Ja osobiście czytam tylko dwie gazety: Piłkę Nożną i Piłkę Nożną Plus... Poza tym ciekawy jest Tygodnik Kibica, reszta zazwyczaj wypisuje stek bzdur... Te trzy tytuły są najbardziej "ambitne" i ciekawe...
A co wy czytacie jeśli chodzi o prasę piłkarską
Chodzi mi o polskie gazety (zwróćcie na to uwagę w ankiecie i nie zaznaczajcie inna jeśli wolicie np. La Gazetta Dello Sport, czy Kickera)
Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 4:52 pm
Ja zbieram i czytam tygodnik "Piłka Nożna". Można się z niego dowiedzieć wiele informacji, są ciekawe tematy, itp. Wg. mnie BravoSport to gazeta dla dzieci - jakieś komiksy, zagadki, więcej zdjęć niż materiałów.
_________________ KLIKAJĄC W BANNEREK REKLAMOWY NAD SHOUTBOXEM WSPIERASZ FORUM NIC NIE PŁACĄC
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2212 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 5:06 pm
Ja kiedyś czytałem podobny do Tygodnika Kibica też tygodnik Tylko Piłka. W latach 90tych prenumerowałem przez kilka lat Piłkę Nożną. Z prasy codziennej niekiedy Sport.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki.
2-3 lata temu byłem napalony pod wzgledem kupowania wszelkich gazet o tematyce piłkarskiej. Każda była moja (PN,PN plus,Giga,bravo Sport itd). Obecnie kupię sobie od czasu do czasu Piłkę Nożną. Jest w niej wiele ciekawych i napisanych naprawde fajnym językiem artykułów.
gigant
Kolekcjoner od: XI 2006 - V 2008
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 8:02 pm
Ja od 6 lat czytuje PN i PN Plus. Kilka lat temu kupowałem także BravoSport i Giga. Codziennie też ściągam z neta Przegląd Sportowy.
Z polskich gazet bez wątpienia najlepsza jest Przegląd Sportowy, nie marnują miejsca na jakieś bzdury, plakaty itp. tylko piszą to co ważne wydarzyło się w sporcie. A nie jak kiedyś widziałem w PN - jakieś historyjki.
Ale co do Polskich gazet sportowych - to ich raczej nie czytam, teraz czytam angielskie gazety, jakie są ich zalety: raz bo są ciekawsze, dwa bo nie są tak obiektywne i trzy...poprawi to mój angielski, który się przyda do matury
Polecam THE Mirror i The Sun.
P.S. Po co wydawać kasę na jakieś gazety?? nie lepiej "zamówić sobie" RSS ze stron internetowych gazet - to nic nie kosztuje a masz te same informacje co ukazały się w gazecie na mailu.
Z polskich gazet bez wątpienia najlepsza jest Przegląd Sportowy, nie marnują miejsca na jakieś bzdury, plakaty itp. tylko piszą to co ważne wydarzyło się w sporcie. A nie jak kiedyś widziałem w PN - jakieś historyjki.
To przeczytaj sobie Bravo Sport Różnica między Przeglądem Sportowym, a Piłką Nożną jest taka, że w tym pierwszym są raczej krótkie artykuły prasowe, a w tym drugim felietony. "Piłka Nożna" jest bardziej dla kibica niż znawcy futbolu. Plakaty itd...
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2212 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 12:38 am
hubert90 napisał/a:
Przekręt Sportowy jest najlepszy? Wiem, że każdy może mieć jakieś swoje zdanie, ale dla mnie PS jest takim trochę lepiej wydanym Faktem.
Cytat:
Ale co do Polskich gazet sportowych - to ich raczej nie czytam, teraz czytam angielskie gazety, jakie są ich zalety: raz bo są ciekawsze, dwa bo nie są tak obiektywne i trzy...poprawi to mój angielski, który się przyda do matury
Polecam THE Mirror i The Sun.
Dla poprawy języka na pewno przydatne. Dla informacji przydatnej jak Super Express.
Cytat:
P.S. Po co wydawać kasę na jakieś gazety?? nie lepiej "zamówić sobie" RSS ze stron internetowych gazet - to nic nie kosztuje a masz te same informacje co ukazały się w gazecie na mailu.
I tu się zgadzam. Do póki nie potrzeba nam czytania gazet na kibelku, to dużo, nawet więcej informacji niż w gazetach znajdziemy na stronach internetowych, nie mówiąc już o czytnikach RSS.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki.
No, ale np. jak kibicowałbyś Juventusowi i w "PN" byłby właśine plakat piłkarza Juve to nie chciałbyś?
A po co mi plakat?? wystarczy mi tapeta na pulpicie na Windowsie Plakat powisi kilka tygodni, misięcy znudzi mi się zerwę i tak to będzie wyglądało, więc mi to nie potrzebne do szczęścia.
.................................................
Przegląd Sportowy faktem?? hmmm....do tabloidów ta gazeta się nie zalicza i raczej pisze same fakty - to co się stało więc przekrętów raczej nie ma
Sorka ale nie zrozumiałem kontekstu tego przytoczenia:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum