Jak sądzicie, kto awansuje? Ja obstawiam Man Utd, Arsenal, Barce i Chelsea. Pary calkiem ciekawe, bo Roma zapewne będzie się chciała zrewanżować Manchesterowi za sromotną porażkę w poprzedniej edycji, Fenerbache nie ma nic do stracenia i będzie walczyło z Chelsea, Liverpool - Arsenal to oczywiście angielski pojedynek i myślę, że będą padaly takie wyniki jak 0-0, 1-0 a Barca powinna spokojnie pokonać Schalke...
Ostatnio zmieniony przez lukasek92 Pią Mar 14, 2008 19:17, w całości zmieniany 1 raz
Ja podobnie jak Ty, tylko w meczu Liverpoolu z Arsenalem stawiałbym jednak na Liverpool. Mecze wydają się być przejrzyste co do wyników, ale myślę, że podobnie jak w 1/8 nie zabraknie emocji i niespodzianek
Jeżeli Roma będzie w formie w pierwszym meczu i nie straci bramki to wygra cały dwumecz. W spotkaniu Arsenal - Liverpool stawiam zdecydowanie na Kanonierów, którzy, nawet pomimo straty Eduardo przewyższają Liverpool co najmniej o pół klasy. W meczu Schalke - Barcelona zdarzyć może się absolutnie wszystko, piłkarze z Niemiec nie będą mieli nic do stracenia. Może znów fantastyczną formę pokaże Neuer i Schalke wygra? Mam nadzieję. Jeśli chodzi o ostatnią parę - to tutaj jest tylko jeden faworyt. Fenerbahce. Drużyna, która jest w tym sezonie w fantastycznej formie na Sukru Saracoglu może się rozprawić z Chelsea nawet różnicą dwóch goli. A w Londynie będą się skutecznie bronić. Warunek jest jeden - Volkan nie będzie popełniał takich błędów jak w spotkaniu z Sevillą.
Ostatnio zmieniony przez H7 Pią Mar 14, 2008 20:56, w całości zmieniany 1 raz
Najciekawiej zapowiadają się mecze Roma - Man Utd i Liverpool - Arsenal, obstawiam że awansują Man Utd oraz LFC. A w meczach Barca - Schalke i Fenerbache - Chelsea są wieksze różnice między przeciwnikami, czyli powinna awansować Barca i Chelsea, ale jak wiadomo do tej fazy LM, przypadkowy zespół nie mógł dojść, więc można spodziewać się niespodzianek.
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
Jeśli chodzi o mecz Barcelony, to narzekać nie mogę, bo losowanie wypadło najlepiej jak mogło. Mam nadzieję na wygraną i sądzę, że jest to do osiągnięcia. Katalończycy powinni szczególnie spiąć się właśnie na tegoroczne rozgrywki Ligi Mistrzów, bo ligę bardzo czarno widzę, szczególnie z taką grą jak aktualna W półfinale, Barca wygrywając z Schalke, spotkałaby się ze zwycięzcą dwumeczu Roma - Manchester. Myślę, że Roma może ponownie sprawić niespodziankę. Przy polepszeniu gry Katalończyków, finał jest sprawą jak najbardziej otwartą.
Gospodarz: FC Schalke 04 - FC Barcelona vs. AS Roma - ManU
Goście: Fenerbahce - Chelsea vs. Arsenal - FC liverpool
Obstawiam tak:
I Półfinał: FC Schalke 04 - ManU
II półfinał: Fenerbahce - LFC
Finałów nie obstawiam
Bardzo chciałbym, aby Fenerbahce pokonało Chelsea, bo ta drużyna gra w tym sezonie fantastycznie. Liverpool będzie walczył o LM, ponieważ Premiership już raczej nie wygrają.
Do 90 minuty 1:0 po golu Effen... Ballacka z wolnego, później rzut rożny, Schmei... van der Sar idzie w pole karne i goooooool, strzelcem Shering... Rooney. Po minucie kolejny róg dla MU wykonuje Beck... Ronaldo i bramka zdobyta przez Solskja... Teveza.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum