W tym temacie piszemy o największej zbliżającej się imprezy piłkarskiej w Europie. Mistrzostwa starego kontynentu to turniej, w którym nie było drużyny, która czempionat zdobyła dwa razy z rzędu, dlatego tu faworyci idą na bok... Trudno się zresztą spodziewać, że zmieni się ta reguła (wątpię, żeby Grecja sięgnęła po to trofeum za rok)
Na razie skupmy się na eliminacjach. Gdy te się skończą, proszę nie zakładać nowego tematu o mistrzostwach rozgrywanych na boiskach Austrii i Szwajcarii - po prostu sam przekwalifikuję ten temat (zmienię nazwę).
no szczerze mowiac, to Polska reprezentacja do tej pory ładnie sobie poczyna w grupie A, choć ostatnia porażka z Armenia (1-0) oslabia Polske na pozycji lidera, a jednocześnie zmusza 11-stke Benhakera do wygrywania nastepnych meczow bez wyjatku. Jestem opytamista, lecz przy prawdopodobnej porazce z Portugalia na jej boisku we wrześniu stracimy fotel lidera i bedziemy bronic sie przed Serbami, ktorzy przy wygranej z Belgia, beda mieli caly czas szanse na awac...Tak wiec trzymam kciuki za naszych, lecz sprawa awansu do Euro 2008 moze sie bardzo zmienic :-)
Nasza sytuacja nienajlepsza. W grupie A wciąż na awans mają szanse 4 drużyny. Teraz jednak trzeba wygrywać z najlepszymi Wierzę w naszych i myślę, że może się udać pierwszy awans w historii.
Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 16:36
Coś czuje, że znowu tak będzie - jak (prawie) zawsze będziemy liczyć na potknięcia innych, typu: My wejdziemy, jak ktoś tam dwa razy zremisuje, ktoś raz przegra, to awans mamy zapewniony...!
Ile razy już tak było
Może tak nie będzie, ale wszystko zbiega ku temu co mówię. To mnie właśnie najbardziej wkurza - zawsze liczymy na innych, a nie na siebie. Nic nie możemy wywalczyć bez czyjejś pomocy....
wiecie co? Najbardziej mi nie jest żal porażki z Armenią(choc to swoja droga) ale przegranej na swoim terenie z Finlandia,a takze remisu z Serbią. Gdybysmy chociaz z jedną z tych druzyn wygrali to szanse na awans bylyby duzo wieksze. Zawalilismy sam poczatek, a teraz trzeba wygrywac,wygrywac i jeszcze raz wygrywać. Liczę na nasz awans!
wiecie co? Najbardziej mi nie jest żal porażki z Armenią(choc to swoja droga) ale przegranej na swoim terenie z Finlandia,a takze remisu z Serbią. Gdybysmy chociaz z jedną z tych druzyn wygrali to szanse na awans bylyby duzo wieksze. Zawalilismy sam poczatek, a teraz trzeba wygrywac,wygrywac i jeszcze raz wygrywać. Liczę na nasz awans!
Nie bulwersuj się tak przyjacielu
Ja sądzę, że kalkulować i rozdrapywać bolesne rany z przeszłości, które teraz wciąż bolą nie ma co... Trzeba wygrać ile się da, a jak się nie uda (jak zawsze), to za 5 lat i tak w Euro zagramy, chyba, że nie podołamy zorganizowaniu tego turnieju, choć to już by była hańba... Ale przecież każdy wie, że Polak potrafi
By mani: Nie cytuj w całości postu nad sobą przyjacielu - nie wygląda to estetycznie
No i pięknie Rywale zagrali pod nas... Niewatpliwie najwieksza niespodzianke sprawili Ormianie remisując 1-1 z Portugalią. Belgia pokonala 3-2 Serbię, jedynie Finowie nie zawiedli i wygrali ledwie 2-1 z Kazachstanem. No i zobaczcie w jakiej bylibysmy teraz komfortowej sytuacji, gdybysmy pokonali Armenię? No ale cóż, nie warto rozpatrywac tego co bylo. Przed nami 3 bardzo trudne wyjazdowe spotkania - z Portugalią, Finlandią i Serbią. W domu gramy jedynie z Belgami i Kazachami. Sądze, ze najwiecej zalezy teraz od spotkania z Portugalią. Dobrze by bylo wywalczyć choć jeden punkt. Liczę na bialo-czerwonych
Szymon trochę optymizmu. Trzeba wierzyć w wygraną. Ale niestety stwierdzam że Polacy to naród pesymistów.
Portugalia to mocny zespół ale do ogrania tak pokazał mecz z Armenią w którym Portugalia zremisowała 1:1. W sumie można powiedzieć że Polska przegrała ale według mnie niesprawiedliwie.
Portugalczycy bardzo obawiają się tego meczu bo to co Polacy pokazali w Chorzowie to był futbol na najwyższym poziomie.
Ale porównaj mecz na gorącym (dosłownie i w przenośni) terenie w Armenii, który Portugalia musiała wygrać, a mecz na Estadio Da Luz, na który team Scolariego na pewno się zmobilizuje, by zamazać plamę na honorze z Chorzowa. Będzie to jednostronny mecz, ale Polacy świetnie grają z kontry i może w tym tkwi siła oporu na Portugalię... Wierzę w korzystny rezultat, a takim byłby wymęczony remis...
Dzisiaj w Lizbonie gramy mecz z Portugalią Ja jestem dobrej myśli i wierzę w naszą drużynę Leo już wystawil sklad, oto on: Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Michał Żewłakow, Mariusz Jop, Grzegorz Bronowicki - Jakub Błaszczykowski, Mariusz Lewandowski, Dariusz Dudka, Jacek Krzynówek - Maciej Żurawski - Euzebiusz Smolarek.
W sumie nie jest to zbyt ofensywne ustawienie... Przecież Dudka, to raczej obrońca, a Lewandowski defensywny pomocnik. W ataku Żurawski i Smolarek, ktorzy myślę będą się świetnie uzupełniać. Ebi pokazał już, że potrafi grać przeciwko Portugalczykom (strzelając im dwa gole u nas), a Zuraw, to taki stary wyjadacz, ktorego wciąż na wiele stać, mimo tego, ze nie blyszczy ostatnio. Mam nadzieję, że nie przegramy tego spotkania, bo remis z Portugalczykami, to będzie coś wspaniałego
Ja tez liczę na Polaków i myślę że pokażą Portugalczykom jak wygląda zgrany zespół. Najbardziej możemy obawiać się skrzydeł Portugalczyków,gdzie będzie szalał między innymi C.Ronaldo.
No i dalismy rade Szczerze powiedziawszy zasnąłem na tym meczu, co ostatnio mi się dość często zdarza i zostałem obudzony zaraz po ostatnim gwizdku Spotkanie muszę przyznać stało na dość wysokim poziomie, a widzialem chyba 70 minut Pierwsze Euro w historii się naprawde zbliżają i mam nadzieję, że nie zawalimy tak wielkiej okazji
Wynik chyba cieszy Gra nie była jakoś bardzo dobra, jednak udało się zdobyć jakieś punkty. Szkoda akcji Smolarka z 1 połowy. Jakby strzelił, mogłoby pójść łatwiej w kolejnych minutach Podobał mi sie gol Ronaldo Cieszy też remis w drugim meczu grupy. EURO na wyciągnięcie ręki, jednak trzeba mocno skupić się na kolejnych meczach i nie zaprzepaścić tej szansy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum