Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki serwer hp ml110

Poprzedni temat «» Następny temat
Piłkarze-legendy
Autor Wiadomość
Jarzab93 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 21:52   Piłkarze-legendy

W tym temacie dyskusja i przykłady piłkarzy będących legendami danego klubu, czyli tacy bez których nie można sobie wyobrazić składu danego zespołu.

Ja np. nie mógłbym sobie wyobrazić składu Milanu bez Pirlo i Gattuso,a Juventusu bez Buffona, który i tak ostatnio coś nie bronił (kontuzja). Podobnie kiedyś było z Tomkiem Frankowskim w Wiśle no, ale chłopak uciekł do Hiszpanii.

I like to see when you dance. It's amazing for show. I like to feel when your legs make me losing control.

zioomus 

Kolekcjoner od: 08-2008
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 21:55   

W Realu zmieniali się trenerzy, zawodnicy, prezesi, szatniarze, spikerzy a pozostał tylko On - Raul ;)

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu. " S. Lem

Heniek 

Profil: Autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: 2008 r.
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 21:56   

Nazwa tematu kompletnie nie pasuje do niego.Legendami Milanu są Baresi,Van Basten czy Gullit,nie Pirlo i Gattuso.

Jeśli jednak chodzi o to,to nie wyobrażam sobie Barcy bez Puyol'a,Xavi'ego i Messi'ego.Manchester'u bez Giggs'a i Van der Sar'a,Chelsea bez Lampard'a i Terry'ego...

Fler 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 22:15   

Steven Gerrard/Jamie Carragher - trudno sobie wyobrazić zawodników bardziej oddanych klubowi, kibicom oraz kolegom z drużyny od tych Panów.

Respekt, to słowo

Heniek napisał/a:
Nazwa tematu kompletnie nie pasuje do niego.Legendami Milanu są Baresi,Van Basten czy Gullit,nie Pirlo i Gattuso.

Jeśli jednak chodzi o to,to nie wyobrażam sobie Barcy bez Puyol'a,Xavi'ego i Messi'ego.

Bez przesady, Messi? Przecież on jeszcze 25 lat nie ma...

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"

Pirlo21 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2004
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 22:43   

Moim skromnym zdaniem Pirlo Gattuso juz sa legendami Milanu graja w nim odpowiednio 8 i 10 lat zdobywając z nim wszystko co było do zdobycia.

Jak przyporządkowujesz tu Messiego to tym bardziej dwóch wyżej wymienionych Panów

Carlo Ancelotti

Pamiętam, gdy kolega z reprezentacji Francji powiedział mi kiedyś: „gdy nosisz koszulkę Milanu, to znaczy, że odniosłeś sukces”.

William Gallas

stoper 

Profil: autografy:głownie ROMA,pozniej lubiani gracze
Kolekcjoner od: IX 2008
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 23:00   

chyba wiecie co chce teraz napisac ;]

Totti - i wszystko jasne ;] De Rossi prawdopodobnie bedzie nastepny, jest nastepny, juz jest wielki, ale legenda jeszcze nie jest. Totti - najwiecej bramek, najwiecej wystepow i inne rekordy...

pare miesiecy temu dopisalbym Panucciego. jednak rozrabial troszke i nie wiem czy zapisac mu ten status. mam tylko nadzieje, ze nie rozejdzie sie (mam nadzieje, ze w ogole sie nie rozejdzie) z Roma w niemilych okolicznosciach

22.07.1927 r.

Rudy 

Profil: jp
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 23:05   

Nie mógłbym wyobrazić sobie United bez Giggsa, Scholesa, Cantony, Besta, Lawa, Charlton i innych. Byli/Są to wielcy piłkarzy, o których można usłyszeć codziennie. Schmeichel, który nawet był kibicem "The Blues" jest także legendą MU. ;)
Ostatnio zmieniony przez Rudy Pią Kwi 10, 2009 23:06, w całości zmieniany 1 raz  

wEncio 

Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 09:31   

Ja nie mog wyobrazić sobie MU bez VDS, Giggsa, Chelsea bez Lamparda, Liverpoolu bez Gerrarda, Wisły bez Sobolewskiego i Cantoro, oraz Polskiej Reprezentacji bez takich piłkarzy jak Krzynówek.

Agresor 

Profil: Autografy.
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 09:46   

Ja nie mogę sobie wyobrazić Bożego Narodzenia bez choinki, imprezy bez alkoholu, życia bez naszej-klasy i Interu bez Zanettiego, na przykład.

Is this their moment? Beckham... into Sheringham...

and Solskjær has won it!

Sting 

Profil: autografy
Kolekcjoner od: 2009-01
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 09:50   

Inter no to napewno Zanetti - legenda klubu, cała kariera w tym zespole, tak samo jak Maldini w Milanie . W Interze za jakiegos typu legendy robia Cordoba, Toldo i kiedys Vieri. No i zbliza sie do nich Cambiasso, ktory ma zamiar do konca kariery grac w Interze.

Z tych legend jeszcze nie dawnych to napewno trzeba powiedziec o Zamorano i Bergomim
Che dura una vita
Pazza Inter amala!
Vivila!
Questa storia vivila
Puo durare una vita
O una sola partita
Pazza Inter amala!

Jarzab93 

Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 09:53   

A z polskiej ligi macie jakieś przykłady? Dla mnie legendą jest Jan Woś dla Odry Wodzisław. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić składu wodzisławian bez Jasia Wosia.

Podobnie ŁKS bez Bodzia W.

I like to see when you dance. It's amazing for show. I like to feel when your legs make me losing control.

Order 

Profil: Motyle.
Kolekcjoner od: 2007-09
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 10:42   

Woś to tak jak Gerrard w L'poolu. Takie mnie naszło porównanie ;] .

Heniek 

Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 11:14   

Nie napisałem że Messi jest legendą,tylko że nie wyobrażam sobie bez niego Barcy.

Order 

Profil: Motyle.
Kolekcjoner od: 2007-09
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 11:18   

Ale temat jest o legendach ;] , a że ty chcesz napisać co innego to nie znaczy, że temat jest źle nazwany ;) .

Heniek 

Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 12:43   

Cytat:
czyli tacy bez których nie można sobie wyobrazić składu danego zespołu.

Widzisz co tu jest napisane ?

Legenda to osoba która dla danego klubu zrobiła coś szczególnego,a nie taka,bez której nie wyobrażamy sobie składu.

Jeżeli chodzi o legendy Barcy to dla mnie są nimi Koeman,Luis Enrique,Ramallets,Cruyff,Maradona,Stoichkov,Guardiola,Romario,Ronaldo,Kluivert,Zubizarreta,

Beguiristain,Rexach,Neeskens,Kubala,Alcantara...można by tak długo.

Odpowiedz do tematu