Barca ma za dużo gwiazd odzywa się syndrom Realu "GALACTICOS". Ronaldinho to nie jest ten sam piłkarz co dwa i pół roku temu kiedy zatrzymanie go graniczyło z cudem. Środek pola oprócz Yaya Toure gra beznadziejnie.
Racing Santander naciskał na Barcelonę mieli kilka okazji m.in Smolarek mógł zaskoczyć Valdesa.
Zgadzam się z Kowalem, że Barca nie zagrała najlepszego spotkania z Racingiem. Jednakże nie należy wszystkiego prorokować po pierwszym meczu. Być może to początek czegoś wielkiego i pięknego dla każdego z cules.
Tak, mimo, ze oba zespoły grały rezerwami (Inter chyba głębszymi nawet ) to i tak imponujący wynik. Bramki Giovanniego i Toure były najładniejsze - bardzo mi się podobały. Z tego co widziałem, raz Jorquera się zachował bardzo źle, podając piłkę graczowi Interu, co mogło skończyć sie nienajlepiej. Dziś mecz z Athletic - trzeba wygrać i zdobywać punkty
Ja widzialem tylko skrót tego spotkania powiem tyle - wątpliwy karny dla Barcy, z ktorego skorzystal Ronaldinho,a takze watpliwy gol Yayi Toure. Reprezentant WKS uderzyl bardzo mocno z daleka, ale nie jestem pewiem czy pilka do konca przekroczyla linię bramkową. Bramka Ronaldinho z wolnego naprawde piekna, choc nie to samo co Snejidera w meczu Villareal - Real
Po pierwszych dwóch meczach pomalutku zarysowuje się już sytuacja w zespole. Po tych 2 spotkaniach widać, że Yaya Toure jest przydatny drużynie (już nawet nie chodzi mi o tę bramkę, ale o całokształt) i był to z pewnością udany transfer. Mieszane odczucia mam natomiast do Henry'ego. Poza dwoma-trzema dobrymi podaniami i jednym strzałem (w słupek bodajże)w meczu z Bilbao, niczego ciekawego dotychczas nie pokazał. W II kolejce wyśmienity mecz rozegrał też Abidal. Francuz był bardzo szybki, a jego poczynania na lewej stronie boiska zasługiwały na duże brawa. Cieszy fakt, iż w tym meczu dobrze zaprezentowali się tez gracze, którzy już rok temu stanowili o obliczu Barcy. Mam tu na myśli Messiego, Ronaldinho czy Deco. Cieszy też to, że prócz felernej interwencji po której padła bramka dla gościu i Valdes rozegrał dobre spotkanie. Kilka razy na prawdę ratował Katalończyków z opresji. Postawę Milito raczej trudno ocenić, bo wszedł tylko po to, aby załatać dziurę w obronie, po wyrzuconym za dwie żółte kartki- Marquezie. Dotknął piłkę zaledwie kilka razy więc nic konkretniejszego nim powiedzieć nie można. Tak więc ten mecz napawa mnie optymizmem na przyszłość.
Myślę,że dzisiaj się przekonamy w jakiej naprawdę formie znajduję się zespół FC Barcelony... Grają z Sevillą, która w lidze poczyna sobie calkiem calkiem(przynajmniej przez te pierwsze 2 mecze). Mnie by najbardziej odpowiadal remis - Sevilla będzie traciła do Realu 2 punkty, a Barca zacznie zostawac w tyle obstawiam, ze bedzie 1-1
Jest dobrze. Po meczu z Lyonem, nie zagranym ładnie, ale za to skutecznie, przyszła pora na mecz z kolejnym trudnym rywalem. Barca grała nieźle, defensywa grała bez zarzutów - gra mogła sie podobać. Ciężko dochodzili do sytuacji, ale 2 gole to i tak nieźle Pierwsza bramka Messiego miodzio Nieźle wyszedł do akcji i walnął z woleja. Druga to karny. Bramka Kanoute z kilometrowego spalonego Cieszą punkty, kolejne zwycięstwo. Myślę, że już sie powoli rozkręcają.
Niestety Barcelona wygrała. Oglądałem cały mecz i stwierdzam że Sevilla nie istniała na boisku .
Barca atakowała przez cały mecz szczególnie Messi który strzelił 2 gole :mad: . Co do bramki Frédérica Kanouté to był minimalny spalony nie tak duży jak by się mogło wydawać ;>.
Barca wygrala wczoraj 4-1 z Levante i objęła prowadzenia w La Lig, ale jeszcze Real nie grał Wiecie co? Jakoś za Barcą nie przepadam, ale czekałem na te pierwsze gole Henry'ego w La Liga. Trochę się zmartwiłem już, że utracił swoją zawsze b.dobrą formę... Mam nadzieję, że nie skończy jedynie na tym hat-tricku, bo cenię tego piłkarza bardzo. Jednak żałuję, że odszedł z Arsenalu,bo tylko tam mi jakoś pasował...
Kolejne wysokie zwyciestwo cieszy. Gra układa się coraz lepiej, a i morale graczy pewnie coraz lepsze. Dobrze, że Henry się "rozstrzelał", 4 gole w ostatnich 4 meczach - nie jest źle. Nie byłem zwolennikiem tego transferu, więc czekam aż Thierry udowodni, że się myliłem. Wydaje sie jednak, że ten rok bedzie należał do Messiego, który jest w wyśmienitej formie.
Graczom Barcy ostatnio słabiej się układa. Remisy z Rangersami i Valladolid, porażka z Vilarrealem pokazują, że Katalończykom bardzo trudno gra się w tym sezonie na wyjazdach. Gra Barcelony też nie zachwyca, szczególnie w ostatnim meczu. Trzeba poprawić grę przed najbliższymi meczami z Betisem i Rangersami, gdyż tak grając Barca nie osiągnie zbyt wiele w LM i La Liga.
Oglądałem ten mecz Barcelony z Valladolid i muszę przyznać, że Katalończykom rzeczywiście coś nie idzie... Grali słabo i ospale. Jedyną okazję mial Bojan, który trafił w słupek. Cóż mogę powiedzieć, ciekaw jestem jak zakończy się mecz Barcy z Realem w grudniu. Los Merengues są teraz w gazie, a Barca gra różnie. Poczekajmy, zobaczymy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum