Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki serwer hp ml110

Poprzedni temat «» Następny temat
ś.p. Antonio Puerta
Autor Wiadomość
Dirk Kuyt

Wysłany: Wto Sie 28, 2007 22:15   

Nie przesadzajmy z tym, że był wielkim piłkarzem ludzie, bo takim nie był. Był co najwyżej dobrze zapowiadającym się pomocnikiem.

Rzeczywiście szkoda mi go, ale pozwolę sobie tutaj na cytat:

"Śmierć jednej osoby to tragedia, śmierć miliona osób to tylko statystyki..."

<><><><><><><><><><><><><><><><><>

www.dirkkuyt.fotopic.net

Moje autografy.

Woland 

Wysłany: Wto Sie 28, 2007 22:22   

Jeśli o mnie chodzi to śmierć piłkarza boli mnie szczególnie. Być może gdyby nie umarł zdobywał by wiele bramek i był gwiazdą swojej drużyny. Niestety już go nie ma i nic nie zwróci mu jego życia [*]
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

robak 

Wysłany: Sro Sie 29, 2007 06:56   

[*] 22 lata :( zostawil rodzine, narzeczzona ktora ma rodzic za miesiac :( tragedia [*]

szymonp1992

Wysłany: Sro Sie 29, 2007 16:41   

Cos strasznego... Dowiedziałem sie o tym w Niemczech (znaczy o zlym stanie), wracam, wlaczam TV a tam juz o jego smierci... Szkoda go, bo mógł być wielki :(

lukasek92 

Wysłany: Pią Sie 31, 2007 22:14   

Naprawde wspanialy gest, co chodzi o te koszulki z nazwiskiem Antonio Puerty na plecach w meczu o Superpuchar Europy. Cieszy mnie fakt, ze rowniez druzyna Milanu miala nazwisko zmarlego gracza Sevilli na plecach. Poza tym czy widzieliscie piekne zachowanie pilkarzy Sevilli po zdobytym golu, gesty Kaki i Seedorfa? Naprawde coś wspaniałego, choc zaluje, ze Andaluzyjczycy nie wygrali tego spotkania dla Antonio Puerty.

szymonp1992

Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 16:01   

Najpiękniejsza to była radość Sevilli po golu gdy wszyscy wznieśli ręce ku niebu... Poza tym stonowana radość Milanu i wzruszająca jak nigdy minuta ciszy... Tylko zdziwił mnie nieznikający podczas odbierania medalu uśmiech z twarzy Kanoute... Niby medialny, poliglota, obeznany w towarzystwie, a tu gdy wszyscy ze zwieszonymi głowami w geście żałoby, on z szerokim uśmiechem na twarzy...

:/

Woland 

Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 17:23   

szymonp1992 napisał/a:
Niby medialny, poliglota, obeznany w towarzystwie, a tu gdy wszyscy ze zwieszonymi głowami w geście żałoby, on z szerokim uśmiechem na twarzy...

:/

Ale jednak są w życiu takie sytuacje w których ma się inny humor, niż wymaga tego sytuacja. Może Kanoute był w dobrym humorze lub uśmiechał się z jakiegoś innego powodu. Dlaczego miał udawać i mieć wymalowany sztuczny smutek na twarzy?
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

gelu 

Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 19:16   

szymonp1992 napisał/a:
wzruszająca jak nigdy minuta ciszy

Tak szczerze, to też się trochę wzruszyłem w tym momencie, niektorzy zawodnicy płakali, np. Duda... Było to wzruszające.

Najbardziej spodobał mi się gest Seedorfa, ktory przypomniał nam wszystkim, dla kogo oni grają.

fafiozo

Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 12:32   

Szkoda , miał zaledwie 22 lata [*].Ktoś był zdziwniony uśmiechem na twarzy Kanoute.Co by nie było , to życie toczy się dalej...

tkrass 

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 19:10   

Wielka szkoda, straszna historia, tragedia. Puerta amigo, Polonia esta contigo! [*]

it was always burning since the world's been turning

we didn't start the fire

but when we are gone will it still burn on and on and on?

Fler 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 20:48   

Dziś właśnie mija rocznica śmierci...

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"

Mario 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Marzec 08
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 12:18   

Wielka szkoda mi go taki młody , utalentowany zapewne by teraz królował na obronie, jak to się mói Bóg bierze tylko najlepszych :oops: Kiedys oglądałem na youtube kompilację przedstawiającą życiorys Antonio aż mi się łza w oku zakręciła a najlepsza była piosenka ich troje - Requiem. Pozdrawiam

Na zawsze w moim sercu Antonio Puerta :cry:

Odpowiedz do tematu