Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki uslugi komputerowe krakow

Poprzedni temat «» Następny temat
Dlaczego kibicujecie temu klubowi?
Autor Wiadomość
Heniek 

Profil: Autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: 2008 r.
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 21:40   

Niektórym osobom z tego forum zapewne to,co tu napiszę będzie wydawać się śmieszne,ale kłamać nie zamierzam,

Otóż Barcelonie kibicuję 2 lata,od kiedy na Camp Nou zawitał mój idol-Thierry Henry.

Wcześniej piłką interesowałem się,lecz nie miałem ulubionego klubu,jedynie ulubionego zawodnika,jak nietrudno się domyślić był to Henry.Kiedy w 2007 r. zobaczyłem na okładce bardzo popularnego pisma dla dzieci o tematyce sportowej(tak,niestety był to Bravo Sport :roll: ) Henry'ego w trykocie Blaugrana,zaciekawiony zajrzałem do środka...

Przeczytałem mini-wywiad z Francuzem i odłożyłem czytadło na bok.Z czasem zacząłem co raz bardziej interesować się katalońskim klubem,pokochałem jego piękną historię,tradycję...w końcu Henry przestał być kimś wyjątkowym i od tamtej chwili wszystkich kocham "po równo",po prostu nie mam ulubionego zawodnika.

Pokochałem Barcę w momencie,gdy nie odnosiła ona żadnych sukcesów i potrafiłem cieszyć się ze zwycięstwa z ligowymi beniaminkami(fantastyczne 4:0 z Realem Murcią).

Tak mi już pozostało,w tym sezonie opusciłem jedynie 2,3 mecze,Barcelona stała się nieodłączną częscią mojego życia i wiem,że tak pozostanie już do końca.Śmieszna to historyjka,ale kiedyś trzeba jakoś zacząć.

Znam wiele osób które za oddanie klubowi uważają kupno klubowej koszulki i sprawdzenie co jakiś czas tabeli ligowej,czy obejrzenie meczu jak w TVP2 akurat "leci",ja tak nie potrafię...

Miejscowemu klubowi nie kibicuję,bo uważam że jeśli kocha się klub,to tylko jeden.

Inna sprawa że klub z mojego miasta prezentuje żenujący poziom :roll:

Btw.nie wiedziałem że Mani jest Cule :razz:
Ostatnio zmieniony przez Heniek Nie Maj 10, 2009 21:44, w całości zmieniany 2 razy  

Mario 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Marzec 08
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 10:12   

Ja odkąd interesuję się piłką nożną to i kibicuję Realowi Madryt.Dlaczego? Hmm. dobre pytanie,w 2001/02 podczas finału CL kiedy to Real grał z Leverkusen poprostu się 'zakochałem' w Los Blancos. Teraz mogę śmiało powiedzieć,że Blancos to część mojego życia. Mam nadzieję,że kiedyś jeszcze przyjdą sukcesy i Real zdobędzie 10 raz Ligę Mistrzów.

iHALA MADRID!

Pozdro <faja>

Tick 

Profil: autografy - piłka nożna
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 10:28   

a ja jestem wielkim kibicem Amiki Wronki, bo ma fajny herb.

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 13:06   

Heniek napisał/a:
Miejscowemu klubowi nie kibicuję,bo uważam że jeśli kocha się klub,to tylko jeden.

A skąd wiesz, skoro nie byłeś na żadnym jej meczu? Nie lepiej po prostu powiedzieć, że polska piłka to gówno?

Heniek 

Wysłany: Czw Maj 14, 2009 13:23   

Pycio napisał/a:
Heniek napisał/a:

A skąd wiesz, skoro nie byłeś na żadnym jej meczu? Nie lepiej po prostu powiedzieć, że polska piłka to gówno?

Polska piłka potrafi być ciekawa.Choć poziom szkolenia w Polsce moim zdaniem jest marny,to na pewno w ramach Ekstraklasy czy Pucharu Polski rozgrywane są bardzo interesujące mecze.

Z tego co przynajmniej ja zauważyłem,wiele wiesz,ale tu się mylisz,kilka razy byłem na meczu Lechii Dzierżoniów, po prostu nie pociąga mnie ich gra,kocham jeden klub i nie mam konkretnego wytłumaczenia ,dlaczego.Tak czuję i tyle.Mam jedynie konkretne wytłumaczenie dlaczego podoba mi się gra Barcelony.
Ostatnio zmieniony przez Heniek Czw Maj 14, 2009 14:41, w całości zmieniany 1 raz  

Nicolas 

Profil: Autografy
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 14:35   

Moja przygoda z Juve zaczęła się od Finału między Milanem a Juventusem... gra Starej Damy mnie zafascynowała, wygrane z Realem w LM CUDO!

A Radomiakowi kibicuje dlatego, bo od małego dziecka uczono mnie że jedyną potęga Radomia jest Radomiaczek :) I tak zostało.....

A i być kibicem Broni na osiedlu to ufff ... ;d Ale kibicuję nie ze strachu czy czegoś, ale z szczerej fascynacji tym klubem ;d

Animowana historia Polski..

n1orbert

Wysłany: Sob Maj 16, 2009 19:34   

Ja dokładnie nie wiem jak zacząłem kibicować Realowi.Zachwyciłem się Ronaldo,mój brat mówił mi że jest najlepszy na świecie.Dopatrując tego zawodnika,zobaczyłem że gra w drużynie która jest uważana za mocną ekipę.Zawsze jak grali w telewizji to obejrzałem i po prostu się zachwyciłem.Z kumplem graliśmy w nogę,ja byłem Ronaldo a on Zidane... hehe stare dobre czasy.

kaka 

Wysłany: Sob Maj 16, 2009 20:56   

Dlaczego kibicuję Pogoni?Od małego tata mówił mi o Pogoni.O meczach w pucharze uefa z Veroną czy Koeln.Póżniej informował mnie o wynikach-pamiętam jak Pogoń w sezonie w którym spadła z hukiem przegrała 9-0 z Górnikiem Zabrze,a sezon wcześniej była vice-mistrzem Polski...Mój pierwszy mecz tata zabrał mnie na sparing z Gwardią Koszalin chyba w 2002 roku.Fajnie było,nawet jakiś doping pamiętam :D

usiedliśmy na samej górze a stadion Pogoni jest duży [18 000.] więc zrobił na mnie wrażenie.Później w sezonie 2003-04 tata zabrał mnie na 1 mecz ligowy.był to mecz z Ruchem Chorzów.byłem w 2 klasie podstawówki i odrazu z próby na komunie czy coś takiego śmigaliśmy na mecz.Byliśmy dosłownie 3 minuty przed 1 gwizdkiem.Stadion już wypełniony po brzegi a Pogoń była wówczas 1 w tabeli obecnej 1 ligi.Mieliśmy bilety na sektor 8,jednak tam już nie było miejsca to poszliśmy na sektor 18 chyba.meczu to ja za bardzo nie pamiętam,wiem że Ruch wygrywał 2-0 i w 88 i 90 minucie Pogoń 2 bramki strzeliła.Byłem pod wrażeniem pełnego stadionu,tej fety gdy wyrównaliśmy i całą otoczką.Później chodziłem tylko na 3-4 mecze w sezonie,czyli mecze z Legią,Wisłą,Cracovią itp.ale od seonu 2007-08 byłem na prawie wszystkich meczach.W sezonie 2008-09 mam już karnet.

Nudziło mi się to napisałem ;D

ferrari w rozmowie z pewnym pilkarzem napisał/a:
Zawsze kupuję Pana w Fifie

y4nk3s

Wysłany: Sob Maj 16, 2009 22:03   

Ja kibicuje Wiśle Kraków, ale jak do tego doszło nie potrafię sobie przypomnieć. To musiało być już jakoś wrodzone bo czuje się tak jak by urwał mi się film i kompletnie nie pamiętam kiedy, jak, gdzie... Ale będzie już na oko 6-7 lat. Z Wisłą jestem do teraz i nie zamierzam się rozstawać. Były lepsze momenty, były gorsze i uważam że te gorsze momenty wzmacniają wiarę w klub i zwiększają przywiązanie. Jeśli chodzi o kluby zagraniczne to kibicuje The Reds jednak nie jestem z nimi związany tak jak z Białą Gwiazdą, a zaczęło się od momentu gdy do klubu przyszedł J. Dudek.

I to by było na tyle.

tomek94 

Wysłany: Pią Maj 22, 2009 15:44   

Jestem wielkim fanem Arsenalu Londyn. Klubowi kibicuję od 2000 r.

Poprostu bardzo podoba mi się ich styl gry. The Gunners są częścią mojego

życia. Z wielkim napięciem czekam na kolejny mecz i sezon.

Mam nadzieję, że Kanonierzy w przyszłym sezonie sięgną szczytu formu i zdobędą podwójną koronę, czyli Ligę i Ligę Mistrzów.

Rodowity_Łomżanin 

Profil: autografy- PN, odznaki sportowe
Kolekcjoner od: grudzień 2005
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 12:37   

Heniek napisał/a:
Inna sprawa że klub z mojego miasta prezentuje żenujący poziom :roll: :

A co ja mam powiedzieć ? :roll:

Heniek 

Wysłany: Pon Maj 25, 2009 21:32   

Rodowity_Łomżanin napisał/a:
Heniek napisał/a:
Inna sprawa że klub z mojego miasta prezentuje żenujący poziom :roll: :

A co ja mam powiedzieć ? :roll:

Widać nie zostałem dobrze zrozumiany.

Rodowity_Łomżanin 

Profil: autografy- PN, odznaki sportowe
Kolekcjoner od: grudzień 2005
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 00:34   

Dobrze .Zarzucasz że twój klub fatalny poziom prezentuje, a u mnie lepszy ?

Nie pamiętam jaka drużyna ostatnio straciła w II (III) lidze sto goli, to się we łbie nie mieści.

Olo_13

Profil: Proporczyki
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 23:15   

Real - za te mecze w LM jeszcze z czasów Redondo, Makelele, Geremiego, Morientesa, Carlosa itd

Lechia - taki lokalny patriotyzm,

CSKA Moskwa - bo wpierać trzeba naszych braci ze Wschodu

Odpowiedz do tematu