zaglosowalem na Ronaldo ale to pewnie przez moja sympatie do tego zawodnika nie mam zdania na ten temat.. kazdy z nich cos wniósl do historii pilki noznej i kazdy raczej mial albo i nadal ma swoj wlasny styl. Trudno okreslic tego najlepszego
Jest bardzo dużo takich piłkarzy - tak jak napisał chociażby All Bundy Postawię na Cruyffa.
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 10:49
Według mnie najlepsym napastnikiem w historii jest Gerd Müller. W reprezentacji w 62 meczach strzelił 68 goli, a Bundeslidze strzelił 365 bramek chyba w 400 meczach.
Gdziekolwiek by nie zorganizowano konkursu na największego gracza w historii, i tak wygra Pele. Trochę to dziwne, choć nie do końca. Brazylijskiego króla futbolu widziało może z pięć procent głosujących, może nawet mniej, a jednak wszyscy posłusznie opowiadają się za nim. Bo od kiedy zaczęliśmy rozróżniać piłkę nożną od ręcznej, bezustannie wpaja się nam przynajmniej jedną prawdę podstawową - Pele ponad wszystko. Powstał ogólnie obowiązują mit, stale odnawiany i to nadzwyczaj skutecznie. Z jednej strony rzeczywiście wielka klasa i takież osiągnięcia, z drugiej - współczesna, sprawdzalna wersja bajki o pucybucie, czyli Kopciuszku.
Marco van Basten... Szkoda, że kontuzja trochę popsuła mu karierę, bo może to o nim dziś mówłoby się więcej niż o Pele... Naprawdę z kilku kaset i powtarzanych legendarnych meczów emanuje właśnie jego talent... Nigdy nie zapomnę jego bramek po strzałach nożycami, czy z przewrotki...
Pele... nie tylko najlepszy napastnik ale moim skromnym zdaniem najlepszy piłkarz w historii (oczywiście piłkarz z pola bo bramkarze to inna klasyfikacja jak dla mnie...)
_________________ we didn't start the fire
it was always burning since the world's been turning
we didn't start the fire
but when we are gone will it still burn on and on and on?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum