Początek meczu po myśli gospodarzy i już w 2 minucie prowadzenie obejmuje Olympiakos za sprawą Cezara, który wykorzystał dośrodkowanie bodajże Djordjevicia.
Ok. 10 minuty z kontrą wychodzi drużyna z Pireusu- ładne podanie Lua Lua do Leonardo, który trochę holuje piłkę , a następnie podaje do Djordjevicia (nie jestem pewien), który spowalnia akcję, a w efekcie nic z tego nie wyszło.
W 33 minucie Cardozo wykorzystuje błąd Cezara i strzela ładną bramkę.
Tyle do przerwy, wracam po meczu...
[ Dodano: Sob Mar 01, 2008 8:00 pm ]
O ile I połowa mogła sie jeszcze jako-tako podobać, o tyle gra Olympiakosu w II połowie przypominało raczej bicie głową w mur, niż grę w piłkę nożną.
Ok. 60 min. z boiska zeszedł włoski pomocnik Massara (nie wiem czy dobrze napisałem) za 2 żółte kartki.
W całym meczu mogła się podobać gra dwóch grajków- Lua Lua i Cardozo.
Niestety wszystko co piękne szybko się kończy- Lua Lua jedyna osoba która podrywała Olympiakos do ataku zeszła z boiska w wyniku kontuzji lewego barka. Gospodarze kończyli mecz w 10. ponieważ trener Drużyny z Pireusu wykorzystał już wszystkie możliwe zmiany...
Cardozo- to był ewidentnie jego mecz. Najpierw w I połowie wyrównał stan meczu mierzonym strzałem z przed pola karnego. Następnie w II połowie grał jako twardy defensywny pomocnik- był nie do przejścia.
To na tyle czekamy na następne mecze. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Order Sob Mar 01, 2008 20:19, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiaj odbył się mecz Larissy z Iraklisem Saloniki. W zespole gospodarzy wystąpił reprezentant naszego kraju- Maciej Żurawski. Moim zdaniem mecz był dość wyrównany. Jednak szala zwycięstwa przechyliła się na stronę Larissy w 90 minucie kiedy to Żurawski skutecznie wykonał rzut karny. Cieszy to, że Maciek zaczyna łapać dobrą formę.
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
Mnie bardzo cieszy to, że jakiś Polak jest gwiazdą zagranicznej drużyny, nawet jeśli nie jest to jakiś gigant. Trzeba zaznaczyć, że Żurawski był też przez spory czas gwiazdą i ulubieńcem kibiców w Celtiku, strzelał mnóstwo goli... No i w Wiśle też... Czyżby zmarnowany talent?
Jak dla mnie to on powinien być podstawowym napastnikiem w kadrze Leo na Mistrzostwach Europy 2008 - Niech tylko utrzyma formę i w końcu Pokaże na co go stać w dużej imprezie.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Ostatnio zmieniony przez Woland Nie Mar 02, 2008 18:18, w całości zmieniany 1 raz
Dobrze gra, ale jeszcze nie widzieliśmy go w optymalnej formie. Jak złapie taką formę jak z początku jego kariery w The Bhoys będzie strzelał po 2, 3 gole na mecz. Trzymam kciuki!!
Brawo dla Maćka, ponieważ zdobył swojego trzeciego gola na boiskach greckiej ekstraklasy. "Żuraw" wpisał się na listę strzelców w 17. minucie spotkania Larissy z OFI Kreta, zakończonego wysokim zwycięstwem gospodarzy 5:1. Dzięki tej wygranej Larissa awansowała na szóste miejsce w ligowej tabeli. Brawo...
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
Również gratuluje Magic'owi, chociaż żałuję że nie zrobił większej kariery w Celticu(mój ulubiony klub). Został zdominowany przez TEORETYCZNIE lepszych napastników. Ale życzę mu powodzenia na greckich boiskach.
To Żurawski jest w formie? Bo to, że strzelił 3 bramki, z czego jedną z karnego, a dwie pozostałe na dobrą sprawę do pustych bramek, a przez całą resztę meczu gra tak samo jak w Celtiku (po prostu słabo) chyba tego nie dowodzi.
A jeszcze jedno! Żałuję, że Malarz nie gra w Panathinakosie. Swoją drogą powinien dostać szansę od L. Beenhakkera. A najlepszym z Polaków w lidze Greckiej jest ewidentnie M. Żewłakow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum