Po długiej przerwie w końcu wraca hokej, którym znowu się zajmę. Jako pierwszy podam typ z czwartek kolejki ligi Słowackiej. Bardzo ciekawie do postawienia zapowiada się pojedynek pomiędzy Zvolen a Slovanem Bratislava. Goście jest to aktualny mistrz Słowacji, który w ubiegłym sezonie nie dał najmniejszych szans rywalą. Również w tym jak na razie spisuję się rewelacyjnie bo w dwóch pierwszych meczach bez większych problemów rozprawił się z rywalami i myślę, że dzisiaj będzie podobnie. Gospodarze natomiast mają za sobą już trzy mecze i tylko raz udało im się odnieść zwycięstwo, dlatego nie sądzę, żeby po dzisiejszym meczu mogli zapisać na swoim koncie kolejne punkty ponieważ ich rywal jest naprawdę doskonały a oni przegrywali w tym sezonie już z drużynami o wiele słabszymi. Myślę, że warto postawić na to spotkanie bo kurs jest całkiem obiecujący a spotkanie raczej z kategroi tych pewniejszych.
Martin - B. Bystrica
Typ:1
Kurs:1.85
Kolejnym mecze słowackiej ligi hokeja jest mecz pomiędzy drużyną Martin a B. Bystricą. Drużyna gości już dość długo gra bardzo podobne sezony, rok w rok plasując się gdzieś w środku tabeli i po pierwszych występach w których odniosła jedno zwycięstwo na trzy mecze, myślę, że i w tym będzie podobnie. Natomiast gospodarze grają jak na razie rewelacyjnie i w 4 dotychczasowych meczach straciła zaledwie punkty wygrywając dopiero po dogrywce a tak to odniosła trzy zwycięstwa w regulaminowym czasie gry dzięki czemu jest aktualnym liderem rozgrywek. Martin również stosunek bramek ma rewelacyjny bo przy 18 zdobytych golach stracił zaledwie 6. Pokazuje to, że znajdują się oni w bardzo dobrej formie i raczej nie powinien ich zatrzymać dość przeciętny zespół gości. Myślę, że kurs jest całkiem kuszący a typ raczej się sprawdzi dlatego warto postawić.
Novokuznetsk - CSKA Moscow
Typ:2
Kurs:2.00
Oczywiście nie może zabraknąć również typów z największej ligi hokejowej w europie. W meczu trzeciej kolejki spotkają się Novokuznetsk i CSKA Moscow. Obydwie ekipy nie mogą zaliczyć początku sezonu za dobry ponieważ zarówno gospodarze jak i goście dwa swoje pierwsze mecze przegrali. O ile dla gospodarzy nie jest to żadna nowość i jakieś wielkie zaskoczenie to dla kibiców CSKA Moscow jest to ogromne rozczarowanie ponieważ ich drużyna zawsze plasowała się w górnej części tabeli. Najlepszą okazją do rehabilitacji jest właśnie ten pojedynek ponieważ rywal jest naprawdę słaby i nie powinno być większych problemów z ich pokonaniem. Myślę, że goście z tego skorzystają i odniosą okazałe zwycięstwo. Naprawdę warto postawić na to spotkanie ponieważ kurs jest dość wysoki a mecz ma zdecydowanego faworyta.
Djurgardens - HV 71
Kurs:2.10
Na zakończenie moich typów jeden z trochę bardziej ryzykownych meczyków a mianowicie postanowiłem podać coś z ruszające w czwartek ligi szwedzkiej. Najlepsza drużyna ostatnich lat, która nie spodziewanie nie wywalczyła ostatnio tytułu w swoim pierwszym meczu sezonu zagra w wyjazdowym meczu z drużyną Djurgardens. Oczywiście kurs na to spotkanie jest dość wysoki ponieważ do końca nie wiadomo jak te drużyny będą się spisywać w tym sezonie ale mimo wszystko będę skłaniał się ku wytypowaniu gości do roli faworyta tego spotkania. Mimo iż Djurgardens miał ubiegły sezon bardzo udany to myślę, że w tym roku znowu zdecydowanie najlepszą drużyną będą dzisiejsi goście, którzy potwierdzą to już w pierwszym meczu. Mimo wszystko jest to dopiero pierwsza kolejka ligi więc lepiej nie stawiać zbyt dużych kwot.
Po długiej przerwie w końcu mogę napisać analizę z czeskiej ligi hokeja. Na jeden z najciekawszych meczy kolejki zapowiada się pojedynek pomiędzy zespołem Vitkovic a Libercem. Oczywiście gospodarze podobnie jak w ubiegłym sezonie stawiani są do roli jednego z faworytów do mistrzowskiego tytułu. Goście jak na razie mieli doskonały początek sezonu ponieważ wygrali dwa pierwsze spotkania ale jak to w hokeju często bywa ta drużyna co ma serię szybko ją kończy nawet ze słabszymi drużynami. Gospodarze natomiast po pierwszym rewelacyjnym meczu wygranym bardzo wysoko w drugim spotkaniu zbytnio się rozluźnili i niestety przegrali, ale w tym pojedynku myślę, że wyjdą bardzo skoncentrowani i zmotywowani chcąc odnieść zwycięstwo przed własną wspaniale reagującą publicznością.
Lugano – Davos
Kurs:2.25
Drugi typ dla odmiany będzie ligi szwajcarskiej w której w ramach 5 kolejki zmierzą się zespoły Lugano i Davos. Goście po nieudanym zeszłym sezonie w którym nie udało zdobyć im się mistrzostwa teraz mają naprawdę mocną ekipą i są moim faworytami do odniesienia triumfu w całej lidze. Jak na razie prezentują się naprawdę bardzo dobrze co najlepiej pokazują trzy zwycięstwa i jedynie jedna porażka a przecież wiemy, że w hokeju jest tak dużo meczy, że najlepsze drużyny z ligi również przegrywają od czasu do czasu. Lugano natomiast jest zdecydowanie słabszą drużyną od gości ale niespodziewanie dobrze rozpoczęła ligę wygrywając dwa spotkania. Myślę, że mimo iż Davos grać będzie na wyjeździe to nie będzie miało większych kłopotów w odniesieniu zwycięstwa w tym spotkaniu.
Kirilenko M. (Rus) - Radwanska U. (Pol)
Kurs:4.73
Po dłuższej przerwie postanowiłem znowu coś wytypować z tenisa tym razem będzie to typ trochę patriotyczny. Zaczynając od początku to w ramach pierwszej rundy turnieju WTA w Seoulu M. Kirilenko z Rosji zmierzy się z naszą reprezentantką Urszulą Radwańską. Młodsza z sióstr Radwańskich wróciła jakoś ponad miesiąc temu po poważnej kontuzji kręgosłupa i ku mojemu zdziwieniu prezentuje się całkiem nieźle dzięki czemu szybko przesunęła się z dalekiego miejsca w trzeciej setce rankingu na nadal niezbyt wysokie 234 miejsce jej rywalka natomiast zajmuję 24 lokatę. Mimo iż obydwie rywalki dzieli przepaść myślę, że będzie to bardzo wyrównany mecz ponieważ tak niski ranking Radwańskiej spowodowany jest jak już wcześniej wspomniałem kontuzją. Rosjanka ostatnio gra bardzo przeciętnie i strasznie nierówno co jest ogromną szansą Polki, która moim zdaniem ma naprawdę duży potencjał. Myślę, że nasza zawodniczka powalczy w tym pojedynku i może miejmy nadzieję sprawi niespodziankę i wyeliminuje Rosjankę. Kurs jest naprawdę wysoki więc myślę, że warto postawić parę gorszy.
Safina D. - Halep S
Typ:1
Kurs:1.40
Drugim bardzo ciekawym jeżeli chodzi o kurs spotkanie pierwszej rundy turnieju WTA w Seoulu jest pojedynek pomiędzy Safiną z Rosji a Halep z Rumuni. Powiem szczerze, że dziwi mnie nieco dość wysoki kurs jak na tak wielką faworytkę jaką jest Safina ale może spowodowane jest to tym, że Rosjanka gra strasznie nierówno i potrafi nawet zagrać katastrofalny mecz ale myślę, że mimo wszystko z tak słabą rywalką jaką jest Rumunka raczej nie powinna mieć żadnych problemów. Jeżeli chodzi o ranking to Safina zajmuję aktualnie dość niską jak na nią 59 pozycję a jej rywalka jest na setnym miejscu. Jak widać obie tenisistki w rankingu dzieli dość parę miejsc ale na boisku ta różnica powinna być jeszcze większa. Myślę, że warto postawić na Rosjankę bo kurs jest naprawdę fajny a mecz dość pewny chociaż w sporcie nie ma pewnych meczy tym bardziej kobiecym.
FC St. Gallen - BSC Young Boys Berno TYP 2 kurs: 2,05
Bukmacher: betpuzzle.com
Te zespoły to narazie sąsiedzi w tabeli zajmujący odpowiednio 8 i 7 miejsce, ale ile jeszcze może trwać taka sytuacja? Gospodarze to przeciętna drużyna, która w poprzednim sezonie zajęła 6 miejsce w 10 zespołowej lidze, goście natomiast to pechowy wicemistrz kraju bo mistrzostwo mieli na wyciągnięcie ręki i przegrali je w dwóch ostatnich kolejkach. Właśnie być może finisz poprzednich rozgrywek spowodował kiepski start w obecnych, ale w końcu najwyższy czas by zacząć seryjnie zdobywać punkty bo potencjał na to Young Boys napewno posiada. Także przewiduję dwójkę bez podpierania się xem bo remis gością przeciwko takiemu rywalowi kompletnie nic nie daje.
_________________ barcatom
----------------------------------
www.sportwyniki.pl - wyniki na żywo, tabele
www.betpuzzle.com - typer, darmowe bony
Górnik gra wprawdzie przyzwoicie, ale nie ma chyba kibica wierzącego że utrzyma swoją trzecią pozycję. Myślę że maximum dla tej drużyny w tym sezonie to środek tabeli. Lechia zaliczyła po dwa remisy ze Śląskimi klubami Ruchem i Polonią, wygrała u siebie ze słabiutkimi Śląskiem i Cracovią i uległa nieznacznie mocnej Jagielloni i GKSowi. Istotny tutaj jest wtorkowy pojedynek tych drużyn w Pucharze Polski. Będący gospodarzem Górnik uległ rywalowi 2-0, a jedynym usprawiedliwieniem dla Zabrzan były chyba większe straty personalne bo brak kluczowych graczy Bonina, Gierczaka i Zahorskiego. Grając w Gdańsku Lechia jest groźniejsza i raczej powinna ponownie zwyciężyć.
[ Komentarz dodany przez: mani: Pią Wrz 24, 2010 7:14 pm ]
Z tym byciem groźniejszym u siebie to bym polemizował, bo akurat na Traugutta to wyniki Lechia ma bez rewelacji
Czas na kolejną kolejkę w szwajcarskiej lidze hokeja. Spośród dość bogatej oferty meczy 8 kolejki od razu w oko wpadło mi spotkanie pomiędzy Davos a Servette. Gospodarze są moją ulubioną drużyną więc mogę być trochę nie do końca obiektywny ale mimo wszystko, myślę, że zdecydowanym faworytem tego spotkania będą gospodarze, którzy jak co roku wymieniani są w roli jednych z faworytów do zdobycia mistrzowskiego tytułu. Jak na razie Davos spisuję się dość dobrze czego rezultatem jest trzecia pozycja, którą zajmują z 16 punktami na koncie. Jak dotąd 5 razy udawało im się wygrać a dwa razy schodzili z tafli przegrani. Ich rywal natomiast ma na swoim koncie jedynie dwa zwycięstwa i aż 5 porażek nic więc dziwnego, ze plasuję się w dole tabeli. Myślę, że kurs jest naprawdę dobry dlatego warto postawić na to spotkanie gdy bardzo dobra drużyna gra z przeciętną.
Kloten – Zurich
No i postanowiłem podać typ znowu ze szwajcarskiej ligi hokejowej. Tym razem wybrałem pojedynek pomiędzy Klotem a Zurich. Również to spotkanie ma zdecydowanego faworyta, którym są oczywiście gospodarze. Jak dotąd Klotem spisuję się rewelacyjnie i w pełni zasłużenie zajmuję pierwsze miejsce w tabeli z 19 punktami na koncie. Jak dotąd gospodarze 5 razy wygrywali i zaledwie dwa razy przegrywali. Goście natomiast spisują się dość przeciętnie, żeby nie powiedzieć słabo jak dotąd wygrali zaledwie 3 spotkania w tym dwa po dogrywce a przegrali 4 krotnie, co daje im 9 pozycję z 7 punktami na koncie. Myślę, że atut własnego lodowiska, doskonała forma i nie najsilniejszy przeciwnik sprawią, ze Klotem bez większych problemów odniesie zwycięstwo w tym spotkaniu.
Zilina – Skalica
Typ1
Kurs:1.90
Kolejny mój typ będzie z Słowackiej ligi hokejowej, spośród dość bogatej oferty meczy postanowiłem wybrać pojedynek pomiędzy Zieliną a Skalicą. To spotkanie ma jednego zdecydowanego faworyta, którym są gospodarze. Spowodowane jest to głównie beznadziejną dyspozycją przyjezdnych o czym najlepiej świadczy 10 pozycja i zaledwie trzy punkty na koncie. Goście jak dotąd wygrali zaledwie jeden mecz i to po dogrywce z 8 dotychczasowych spotkań. Gospodarze może nie spisują się rewelacyjnie ale przy sowich dzisiejszych rywalach 7 pozycja i 4 zwycięstwa na koncie co daje im 12 punktów wygląda imponująco. Myślę, że goście i tym razem się nie przełamią i zagrają kolejne beznadziejne spotkanie co pozwoli gospodarzą na odniesienie łatwego zwycięstwa.
Novgorod – Chekhov
Typ1
Kurs:1.45
Po dłuższej przerwie postanowiłem w końcu wytypować coś z rosyjskiej ligi hokejowej, która zawsze była pełna niespodzianek ale może teraz będzie lepiej. Tak więc zaczynam od mecze pomiędzy Nowogrodem a Chekhov. Obydwie drużyny jak dotąd spisują się poniżej oczekiwań z tą różnicą, ze goście spisują się fatalnie a gospodarze przeciętnie. Jeżeli chodzi o tabelę to gospodarze dzięki wygraniu 5 spotkań plasują się na 9 pozycji z 12 punktami na koncie natomiast goście są dopiero na 22 lokacie ale nic w tym dziwnego skoro przegrali wszystkie dotychczasowe mecze zdobywając punkty jedynie dzięki trzem dogrywką. Myślę, że mimo nie najwyższego kursu można śmiało postawić na ten mecz ponieważ goście grają fatalnie i nic nie wskazuję na to, żeby nagle miało się coś zmienić dlatego gospodarze nie powinni mieć żadnych problemów z odniesieniem swojego kolejnego zwycięstwa.
O tym typie nie ma się za bardzo nawet co rozpisywać. Podbeskidzie to lider pierwszej ligi, który nie doznał jeszcze porażki i strzelił zdecydowanie najwięcej bramek. W pokonanym polu pozostawił już takie firmy jak Piast, Pogoń czy Flota czyli zespoły z aspiracjami do awansu. Dolcan nie potrafi nawet sprawiać niespodzianek i dotychczas wywalczył zaledwie punkt i strzelił tylko 3 bramki czyli prawie osiem razy mniej niż piłkarze z Bielska Białej. Nie ma innego wyjścia, musi być jedynka.
[ Dodano: Sob Paź 02, 2010 11:23 am ]
KV Kortrijk - AS Eupen TYP 1 kurs: 1,40
Bukmacher: betpuzzle.com
Pojedynek drużyn które przegrały swoje ostatnie trzy mecze ligowe. Ich sytuacja jest jednak diametralnie odmienna bo gospodarze usadowili się w środku ligowej tabeli na ósmym miejscu no i u siebie spisują się całkiem nieźle bo zdobyli 9 na 12 możliwych punktów, a w tych trzech zwycięskich meczach nie stracili nawet bramki. Eupen jest zdecydowanie najsłabszy i oczywiście zamyka tabelę z zaledwie jednym punktem. Zdobył zaledwie 3 bramki co jest oczywiście najgorszym wynikiem i oprócz tego stracił najwięcej. W pięciu ostatnich meczach nie zdobył żadnego gola. Dla mnie pewna jedynka.
Ostatnio zmieniony przez barcatom1 Sob Paź 02, 2010 10:22, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Nie pisać w sprawie wymiany lub kupna/sprzedaży.
Nie wymieniam się, nie kupuję ani nie sprzedaję!
---
Zapraszam do mojej galerii autografów
www.gallerymackinho7.fotopic.net
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum