Wysłany: Sob Sty 06, 2007 20:56 Dlaczego kibicujecie temu klubowi?
Jak zaczęła się wasza przygoda z kibicowaniem? Czekam na ambitne wypowiedzi
Ja piłką interesuje się nie od tak dawna;] Nie licząc żadnych gier ze znajomymi to regularniej futbolem zacząłem się interesować bodajże w 98 roku, od mistrzostw we Francji. Jeśli chodzi o Wisłę, to tutaj dokładnie nie powiem kiedy to było. Słyszałem że to dobra drużyna, widziałem ich mecze w pucharze UEFA, mieli niezłego trenera - Smudę;] Popatrzyłem i mi się spodobało;] Więc nie jest to jakaś jakby histora prawdziwego kibica;], ale od tego czasu przyznaję że z Wisłą jestem i będę pomimo ostatnio nienajlepszych wyników;] O dziwo pewnie w przeciwieństwie do was jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do chodzenia na mecze klubu z mojeog regionu. Ani do Lechii, ani tym bardziej do Arki. Klub z Gdańska darzę sympatią, tym bardziej że są zgodą Wisły, ale jakoś do "wiernego" kibicowania biało-zielonym mnie nie ciagnęło;] Do tego uwielbiam klub z Katalonii - FC Barcelonę. Kiedyś oglądałem wraz ze starszą siostrą mecz Holendrów. Ona zachwycała się Kluivertem, bo był ładny. A ja, gdy zobaczyłem pare meczów w jego wykonaniu też mnie zainteresował. Podobało mi się, że zdobywał gole, był skuteczny i grał bardzo dobrze. A jak Kluivert to i FCB no i zacząłem interesować się także wynikami tego zespołu. Ich gra mi się spodobało, a ich gracze byli kolejnymi atutami które przemawiały za tym, żeby ich lubić. Gracze z mistrzostw - Kluivert, Reizieger, de Boer. Zacząłem ich lubić i kibicować. Byłem z Barcą podczas porażek i zwycięstw. Zostało mi tak do dziś.
Mani ja tak samo zaczołem interesowac się futbole od 1998 a mianowicie od MŚ 98 we francji a zaczeło się od tego że mój tata oglądał każdy mecz a ja jak nie miałem co robic to oglądałem z nim i mnie to wciągneło.Później się spytałem taty czy w Szczecinie jest jakaś drużyna piłkarska i poszliśmy na mecz więc tak zaczołem kibicowac Pogoni a Interoi kibicuje od czasów kiedy grałtam Ronaldo ponieważ bardzo lubiałem i do tej pory lubie tego piłkarza.
Heh... To fajne mieliście początki tzreba przyznać - można powiedzieć "coś z niczego". Ale to jest właśnie najpiękniejsze w tym wszystkim. Ja pierwszy raz stadion na żywo zobaczyłem w 1993 roku i od tego czasu zakochałem się w tym sporcie;] Oczywiście póżniej to wszystko nabierało innego charakteru - ale co jak co - od tych 13 lat kibicuje Oderce i nie zostawie jej nigdy w żadnej lidze. Do klubów zza granicy jakoś nie mam specjalnego "pociągu", ale wiadomo - lubię popatrzeć na jakiś fajny meczyk w TV.
_________________ "Nieliczni Przeciwko Niezliczonym..." Polonia Bytom i Odra OKS!
Ja interesuję się piłką od Mistrzostw Europy w 1996 roku.
Zacząłem się interesować historią tego sportu dopiero w 2002 roku
Kibicuję jednemu zespołowi w polskiej lidze - Górnik Zabrze.
A z zagranicznych kibicuję BAYERNOWI MONACHIUM, Ajax Amsterdam i Dynamo Kijów. Ja nie kibicuję drużyną jak większość Polskiego społeczeństwa..zespołom które są aktualnie dobre, żałosne
_________________ W sprawie adresów NIE PISAĆ!! bo i tak nie oddam
Jeśli chodzi o polskie kluby, to oczywiście Górnik Zabrze, bo od mojego pradziadka wszyscy kibicują temu klubowi Poza tym w mojej dzielnicy Gliwic - Sośnicy mało kto jest za kimś innym niż GÓRNIK
Jeśli chodzi o zagraniczne - Valencia C.F. oczywiście... Polubiłem ich od razu gdy zacząłem interesować się futbolem
Real Madryt - kibicuje im od 2002 roku. Wtedy bardzo podobala mi sie ich gra, moze teraz to nie wyglada tak pieknie ale licze na to, że jeszcze kiedys Real bedzie taki sam krolewski jak na poczatku 21 wieku
a ja nie wiem jak byłem mały to oglądałem mecze przeróżne i zawsze grał Real i tak zacząłem kibicować nie pamiętam od kiedy ale wiem ze pierwszym klubem był Real Madryt i tak już zostało.HALA MADRID!!
Chrobry Głogów od niepamiętnych czasów. Pierwszy raz tato zabrał mnie na stadion w bodajże 95 roku. Nie pamiętam oczywiście nic z tego, ale z opowiadań znam nawet wynik. Tak naprawdę w 1998 roku po MŚ we Francji, zacząłem interesować się piłką. Chodziłem z tatą na mecze, aż do 2001 roku, kiedy zacząłem sam chodzić na stadion. Od tego też roku nie opuściłem żadnego meczu u siebie. Na wyjazdy jeżdżę, ale nie na wszystkie. W sezonie opuszczę z 3-4 spotkania wyjazdowe.
Kibicuję też KKS Kalisz. Była z nimi zgoda, która niestety w wakacje się skończyła, ale lubię ten klub. Czasami jeżdżę tam na mecze.
Liverpool od bodajże 2001 roku. Nie jestem jakimś tam fanatykiem, ale oglądam mecze The Reds, mam koszulkę i szalik oraz byłem na Anfield.
Z reprezentacji to obok oczywiście Polski - Wybrzeże Kości Słoniowej. Pierwszy raz obejrzałem mecz tej drużyny w 2001 roku. Później zacząłem z uwagą obserwować spotkania w Afryce (PNA i eliminacje do MŚ). Od 2004 roku tak na poważnie interesuje się drużyną.
_________________ "Zbieranie kapsli, papierków i kartoników jest jak walka bokserska, jeden błąd i tracisz wszystko"- Sawcio
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum