Wysłany: Wto Maj 01, 2007 15:29 Europejskie puchary
Nie widzę tutaj tematu o Pucharach: Mistrzów i UEFA, więc go zakładam... Dziwi mnie to, ponieważ rozgrywki te zbliżają się do końca... Jak myślicie, kto wygra, kto dzięki LM i PUEFA wypromuje się... Piszcie również spekulacje co do (oby nie) kontuzji, kar, przewidywań, wypowiedzi trenerów, zawodników itp.
Ostatnio zmieniony przez szymonp1992 Pią Sie 03, 2007 12:53, w całości zmieniany 3 razy
Jako, że nie przepadam za Chelsea i Liverpoolem chciałbym, aby LM wygrał ktoś z dwójki Milan-Manchester. Rewanż na San Siro zapowiada się niezwykle ciekawie. Manchester musi uważać, bo skormna wygrana Milanu 1-0 i Czerwone Diabły wracają do domu. Ogólnie zagłosowałem na Milan.
W finale LM powinniśmy ujrzeć pojedynek angielski Najciekawszy mecz będzie to dzisiejsza konfrontacja Liverpoolu i Chelsea. Oba zespoły z praktycznie znikomymi szansami na poprawienie swojej pozycji ligowej, teraz została im tylko LM. Sądzę jednak, ze Mourinho wreszcie dojdzie do finału. Manchester w tym sezonie jest w wyśmienitej formie. Czerwonym Diabłom należy się to trofeum
Jeśli chodzi o Puchar Uefa, to tu zobaczymy najprawdopodobniej hiszpański pojedynek w finale. Espanyol ma mocną zaliczkę przed rewanżem w Bremie. 3 bramki powinny dać awans Espanyolowi. W meczu pomiedzy Sevillą, a Osasuną trudniej wskazać faworyta. Jednobramkowa zaliczka z meczu u siebie nie czyni graczy z Pampeluny pewnymi awansu. Myślę, że Sevilla jest w stanie odrobić przewagę i zagrać drugi raz z rzędu w finale. Tam również bedzie ciekawie. Obrona trofeum całkiem realna, postawiłbym jednak na niespodziankę zrobioną przez Espanyol
Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 17:20
Ja tak szczerze to nie lubię: AC Milanu, Manchesteru, Chelsea, Liverpool jako tako . Także mi jest wszystko jedno kto wygra, ale po cichu kibicuje Liverpool'owi
gigant
Kolekcjoner od: XI 2006 - V 2008
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 17:30
Ja nie lubię żądnej z drużyn startujących w półfinale LM, ale chciałbym żeby wygrał Manchester (tylko dlatego że gra tam Kuszczak).
Z drużyn grających w PUEFA liczę na zwycięstwo Osasuny Pampeluna.
Zostały nam tylko 2 drużyny - Liverpool i Milan. Ja jednak w tym roku stawiam na Milan, widać że są w formie, pokazał to mecz z ManU. Myślę że Liverpool nie powtórzy sukcesu sprzed 2 lat.
Będzie ciekawy mecz Milan bedzie się chciał zrewanżować za Stambuł. Włosi grają często dużo lepiej w LM niż w lidze, podobnie jak Liverpool. Cięzko mi postawić na faworyta, jednak nie przepadam za drużyną Rossoneri
Mi w sumie już zwycięzca w LM wisi, bo i tak nie lubię żadnego z klubów za bardzo... A w Pucharze UEFA od początku kibicowałem Sevilli... Tyle że widząc grę Espanyolu sądzę, że to oni mają duże szanse na zwycięstwo... A w LM wygra Milan... Ale już bez dogrywki i karnych jak w 2005...
W finale LM spotykają sie ze soba znowu te same drużyne i niestety ponownie mam dylemat za kim być... Choć w Liverpoolu grają zawodnicy, których naprawdę cenię(np.Gerrard, Finnan i Xabi Alonso), to i tak uważam, że AC Milan wzniesie chyba juz po raz siódmy najwazniejsze klubowe trofeum na starym kontynencie. Wskazuje na to obecna forma obu teamów(zdecydowanie ze wskazaniem na AC Milan), a także to, co pokazują piłkarze. W Milanie największą gwiazdą jest Kaka, ktoremu wszystko wychodzi ostatnio, a ostatnio w życiowej formie znalazł się Clarence Seedorf. W Liverpoolu nie ma chyba na chwilę obecną lidera drużyny, któremu wszystko wychodzi... Myślę, że to wszystko przemawia za tym, że włoska drużyna nie da zadnych szans Liverpoolowi w finale.
jak zwykle The Blues odpadaja w polfinale i juz chyba 2 raz z inicjatywy liverpoolu ale w finale stawiam na Ac Milan - z fenomenalnym Kaka zwyciestwo maja w garsci stawiam na ac milan
Ja dylemat miałem (tak jak Lukasek), ale dlatego, że obu drużyn nie lubię... Poza tym upodobały sobie one wyrzucanie drużyn z mojej kochanej La Primera Division (oprócz Realu nie ma tam teamu, który darzę większą niechęcią)... Choć lubię wielu piłkarzy The Reds, to Milan darzę większą sympatią (nie wiem czy nie podoba mi się kolor koszulek, czy co, ale mimo, że cenię: Reinę, Finanna, Carraghera, Gerrarda, Kuijta, Croucha, Luisa Garcię i praktycznie każdego, to klub ten jest dka mnie drużyną, której nigdy nie lubiłem...). MILAN WYGRA
Ja dylemat miałem (tak jak Lukasek), ale dlatego, że obu drużyn nie lubię... Poza tym upodobały sobie one wyrzucanie drużyn z mojej kochanej La Primera Division (oprócz Realu nie ma tam teamu, który darzę większą niechęcią)... Choć lubię wielu piłkarzy The Reds, to Milan darzę większą sympatią (nie wiem czy nie podoba mi się kolor koszulek, czy co, ale mimo, że cenię: Reinę, Finanna, Carraghera, Gerrarda, Kuijta, Croucha, Luisa Garcię i praktycznie każdego, to klub ten jest dka mnie drużyną, której nigdy nie lubiłem...). MILAN WYGRA
I tak powstał Czokapik...
Co do tematu to bardzo ciężko wskazać mi faworyta. Mam różne dziwne przypuszczenie, na dzień dzisiejszy piłkarsko lepszy jest zespół Rossoneri. No i w składzie mają kapitalnego Kake, ciekawe co Benek wymyśli, żeby, go zatrzymać.
Hm, troszkę dokładniej na temat finału wypowiem się w przed dzień spektaklu. Spekulacje wole zostawić na później...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum