Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1303 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 21:52 Piłkarze-legendy
W tym temacie dyskusja i przykłady piłkarzy będących legendami danego klubu, czyli tacy bez których nie można sobie wyobrazić składu danego zespołu.
Ja np. nie mógłbym sobie wyobrazić składu Milanu bez Pirlo i Gattuso,a Juventusu bez Buffona, który i tak ostatnio coś nie bronił (kontuzja). Podobnie kiedyś było z Tomkiem Frankowskim w Wiśle no, ale chłopak uciekł do Hiszpanii.
Steven Gerrard/Jamie Carragher - trudno sobie wyobrazić zawodników bardziej oddanych klubowi, kibicom oraz kolegom z drużyny od tych Panów.
Respekt, to słowo
Heniek napisał/a:
Nazwa tematu kompletnie nie pasuje do niego.Legendami Milanu są Baresi,Van Basten czy Gullit,nie Pirlo i Gattuso.
Jeśli jednak chodzi o to,to nie wyobrażam sobie Barcy bez Puyol'a,Xavi'ego i Messi'ego.
Bez przesady, Messi? Przecież on jeszcze 25 lat nie ma...
_________________ \\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
Moim skromnym zdaniem Pirlo Gattuso juz sa legendami Milanu graja w nim odpowiednio 8 i 10 lat zdobywając z nim wszystko co było do zdobycia.
Jak przyporządkowujesz tu Messiego to tym bardziej dwóch wyżej wymienionych Panów
_________________ "Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa"
Carlo Ancelotti
Pamiętam, gdy kolega z reprezentacji Francji powiedział mi kiedyś: „gdy nosisz koszulkę Milanu, to znaczy, że odniosłeś sukces”.
Totti - i wszystko jasne De Rossi prawdopodobnie bedzie nastepny, jest nastepny, juz jest wielki, ale legenda jeszcze nie jest. Totti - najwiecej bramek, najwiecej wystepow i inne rekordy...
pare miesiecy temu dopisalbym Panucciego. jednak rozrabial troszke i nie wiem czy zapisac mu ten status. mam tylko nadzieje, ze nie rozejdzie sie (mam nadzieje, ze w ogole sie nie rozejdzie) z Roma w niemilych okolicznosciach
Nie mógłbym wyobrazić sobie United bez Giggsa, Scholesa, Cantony, Besta, Lawa, Charlton i innych. Byli/Są to wielcy piłkarzy, o których można usłyszeć codziennie. Schmeichel, który nawet był kibicem "The Blues" jest także legendą MU.
Ostatnio zmieniony przez Rudy Pią Kwi 10, 2009 23:06, w całości zmieniany 1 raz
Ja nie mog wyobrazić sobie MU bez VDS, Giggsa, Chelsea bez Lamparda, Liverpoolu bez Gerrarda, Wisły bez Sobolewskiego i Cantoro, oraz Polskiej Reprezentacji bez takich piłkarzy jak Krzynówek.
Inter no to napewno Zanetti - legenda klubu, cała kariera w tym zespole, tak samo jak Maldini w Milanie . W Interze za jakiegos typu legendy robia Cordoba, Toldo i kiedys Vieri. No i zbliza sie do nich Cambiasso, ktory ma zamiar do konca kariery grac w Interze.
Z tych legend jeszcze nie dawnych to napewno trzeba powiedziec o Zamorano i Bergomim
_________________ Amala!
Pazza Inter amala!
E' una gioia infinita
Che dura una vita
Pazza Inter amala!
Vivila!
Questa storia vivila
Puo durare una vita
O una sola partita
Pazza Inter amala!
Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1303 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 09:53
A z polskiej ligi macie jakieś przykłady? Dla mnie legendą jest Jan Woś dla Odry Wodzisław. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić składu wodzisławian bez Jasia Wosia.
Podobnie ŁKS bez Bodzia W.
Legenda to osoba która dla danego klubu zrobiła coś szczególnego,a nie taka,bez której nie wyobrażamy sobie składu.
Jeżeli chodzi o legendy Barcy to dla mnie są nimi Koeman,Luis Enrique,Ramallets,Cruyff,Maradona,Stoichkov,Guardiola,Romario,Ronaldo,Kluivert,Zubizarreta,
Beguiristain,Rexach,Neeskens,Kubala,Alcantara...można by tak długo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum