Wysłany: Sob Maj 05, 2007 11:32 Najlepsi zawodnicy Ligi Mistrzów 2007/2008
Najbardziej renomowane rozgrywki europejskie wielkimi krokami zbliżają się do końca. W końcu pozostał tylko mecz pomiędzy drużynami, które jako jedyne przebrnęły przez wszystkie fazy Champions League. Powtórka sprzed trzech lat, pojedynek gigantów europejskiej piłki, z jednej strony grający dość leniwie Liverpool,a z drugiej "drużyna dziadków" - AC Milan. Myślę, że nadszedł także czas podsumowań co chodzi o najlepszych zawodników Ligi Mistrzów. Pokażmy czy myślimy podobnie i wypisujmy nasze spostrzeżenia co do tych najwspanialszych piłkarzy, jacy towarzyszyli, a niektórzy jeszcze towarzyszą w tej edycji LM.
Według mnie najlepszym, najrówniej grającym i najbardziej kreatywnym zawodnikiem tej edycji Ligi Mistrzów jest brazylijczyk Kaka. Pomimo tego, że nie jest napastnikiem, gra znakomicie, wiele strzela,a także pomaga swoim kolegom z teamu. 10 goli i 2 asysty w ciągu 1052 minut spędzonych dotychczas na boisku. Brawo!
Bardzo dobrze patrzyło mi się również na grę takich piłkarzy jak David Villa, Ryan Giggs, C.Ronaldo i Clarence Seedorf.
Ostatnio zmieniony przez lukasek92 Sob Wrz 29, 2007 09:56, w całości zmieniany 1 raz
Mi najbardziej podoba się gra Kaki, Seedorfa, Davida Villi, Steva Finanna, Dirka Kuijta "Niespożyte Siły" i oczywiście Pana Jacka Gmocha przy analizatorze
Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 13:40
Według mnie na największe uznanie zasługuje Kaka - lider klasyfikacji strzelców i Seedorf - piłkarz niemłody, lecz grający fenomenalnie - jest w formie
Ja pokuszę się o ustawienie 11-tki LM już dziś, gdyż po finale wiadomo, że zwycięzcę będzie się tu faworyzować... Więc:
Bramkarz: Jose Reina (Liverpool FC) - nie puścił głupiej bramki, a zaliczył dużo pewnych interwencji (poza tym obronione karne z Chelsea)
Lewy obrońca: John Arne Riise (Liverpool FC) - kierował zarówno poczynaniami defensywnymi jak i ofensywnymi The Reds z lewej strony boiska
Środkowy obrońca: Manuel Arbeloa (Liverpool FC) - dziwię się, że Deportivo sprzedało tak fenomenalnego stopera. Powstrzymał Ronaldinho - to powinno wystarczyć za uzasadnienie.
Środkowy obrońca: Daniel van Buyten (Bayern Monachium) - fenomenalny mecz z Milanem w ćwierćfinale, w którym zdobył dwie bramki.
Prawy obrońca: Steve Finann (Liverpool FC) - może bez dłuższego utrzymania wysokiej formy, ale za to bardzo dobry mecz z PSV na stadionie Philipsa i ogólnie nie schodził poniżej przyzwoitego poziomu
Defensywny pomocnik: Gennaro Ivan Gattuso (AC Milan) - prawdziwy walczak, dusza Milanu w każdym meczu. Na wyróżnienie zasługuje też Michael Carrick z ManU
Lewoskrzydłowy: Clarence Seedorf (AC Milan) - pomimo zaawansowanego wieku osiągnął życiową formę w tym sezonie
Prawoskrzydłowy: Cristiano Ronaldo (Manchester United) - w tym sezonie rozwinął się piłkarsko, dostosował się do gry zespołowej i na pewno jest jednym z najlepszych obecnie piłkarzy świata
Ofensywny rozgrywający - Kaka (AC Milan) - MVP (Most Valuable Player - najbardziej wartościowy gracz) obecnej edycji Ligi Mistrzów.
Napastnik: Wayne Rooney (Manchester United) - drugi wielki ManU (po Cristiano Ronaldo) w tym sezonie
Napastnik: Fernando Morientes (Valencia C.F.) - mam słabość do tego zawodnika, poza tym zdobył aż 6 bramek. Wielu z Was powie, że na to wyróżnienie zasłużył Dirk Kuijt, ale ja uważam, że to El Moro wliczając fazę grupową był lepszy piłkarsko.
Trener: Carlo Ancelotti (AC Milan) - czwarty raz z rzędu doszedł co najmniej do półfinału LM. Świetny motywator i wielki taktyk.
Układajcie swoje "jedenastki" LM, wypowiadajcie się jak najwięcej na ten temat! Każdy ma własne zdanie i każdy patrzy inaczej na grę poszczególnych zawodników. Macie prawo się nie zgodzić z moimi wyborami, ale starałem się jak najbardziej obiektywnie stworzyć zestawienie najlepszych. Znalazły się tam też autorskie wybory (jak Morientes czy van Buyten), ale sądzę, że z takim składem w tej dyspozycji każdy z dobrym trenerem wygrałby LM!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum