Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki uslugi komputerowe krakow

Poprzedni temat «» Następny temat
Żużel
Autor Wiadomość
andrew

Wysłany: Czw Mar 27, 2008 19:42   Żużel

Jeśli ktoś nie wie na czym polega ten cudowny sport to wytłumaczę jego zasady najprościej jak umiem:

- 4 panów na motorach ścigają się w okół toru 4 kółka pierwszy który dojedzie na metę ma 3 punkty następny 2 i 1 a ostatni 0. Zastanawiam się czy jakiś z użytkowników forum interesuję sie tym sportem jeśli tak to jakiemu klubowi kibicujecie (ja kibicuje POLONII Bydgoszcz)???

Zapraszam również do konkursu żużlowego na : www.wygrajligezuzla.pl

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 21:02   

Orzeł Łódź. Na każdym prawie meczu jestem.

tkrass 

Wysłany: Pią Mar 28, 2008 11:02   

jest jakiś klub w Warszawie?

it was always burning since the world's been turning

we didn't start the fire

but when we are gone will it still burn on and on and on?

andrew

Wysłany: Pią Mar 28, 2008 12:53   

Kiedyś był nazywał się WKM Gwardia Warszawa ale teraz go rozwiązano. Ale niedawno mówiono że w przyszłym roku znów wróci na tory żużlowe tylko pod innym szyldem.

brus 

Profil: bilety sportowe
Kolekcjoner od: 1999
Wysłany: Pon Paź 20, 2008 11:15   

APATOR TORUŃ MISTRZ POLSKI 2008!!!Świetny mecz finałowy i wielki szał radości po meczu wreszcie po 7 latach tytuł wraca do Torunia <piwo>

Nowik 

Profil: Autografy piłkarskie
Kolekcjoner od: 2008(autografy)
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 16:20   

Ja jestem za Gks Wybrzeże.. co pewnie widac po kolekcji grafow,biletow,programow :)

Awansowaliśmy po pięknej walce w barazach z Rzeszowem do Extraligi 2009. Bardzo sie ciesze i feta w Gdansku nadal trwaaa!! <piwko> <ruch> <ukłon>

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 16:33   

Nowik_gda napisał/a:
feta w Gdansku nadal trwaaa

Jakoś nie zauważyłem, ale ok ;]

Żużlem jakoś zbytnio się nie interesuję. Zdarza mi się, rzadko ale zawsze, włączyć jakieś Grand Prix jak leci w TV i obejrzeć ;] Na meczu byłem raz, ale bardziej z ciekawości atmosfery niż widowiska sportowego. Wybrzeże przegrało z Bydgoszczą, ale wrażenia całkiem pozytywne. I fajnie, że znowu w Ekstralidze jest drużyna z mojego miasta.

Nowik 

Profil: Autografy piłkarskie
Kolekcjoner od: 2008(autografy)
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 17:56   

mani napisał/a:

Jakoś nie zauważyłem, ale ok ;]

Żużlem jakoś zbytnio się nie interesuję. Zdarza mi się, rzadko ale zawsze, włączyć jakieś Grand Prix jak leci w TV i obejrzeć ;] Na meczu byłem raz, ale bardziej z ciekawości atmosfery niż widowiska sportowego. Wybrzeże przegrało z Bydgoszczą, ale wrażenia całkiem pozytywne. I fajnie, że znowu w Ekstralidze jest drużyna z mojego miasta.

To zapraszam do Multikina w Gdańsku na godz.19..:) 3 listopada :)

[ Komentarz dodany przez: mani: Sob Lis 01, 2008 6:59 pm ]

No to była po meczu, a w poniedziałek jest spotkanie z kibicami ;] Więc nie uważam tego jakoś za "cały czas".

michaś

Wysłany: Wto Lis 25, 2008 21:14   

gratulacje dla Wybrzeża za awans 8) ale nic Was w tym roku nie czeka dobrego w Extralidze , ciężko będzie Wam zbudować skład na miarę utrzymania . Chyba , że udałoby się ściągnąc Hancocka albo Andersena . Osobiscie wspolczuje jak do Was trafi Nicholls lub Bjerre zwykli najemnicy nie przepracowuja sie lajcik 100%. a co do mojej Stali mam nadzieje ze wroca Kuciapa , Miesiac , Trojanowski i sklad oparty na wychowankach a nie marmoludkach pokaze pazur i bedzie co ogladac. Pozdrawiam wszystkich fanow speedwaya piękny sport naprawde.

Maciek 19G48 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Kwietnia 2008
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 21:23   

Kuciapa wraca do Rzeszowa bo z naszej rybnickiej ekipy już nic nie zostaje . Skład sie sypie klub rozwiązują , byle tylko te wszystkie długi spłacić . No niestety żużel to taki sport który wymaga sporego nakładu finansowego :sad:

Iwan 

Kolekcjoner od: 2008-08
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 13:53   

Na twoim miescu nie byłbym takim pesymistom, na luzie Rybnik utrzyma się w 1 lidze, dojdzie 2 zawodnikow i sklad jest. Mało dzieje się w Ekstralidze, jakis ten sezon ogórkowy strasznie nudny. Nie ma kogo z innych klubów wyciągnąć, co prawda jest Ułamek, Bjarne Pedersen i Chrzanowski, ale Bjarne powiedział, że go E-liga nie interesuje, tylko Ułamek i Chrzanowski. Ten 1 raczej przejdzie na front 1 ligowy Tarnów albo Ostrow, lecz blizej mu do Tarnowa. Chrzanowski natomiast dla jakiejs tam gazety powiedzial ze interesuje go tylko E-liga.

W ZG także nudno, Dobrucki nie długo podpisze i sprawa wyjasniona, pozostala tylko sprawa ze sponsorem i trenerem. Trenerką ma się zająć ktos z dwójki Sawina - Żyto, a sponsorem poważnie zainteresowany jest Lukoil (stacja benzynowa). W Gorzowie najprawdopodobniej bedzie jezdzil Okoń, ktory polecial w kule z Bydzią. Start ligi 5 kwietnia :twisted: :twisted: :twisted: i 24 maja wielkie derbyyyyyyy z Gorzowem na W69 ;] ]]]]

Cris 

Kolekcjoner od: Szczęśliwi czasu nie liczą ...
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 18:50   

GTŻ Grudziądz. Powiem tak. To co tu się dzieje to jest obraz nędzy i rozpaczy. Jak powiedział sam prezes Fiałokwski " Kiedys nie było pieniędzy a była drużyna, jak są pieniadze nie ma druzyny" Święta prawda. Do Grudziądza ma byc sprowadzony Grzegorz Knapp. Jednak ten ruch spotkał się z agresywnym sprzeciwem kibiców. Od razu zaczęły powstawac najrozniejsze banery itp obrazajace tego zuzlowca ktory niegdys "zdradzil" Grudziadz. Po za Mroczką w Gdzu jest wielkie nic. Staszek jezdzi w kratke - przywozi albo 3 albo 0. Czesciej to 2 opcje. Klinberg nie pokazuje nic specjalnego. Na Smolinskiego klub sie wypiął po tym jak wolał trening w Niemczech niż mecz ligowy u nas. Wielki Krzyzaniak zgasł wraz z powanym wypadkiem. On po prostu boi sie juz jezdzic. Puszakowski moze byc ale ... zawieruszył się w USA :| Taka jest prawda na temat Grudziądzkiego żużla

Z OSTATNIEJ CHWILI : Z GKMem KONTRAKTY PODPISALI NASTĘPUJĄCY ŻUŻLOWCY : RORY SCHLEIN , MATEJ FERJAN, GRZEGORZ KNAPP I jakis tam junior. DNO DNO I JESZCZE RAZ DNO. Wstyd mi za GKM
Ostatnio zmieniony przez Cris Czw Gru 11, 2008 19:41, w całości zmieniany 3 razy  

Iwan 

Wysłany: Sob Gru 27, 2008 19:03   

Skóra w Gdansku \o/\o/\o/ no no Gdansk sie zbroi. Dobrze, że prezesi w Elidze coś działają w sprawie tych kosmicznych wymagać finansowych zawodników, bo to się robi niedorzeczne. Zaczela to wszystko Marma Rzeszów, a własciwie jej prezes Marta

Półtorak, ktora za 1 mln wziela Nickiego ;] Teraz to samo zrobili w Anglii i widać tego efekty, gdzie wszyscy uciekają, jak sie nie myle nawet Nicholls z Crumpem uciekli z powodu obniżki płac. Z jednej strony to dobre, że chcą zrobić jakies ograniczenia, bo wiecej bedzie Polaków w zespołach, ale z drugiej na pewno dużo odejdzie dobrych grajków na wschód do Rosji, gdzie teraz speedway odżywa i jest duże zainteresowanie ze strony ludzi i sponsorow a co za tym idzie wieksza ka$a ;]

Maciek 19G48 

Kolekcjoner od: Kwietnia 2008
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 19:19   

Iwan napisał/a:
Z jednej strony to dobre, że chcą zrobić jakies ograniczenia, bo wiecej bedzie Polaków w zespołach, ale z drugiej na pewno dużo odejdzie dobrych grajków na wschód do Rosji, gdzie teraz speedway odżywa i jest duże zainteresowanie ze strony ludzi i sponsorow a co za tym idzie wieksza ka$a ;]

Zdecydowanie popieram ograniczenia zarówno co do wysokości wynagrodzeń jak i do ograniczonej liczby obcokrajowców w składzie , a wszczegulnie jeśli chodzi o juniorów . Dużo zawodników nie przejdzie do Rosji bo warunki jazdy są tam bardzo niebezpieczne ( ten kto choć raz widział lige rosyjską z pewnością wie o co mi chodzi ) , a inną drogą jak narazie do ligi zgłosiły się 3 czy 4 zespoły , więc jest opcja że liga nie wystartuje .

Iwan 

Wysłany: Sob Gru 27, 2008 19:54   

Jeśli chodzi o juniorów, jest to zupełnie inna bajka. Prosty przyklad: junior z Polski, a junior z np. Anglii. Junior z Polski: Najczęściej sponsorowany w całości przez klub, jezdzi na osiołkach klubowych, często wymęczonych pare sezonów przez innych. Jeżeli ma talent, to polowa sukcesu, bo musi jeszcze miec osobę, która pokieruje nim i całą jego karierą zadba o zaplecze, kontrakty i sponsorów. Żywe przyklady: Robert Miśkowiak - swietnie zapowiadajacy się junior, zdobył IMŚJ, miazdzył w lidze ( oczywiscie na tle innych juniorow). Inny przyklad: Dawid Kujawa - swietny jezdziec, ktory także zdobył IMŚJ, ale pozatym nic. Było jeszcze duuuzo duuzo takich przypadkow. Przechodząc z juniora do seniora, po prostu zagubili się w wielkim świecie, w ktorym nietylko talent sie liczy ale cała ta machina biznesowa i oczywiscie $$$. Teraz junior angielski, albo dunski. Przyklad: zaczynajac kariere w speedway'u, zawodnik musi sam zadbać o sponsorów, ktorzy zasponsorują mu Silniki i ramy, zadbaja o dojazdy na mecze itp. Klub zatrudnia takiego juniora na takich samych zasadach jak seniora i wyplaca mu pensje. Żywe przyklady: Nicki Pedersen - koleś, ktory umial odnalezc się w wielkim swiecie gdzie liczy sie hajs i glowa. W zawodach juniorskich nie odniosl znaczacych sukcesow, w IMŚJ był o ile mnie pamiec nie myli 11. Ale profesjonalnie podszedl do żużla zadbał o swoje zaplecze, sponsorów i dlatego teraz odnosi takie sukcesy. Oczywiscie chodzi tez o przepisy. Pare lat temu w Polskiej ekstralidze, był przepis o 1 obcokrajowcu w meczu, nikt nie myslal o tym zeby zatrudniac obcokrajowca na pozycji juniora! :smile: Dlatego teraz jest tak dobry okres w Polskim żużlu, odnosimy tyle sukcesow, a to za sprawa tego, ze tylu juniorow jezdzilo w meczach.

Sry ze tak duzo, ale jak pisze o speedway'u to zapominam o wszystkim ;] ]] mógłbym tak pisac godzinami ;] ]]

Odpowiedz do tematu