Ogłoszenie 

Sukienki Obsluga informatyczna firm uslugi komputerowe krakow

Poprzedni temat «» Następny temat
Puchar Konfederacji 2009
Autor Wiadomość
Mario 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Marzec 08
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 21:59   

Dobra Ramos popełnił błąd,ale chyba każdemu się może zdarzyć, przecież to też tylko ludzie ;]

Fler 

Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 22:12   

Mario napisał/a:
Dobra Ramos popełnił błąd,ale chyba każdemu się może zdarzyć, przecież to też tylko ludzie ;]

Każdemu tylko nie piłkarzom Barcelony!

Przecież to co wyprawiał Xavi w środku pola było jak zawsze perfekcyjne i bezbłędne...

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
Ostatnio zmieniony przez Fler Pią Cze 26, 2009 22:13, w całości zmieniany 1 raz  

Mario 

Kolekcjoner od: Marzec 08
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 15:02   

Pycio napisał/a:
Plan transmisji TVP z Pucharu Konfederacji:

mecz finałowy

(28 czerwca, godz. 20.30 NA ŻYWO w TVP 2 i TVP HD, godz. 23.05 w TVP Sport)

To już dziś Brazylia vs USA,ale się zapowiada mecz. Moim zdecydwanym faworytem jest zespół Canarinhos. Mam nadzieję,że ani pięknych akcji ani goli nie zabraknie.

Pozdro ;]

herdek 

Profil: Autografy, Bilety
Kolekcjoner od: sierpień 08'
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 22:23   

..i dupa.

Szkoda, że USA nie dało rady Brazylijczykom i szkoda, że RPA pechowo przegrała dzisiaj z Hiszpanami. W sumie wielcy faworyci nie pokazali jakiejś wielkiej, cudownej i zajebistej piłki, a USA i RPA grało naprawdę nieźle i mimo, iż umiejętności nie były najwyższe to wiele nadrabiali chęcią wygranej, ambicją i wolą walki.

Bramka na 2:2 dla RPA - miód, cud i orzeszki, tak na marginesie.

Ogólnie turniej ciekawy, dużo bramek w ostatnich pojedynkach, tylko szkoda, że w turnieju nie wygrała drużyna, która przed zawodami, nie była uważana za faworyta. Mam jednak nadzieję, że dominacja Brazylii w końcu się skończy..z resztą chyba już się skończyła.. :neutral:

Www.Fcb24.Com -> najlepszy serwis w Polsce o FC Barcelona!

.maciekk 

Kolekcjoner od: 2007-07
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 12:29   

Cytat:

To była bramka na 2:0, chyba, ze nie mówisz o golu Donovana ;)

Ten Puchar Konfederacji był dotychczas najlepszym, najciekawszym, najbardziej niespodziewanym spośród wszystkich do tej chwili rozegranych PK. USA, choć zwycięstwa końcowego nie odniosła, to jest i tak wielkim zwycięzcą tego turnieju, gdyż będą zupełnie inaczej postrzegani w przyszłym roku na Mistrzostwach Świata po rozlosowaniu grup. Teraz wszyscy będą czuć przed nimi respekt, nikt ich nie zlekceważy.

Co do samych finałów - meczu o trzecie miejsce i tego właściwego finału, to oba były bardzo emocjonujące, oba na poziomie godnym rangi tych meczów. Finał był meczem w jakimś stopniu szalonym, szybkim i to mogło się podobać.

Z całego turnieju wynoszę dość pozytywne wrażenia (gdyby nie te irytujące trąbki).

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 12:34   

.maciekk napisał/a:
Cytat:

Tak, na bank Donovan strzelił gola dla RPA.

.maciekk 

Wysłany: Pon Cze 29, 2009 12:36   

Pycio napisał/a:
.maciekk napisał/a:
Cytat:

Tak, na bank Donovan strzelił gola dla RPA.

Ano rzeczywiście, myślałem o golu Donovana z meczu finałowego. :oops:

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 12:39   

.maciekk napisał/a:
Ten Puchar Konfederacji był dotychczas najlepszym, najciekawszym, najbardziej niespodziewanym spośród wszystkich do tej chwili rozegranych PK.

A co Ci się nie podobało w tym rozgrywanym w 1992 roku?

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

.maciekk 

Wysłany: Pon Cze 29, 2009 12:48   

Cytat:
A co Ci się nie podobało w tym rozgrywanym w 1992 roku?

Po 1) moja pamięć nie sięga aż tak daleko, a po drugie - a co miałoby mi się w nim podobać?

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 13:15   

.maciekk napisał/a:
Po 1) moja pamięć nie sięga aż tak daleko, a po drugie - a co miałoby mi się w nim podobać?

Czyli Twoje kategoryczne wywody na temat obecnego Pucharu Konfederacji to jednak pustosłowie, a nie wynik doświadczeń zdobytych za pomocą obserwacji poprzednich Pucharów. W skrócie, pierniczysz głupoty nie mając pojęcia o czym piszesz.

.maciekk napisał/a:
USA, choć zwycięstwa końcowego nie odniosła, to jest i tak wielkim zwycięzcą tego turnieju, gdyż będą zupełnie inaczej postrzegani w przyszłym roku na Mistrzostwach Świata po rozlosowaniu grup. Teraz wszyscy będą czuć przed nimi respekt, nikt ich nie zlekceważy.

A to jest prawie dosłowny cytat z studia w przerwie.

.maciekk napisał/a:
oba na poziomie godnym rangi tych meczów.

Gdyby miały być na poziomie godnym rangi tych meczów, to musiałyby się zakończyć rezultatami 0-0, bo ten Puchar ma właśnie taką rangę.

Ja tam w 3 meczach, którymi uraczyła nas TVP2 widziałem zmęczone gwiazdki, którym niezbyt się chciało, ale musieli pograć. Wielce prawdopodobne, że mistrzostwa w RPA będą najgorszymi jakie przyjdzie mi zobaczyć. Mam nadzieję, że po RPA i Polska/Ukraina skończy się wybieranie na gospodarzy wielkich turniejów piłkarskich i gospodarczych krajów III świata.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

stoper 

Profil: autografy:głownie ROMA,pozniej lubiani gracze
Kolekcjoner od: IX 2008
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 13:50   

wlasnie po fazie grupowej to juz im sie nie chcialo grac. co innego w grupach. jako tako sie starali, biegali, czasami blysneli geniuszem ^^

22.07.1927 r.

.maciekk 

Wysłany: Pon Cze 29, 2009 16:45   

Cytat:
Czyli Twoje kategoryczne wywody na temat obecnego Pucharu Konfederacji to jednak pustosłowie, a nie wynik doświadczeń zdobytych za pomocą obserwacji poprzednich Pucharów. W skrócie, pierniczysz głupoty nie mając pojęcia o czym piszesz.

Nie pieprze głupot nie mając o tym pojęcia, gdyż oglądałem poprzednie PK z 2005, 2003 i 2001 roku i mam jako tako obraz tego, jak to wyglądało w tych turniejach. A w 1992 roku to z tego co mi wiadomo grały zaledwie cztery drużyny więc nie było żadnych możliwości aby doszło do jakiejś niespodzianki tak, jak w tym roku.

Cytat:
A to jest prawie dosłowny cytat z studia w przerwie.

Niestety, ale mecz oglądałem w internecie na jednym z chińskich kanałów, więc twoje przypuszczenia nie są trafne.

Cytat:
Gdyby miały być na poziomie godnym rangi tych meczów, to musiałyby się zakończyć rezultatami 0-0, bo ten Puchar ma właśnie taką rangę.

Kłania się czytanie ze zrozumieniem - mecze godne finałów rozgrywek, a nie mecze na poziomie rangi turnieju.

Co do zmęczenia to dotyczyło to jedynie Hiszpanów i Brazylii, chociaż znalazłoby się kilku zawodników, którzy nawet w ostatnich meczach grali z pełnym zaangażowaniem, nie wspominając już o USA i RPA, którym na dobrym rezultacie zależało od samego początku tegorocznych rozgrywek.
Ostatnio zmieniony przez .maciekk Pon Cze 29, 2009 16:47, w całości zmieniany 1 raz  

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 17:25   

.maciekk napisał/a:
Nie pieprze głupot nie mając o tym pojęcia, gdyż oglądałem poprzednie PK z 2005, 2003 i 2001 roku i mam jako tako obraz tego, jak to wyglądało w tych turniejach.

W wieku 7 lat? No, to zapewne pamiętasz z niego tyle, co ja z MŚ 1998 - fryzurę Valderramy, gola Vasticia w meczu z Chile i bramkę Petita z finału. ;)

pulpet 

Kolekcjoner od: 2008
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 22:07   

Pycio napisał/a:
.maciekk napisał/a:
Nie pieprze głupot nie mając o tym pojęcia, gdyż oglądałem poprzednie PK z 2005, 2003 i 2001 roku i mam jako tako obraz tego, jak to wyglądało w tych turniejach.

W wieku 7 lat? No, to zapewne pamiętasz z niego tyle, co ja z MŚ 1998 - fryzurę Valderramy, gola Vasticia w meczu z Chile i bramkę Petita z finału. ;)

a 2 Gole Zidana z tego samego miejsca to co !

.maciekk 

Wysłany: Wto Cze 30, 2009 09:19   

Pycio napisał/a:
.maciekk napisał/a:

Z 2001 i dalej w przeszłość to już oglądałem powtórki na youtubach itp. ;]

Odpowiedz do tematu