Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Prasa pilkarska

Ulubiona gazeta piłkarska?
Piłka Nożna
37%
 37%  [ 33 ]
Piłka Nożna Plus
9%
 9%  [ 8 ]
Bravo Sport
17%
 17%  [ 15 ]
Przegląd Sportowy
22%
 22%  [ 20 ]
Tygodnik Kibica
1%
 1%  [ 1 ]
Giga Sport
1%
 1%  [ 1 ]
Sport
0%
 0%  [ 0 ]
Inna
10%
 10%  [ 9 ]
Głosowań: 42
Wszystkich Głosów: 87

Autor Wiadomość
szymonp1992

Wysłany: Sro Cze 13, 2007 3:56 pm   Prasa pilkarska

Ja osobiście czytam tylko dwie gazety: Piłkę Nożną i Piłkę Nożną Plus... Poza tym ciekawy jest Tygodnik Kibica, reszta zazwyczaj wypisuje stek bzdur... Te trzy tytuły są najbardziej "ambitne" i ciekawe...

A co wy czytacie jeśli chodzi o prasę piłkarską :?:

Chodzi mi o polskie gazety (zwróćcie na to uwagę w ankiecie i nie zaznaczajcie inna jeśli wolicie np. La Gazetta Dello Sport, czy Kickera)

wojtasek1994 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Czerwiec 2007
Ostrzeżeń:
 1/4/4
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 4:32 pm   Re: Prasa pilkarska

A ja czytam najczęściej jeśli w ogóle czytam Bravo Sport i Przegląd sportowy!

gelu 

Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 4:52 pm   

Ja zbieram i czytam tygodnik "Piłka Nożna". Można się z niego dowiedzieć wiele informacji, są ciekawe tematy, itp. Wg. mnie BravoSport to gazeta dla dzieci - jakieś komiksy, zagadki, więcej zdjęć niż materiałów.

KLIKAJĄC W BANNEREK REKLAMOWY NAD SHOUTBOXEM WSPIERASZ FORUM NIC NIE PŁACĄC

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 5:06 pm   

Ja kiedyś czytałem podobny do Tygodnika Kibica też tygodnik Tylko Piłka. W latach 90tych prenumerowałem przez kilka lat Piłkę Nożną. Z prasy codziennej niekiedy Sport.

Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki.

Silesius, non Polonus, non Germanus

lukasek92 

Wysłany: Sro Cze 13, 2007 6:54 pm   

2-3 lata temu byłem napalony pod wzgledem kupowania wszelkich gazet o tematyce piłkarskiej. Każda była moja (PN,PN plus,Giga,bravo Sport itd). Obecnie kupię sobie od czasu do czasu Piłkę Nożną. Jest w niej wiele ciekawych i napisanych naprawde fajnym językiem artykułów.

gigant 

Kolekcjoner od: XI 2006 - V 2008
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 8:02 pm   

Ja od 6 lat czytuje PN i PN Plus. Kilka lat temu kupowałem także BravoSport i Giga. Codziennie też ściągam z neta Przegląd Sportowy.

gregor

Wysłany: Sro Cze 13, 2007 8:07 pm   

PN o lat 7.

misko07

Wysłany: Sro Cze 13, 2007 9:30 pm   

ja gazetki żadko kupuje, ale podoba mi sie Giga Sport i Piłka Nożna i lubie czytac (ostatnio kupilem Giga Sport) :-)

hubert90

Wysłany: Sro Cze 13, 2007 10:55 pm   

Z polskich gazet bez wątpienia najlepsza jest Przegląd Sportowy, nie marnują miejsca na jakieś bzdury, plakaty itp. tylko piszą to co ważne wydarzyło się w sporcie. A nie jak kiedyś widziałem w PN - jakieś historyjki.

Ale co do Polskich gazet sportowych - to ich raczej nie czytam, teraz czytam angielskie gazety, jakie są ich zalety: raz bo są ciekawsze, dwa bo nie są tak obiektywne i trzy...poprawi to mój angielski, który się przyda do matury :)

Polecam THE Mirror i The Sun.

P.S. Po co wydawać kasę na jakieś gazety?? nie lepiej "zamówić sobie" RSS ze stron internetowych gazet - to nic nie kosztuje a masz te same informacje co ukazały się w gazecie na mailu.

Michael900 

Wysłany: Sro Cze 13, 2007 11:03 pm   

hubert90 napisał/a:
Z polskich gazet bez wątpienia najlepsza jest Przegląd Sportowy, nie marnują miejsca na jakieś bzdury, plakaty itp. tylko piszą to co ważne wydarzyło się w sporcie. A nie jak kiedyś widziałem w PN - jakieś historyjki.

To przeczytaj sobie Bravo Sport :D Różnica między Przeglądem Sportowym, a Piłką Nożną jest taka, że w tym pierwszym są raczej krótkie artykuły prasowe, a w tym drugim felietony. "Piłka Nożna" jest bardziej dla kibica niż znawcy futbolu. Plakaty itd... :)

hubert90

Wysłany: Sro Cze 13, 2007 11:46 pm   

Niezły żart :D Bravo Sport to moim zdaniem totalna porażka :D

Masz rację "PN" jest bardziej dla kibica niż znawcy sportu niekoniecznie futbolu.

Ale przegląd sportowy jest raczej poważniejszą gazetą.

Moim zdaniem jest to jedna z jedynych wiarygodnych, nie stronniczych gazet w polsce :D :D :D :D

Poza tym z plakatów już wyrosłem :)

Michael900 

Wysłany: Czw Cze 14, 2007 12:10 am   

hubert90 napisał/a:

No, ale np. jak kibicowałbyś Juventusowi i w "PN" byłby właśine plakat piłkarza Juve to nie chciałbyś?

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 12:38 am   

hubert90 napisał/a:

Przekręt Sportowy jest najlepszy? Wiem, że każdy może mieć jakieś swoje zdanie, ale dla mnie PS jest takim trochę lepiej wydanym Faktem.

Cytat:
Ale co do Polskich gazet sportowych - to ich raczej nie czytam, teraz czytam angielskie gazety, jakie są ich zalety: raz bo są ciekawsze, dwa bo nie są tak obiektywne i trzy...poprawi to mój angielski, który się przyda do matury :)

Polecam THE Mirror i The Sun.

Dla poprawy języka na pewno przydatne. Dla informacji przydatnej jak Super Express.

Cytat:
P.S. Po co wydawać kasę na jakieś gazety?? nie lepiej "zamówić sobie" RSS ze stron internetowych gazet - to nic nie kosztuje a masz te same informacje co ukazały się w gazecie na mailu.

I tu się zgadzam. Do póki nie potrzeba nam czytania gazet na kibelku, to dużo, nawet więcej informacji niż w gazetach znajdziemy na stronach internetowych, nie mówiąc już o czytnikach RSS.

Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki.

Silesius, non Polonus, non Germanus

hubert90

Wysłany: Czw Cze 14, 2007 12:52 am   

Michael900 napisał/a:
hubert90 napisał/a:

No, ale np. jak kibicowałbyś Juventusowi i w "PN" byłby właśine plakat piłkarza Juve to nie chciałbyś?

A po co mi plakat?? wystarczy mi tapeta na pulpicie na Windowsie :D Plakat powisi kilka tygodni, misięcy znudzi mi się zerwę i tak to będzie wyglądało, więc mi to nie potrzebne do szczęścia.

.................................................

Przegląd Sportowy faktem?? hmmm....do tabloidów ta gazeta się nie zalicza i raczej pisze same fakty - to co się stało więc przekrętów raczej nie ma

Sorka ale nie zrozumiałem kontekstu tego przytoczenia:

Bo można to na kilka sposobów interpretować

Cytat:
Dla informacji przydatnej jak Super Express.

juvelove 

Profil: Gadżety Paczki
Kolekcjoner od: 2005- 07
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 1:56 pm   

moim zdanie BS jest dla dzieci naciągając na prezenciki piszą bzdury np. W tamtym roku napisali że Emerson gra w As Romie

Odpowiedz do tematu