Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki serwer hp ml110

Poprzedni temat «» Następny temat
TSG 1899 Hoffenheim
Autor Wiadomość
Fler 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 20:45   TSG 1899 Hoffenheim

Co sądzicie o tym fenomenalnym beniaminku? Chwilowy poryw, czy nowa drużyna stanowiąca o sile Bundesligi?

Ja staram się oglądać wszystkie mecze z ich udziałem i muszę powiedzieć że, jestem pod zachwytem. Zespół a raczej zawodnicy typu Eduardo czy Salihovića to niewątpliwie wielkie talenty i kwestią czasu jest nim zgłoszą się po nich wielkie kluby. Na pewno wielu podoba się ich bardzo ofensywny styl gry no i brak kompleksów przed wielkimi klubami typu BVB czy też Bayernu. Skoro już jestem przy wczorajszym meczu to muszę powiedzieć że, Hass i jego zespół znów mnie zaskoczyli bo to Bayern przez większość czasu musiał się bać o wynik a popularni "chłopcy ze wsi" nie przestawali atakować. W ostateczności (pewnie przez o wiele większe doświadczenie) wygrał Bayern dzięki golowi strzelonemu w ostatniej minucie przez Toniego który wykorzystał ogromny błąd w obronie.

Na półmetku sezonu Hoffenheim zajmuje pierwsze miejsce ale już czuje oddech Bayernu na plecach.

Myślę jednak że, na koniec sezonu Hoffenheim zajmie miejsce w pierwszej 4 i tym samym powalczy w el. LM. :)

Zapraszam do dyskusji.

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
Ostatnio zmieniony przez Fler Sob Gru 06, 2008 20:45, w całości zmieniany 1 raz  

herdek 

Profil: Autografy, Bilety
Kolekcjoner od: sierpień 08'
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 22:00   

Chciałbym, aby Hoffenheim wygrało ligę..jak na razie 1/2 celu została zrealizowana. Myślę jednak, że druga część sezonu będzie najważniejsza, a w niej beniaminek nie będzie się spisywał tak rewelacyjnie jak na początku. Myślę, że miejsce w pierwszej czwórce powinno być dla nich sukcesem, choć po takim początku chciałoby się miejsca na czele tabeli.

Www.Fcb24.Com -> najlepszy serwis w Polsce o FC Barcelona!

pulpet 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 22:05   

herdek napisał/a:
Chciałbym, aby Hoffenheim wygrało ligę..jak na razie 1/2 celu została zrealizowana. Myślę jednak, że druga część sezonu będzie najważniejsza, a w niej beniaminek nie będzie się spisywał tak rewelacyjnie jak na początku. Myślę, że miejsce w pierwszej czwórce powinno być dla nich sukcesem, choć po takim początku chciałoby się miejsca na czele tabeli.

Moim zdaniem gra tam tylko 5 zawodnikow

Edu,Carlos Eduardo,Demba Ba,Ibisevic,Salihovic

bez nich Hoffenheim nie było by takie dobre i nie chce zeby zdobyli mistrzwa bo jestem kibicem HSV zreszta przegrali z nimi 3-0

mr. answer 

Profil: Auotgrafy
Kolekcjoner od: 2008-06
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 22:12   

Hoffenheim jak Znicz Pruszków - rewelacyjny beniaminek. Oprócz wysokiej porażki w meczu z Leverkusen 2:5 grają bardzo dobrze. Zwycięstwa po 4:1 z Borussią Dortmund i Karlsruherem SC u siebie oraz wyjazdowe zwycięstwo z Hannoverem 96 5:2 mówią same za siebie. Beniaminek jest po prostu świetny. Życzę im jak najlepiej. W tym roku został im jeszcze mecz z Schalke 04. Będzie ciężko, ale Hoffenheim gra u siebie rewelacyjnie (7-1-0). Liczę, że zdobędą 3 punkty i pozostaną na pierwszym miejscu.

Pozdrawiam.

luki 

Kolekcjoner od: lipca 2008...
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 22:46   

A więc tak:D: Hoffenheim gra bardzo dobrze. Lider tabeli, wygrane z wielkimi klubami itd. Ogólnie to bardzo lubię tę drużynę, ale faktem jest, że długo grać tak nie będą. Szczerze powiem, że wątpię czy znajdą się w pierwszej trójce. Nie jest to typowy beniaminek, mający ambicję gry przez pierwsze kolejki, ale zawodnicy tej drużyny też odbiegają od stereotypowych "awansowiczów". Nie długo zostaną oni wysprzedani, co lepsi, a reszta niestety będzie walczyć o utrzymanie. Małe miasteczka nie mają racji bytu w najwyższej klasie rozgrywkowej (po za małymi wyjątkami). Przykładem jest Dyskobolia. Ale życzę oczywiście jak najlepiej.

Co do wczorajszego meczu, to mieli dużo pecha. Chociaż może i lepiej jeszcze woda sodowa by im uderzyła.

Fler 

Wysłany: Sob Gru 06, 2008 22:57   

luki116 napisał/a:
Nie długo zostaną oni wysprzedani, co lepsi, a reszta niestety będzie walczyć o utrzymanie.

Gdzieś ostatnio wyczytałem ze, mają bardzo bogatego właściciela i już planują w lecie duże wzmocnienie składu, wiec typ raczej nie trafny. :)

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"

Rossoneri 

Profil: bilety piłkarskie
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 19:10   

Sponsor czy właściciel klubu planuje wybudowanie stadionu na 30 000 miejsc. Może nic w tym dziwnego, ale wioska liczy 3000 mieszkańców, więc jestem ciekawy ile tam na mecz przychodzi widzów.

kemotek 

Kolekcjoner od: kwiecień 2007r.
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 19:18   

Haha.... U nas już dawno by była fuzja :roll:

Woland 

Wysłany: Pon Gru 08, 2008 19:48   

Nie tylko planuje, ale mają już chyba nawet makiety i miejsce, gdzie stadion będzie stał. 30 tys? Zapewne w okoliczne miasta mają więcej mieszkańców.
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

herdek 

Wysłany: Pon Gru 08, 2008 19:53   

Skoro w Polsce na III ligę może przyjść 3.000 osób, to w Niemczech na Bundesligę i 20-30 przyjdzie, jeżeli Hoffenheim nadal będzie tak grało. Dla niektórych będzie to jedyna okazja by zobaczyć takiego Toniego w akcji.

lucio

Wysłany: Czw Gru 11, 2008 20:39   

Hoffenheim zaklepało sobie na styczeń Timo Hildebranda. Chyba nareszcie nie będą mieli problemu z obsadą bramki, chociaż i tak za*ebiście sobie radzą.

info:

http://www.tsg-hoffenheim...lung%5D=Fußball

herdek 

Wysłany: Pią Gru 12, 2008 13:44   

Hildebrand to znakomity bramkarz, świetną decyzję podjęli włodarze z klubu, sprowadzając Niemca. Doświadczony, grał długo w lidze niemieckiej, dobrze gra na przedpolu, z Barcą wyłapał kilka jeden na jeden...Bez wątpienia będzie wzmocnieniem dla ekipy beniaminka.

Wojciu10 

Profil: Autografy sportowców
Kolekcjoner od: 2008-10
Wysłany: Pią Gru 12, 2008 14:52   

A co do stadionu. Inauguracja odbędzie się już niedługo, jeśli dobrze pamiętam jeszcze w styczniu. Jeśli ktoś ma grudniowy "Magazyn Futbol" to polecam zajrzeć tam, gdzie piszą o Bundeslidze. Tam jest przetłumaczony artykuł z "Kickera" o fenomenie "Hoffemanii".

barcatom1

Wysłany: Sob Gru 13, 2008 13:10   

TSG 1899 Hoffenheim vs FC Schalke 04

Gospodarze mimo ostatniej porażki z Bayernem cały czas zachowują pierwszą pozycję. Jest to drużyna, która nigdy nie gra o 1 punkt. Efektem tego jest zaledwie jeden remis. Prawdziwą furrorę robi napastnik gospodarzy Bośniak Ibisevic, który w 16 meczach zdobył 18 bramek. Schalke w tym sezonie zawodzi. W Pucharze UEFA prawdopodobnie nie wywalczy awansu do dalszej fazy gier. W Bundeslidze zajmuje dopiero 7 miejsce. Przeiduję, iż kibiców w Gelsenkirchen czeka kolejny zawód.
www.betpuzzle.com - typer, darmowe bony

herdek 

Wysłany: Nie Gru 14, 2008 20:26   

No i już po meczu. Przyznam, że nie oglądałem spotkania, ale remis 1:1, dwie czerwone kartki dla Schalke to dowód na to, że mecz musiałbyć ciekawy. Swoją drogą Hoffenheim po raz kolejny pokazało klasę. Przegrywali 1:0, grali później w przewadze i udało im się doprowadzić do wyrównania. Do świąt na pewno zostaną w pierwszej trójce.

Odpowiedz do tematu