ligi polskiej, to jest także chyba najlepszym polskim komentatorem ligi francuskiej. Zna ją bardzo dobrze, gdyż studiował w Francji. Francuska jest jedną z moich ulubionych lig, dlatego ma u mnie duży plus.

Świetnym duetem jest Rafał Nahorny z Andrzejem Twarowskim. Jeżeli oni komentują mecz, to wiadomo, że nie będzie nudno. Choćby na boisku nie padł ani jeden strzał, to wiadomo, że będzie przynajmniej czego posłuchać.

Co do komentatorów innych sportów to większość z TVP wysłał bym na Sybir. Babiarz jest straszny, przez Miklasa skończyłem oglądać skoki jakieś 3 lata temu (znałem na pamięć wszystkie juniorskie osiągnięcia każdego skoczka, przedskoczków, starych skoczków i Bóg wie jeszcze kogo), jak widzę i słyszę gwiazdkę TVP Paulinkę Chylewską, to cieszę się, że jestem spokojnym człowiekiem, inaczej pewnie by telewizor z 4 piętra poleciał. Do tego niezniszczalni Zydorowicz i Szaranowicz. Jedynie komentatorzy narciarstwa alpejskiego i łyżwiarstwa figurowego (nie pamiętam nazwisk, dwie panie mające wiedzę, jedna była zawodniczka, druga sędziną) mają jakąś wiedzę i umieją komentować na tyle, że do tych niezbyt emocjonujących sportów mogą mnie zachęcić.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 12:21   

Mój ulubiony to Mateusz Borek. Zna się na piłce, nie popełnia błędów tak często jak Szpaq i Szaran. Mówi ciekawie i to jego atut. Szpaka lubię za to, że czasami można się z niego nieźle pośmiać. To on odkrył że "giuly spędził swoje ostatnie pomiędzy nogami campbella", to on komentował mecz gdy grali "Beldzy i Holendrowie", a także stwirdził iż "Polska gra w strojach biało-czerwonych, a Norwegia w odwrotnie pokolorowanych".

Woland 

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 12:49   

Mi podoba się Borek, ale również ktoś taki o nazwisku Tomasz Lach. Meczy na żywo dużo nie prowadzi, bo w Eurosporcie nie ma ich aż tak dużo, ale lubie go posłuchać gdy prowadzi program "Eurogole". :)

gelu 

Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 13:30   

Ja tak samo jak koledzy wyżej preferuje Matiego Borka ;) , ale lubię posłuchać także Szpaka (można się pośmiać) i Szarana (text "Ależ to jest FAJTER" miażdży :lol: )

gigant 

Kolekcjoner od: XI 2006 - V 2008
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 13:54   

Moim ulubionym komentatorem jest Mateusz Borek. Lubię także Szpakowskiego a raczej jego teksty np. ''taki faul to nie faul'' albo ''Frank de Boer i jego imiennik Ronald de Boer''. Te teksty wymiatają :D

kowal1071 

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 15:23   

Ja też jestem za Mateuszem Borkiem. Niektórzy inni komentatorzy też fajnie komentują można się pośmiać z nich hehe :lol:

HALA MADRID! ! !

JAK DO MNIE PISZESZ NA GG TO SIĘ NAJPIERW PRZEDSTAW!!

Hala Madrid Hala Madrid

Real Madrid Gran Mastrem

CAMPEONES DE LA LIGA 07/08

Pawcio

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 16:47   

Tomasz Jasina

Rafał Patyra

Maciej Iwański

Mateusz Borek

szymonp1992

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 14:54   

Wiadomo - Mati Borek :D Może nie ma aż tak interesującego głosu jak pan Kloza (nauczyciel historii w mojej szkole), ale wymiata :D

Szpaka i Szarana może nie powinni zdejmować, bo na ich komentarzach można trochę się pośmiać... Ale na dłuższą metę to do bani są... (MÓJ ULUBIONY TEKST BY SZPAKU: Dirk Kajt - niespożyte siły :D )

forzajuve1810

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 16:25   

Ja zagłosowałem na Pana Dariusza Szpakowskiego - mojego imiennika. Ja nic nie mam do komentowanie tego Komentatora. A poza tym wg mnie dobrze komentuje mecze.

Norbi

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 17:30   

Ja zagłosowałem na pana Mateusza Borka (pewnie nie jestem oryginalny, ale tak mi moje piłkarskie serce podpowiada :-P )

Przy okazji: Mój ulubiony tekst pana Szpakowskiego jeszcze sprzed roku: Lampard z szybkością geparda :D

Woland 

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 17:46   

Tutaj można przeczytać komentarze Szpaka:

http://pl.wikiquote.org/wiki/Dariusz_Szpakowski

ale mimo wszystko niektóre wcale nie są pomyłkami, ani wcale nie są śmieszne. Świadczy to o tylko o ludziach którzy je wyszukują i wstawiają na stronę np.

* Salihamidžić, jak wiemy przenosi się do Juve, będzie grał w Serie A.

o Opis: Jak wiadomo Juventus gra w Serie B

Tylko jak wiadmo Juventus w następnym sezonie awansuje do Serie A...

tkrass 

Wysłany: Pią Maj 11, 2007 16:55   

dalczego nie ma mojeo ulubionego - Tomasza Smokowskiego?

it was always burning since the world's been turning

we didn't start the fire

but when we are gone will it still burn on and on and on?

kozik_1902

Wysłany: Sob Maj 12, 2007 08:33   

hehehe jak widze mój ulubieniec przoduje :evil:

HALA MADRID!!

szymonp1992

Wysłany: Sob Sie 04, 2007 19:12   

Ja wczoraj oglądając Korona - Lech stwierdziłem, że Tomek Smokowski jest tak samo dobry - jeśli nie lepszy - niż Mateusz Borek :D

Odpowiedz do tematu