Mecz, który właśnie się skończył był moim zdaniem najgorszy na turnieju jak na razie. Spotkanie nudne, nie podobało mi się. Rumunia jakoś dużo nie odbiegała poziomem od Francji i może urwą jeszcze trochę punkciorów w grupie.
Jak ten *** mógł podyktować tego karnego ? Jak on *** mógł to zrobić dla nas, dla naszego narodu ? Taki zawód .Czuję się jakby ktoś Mnie najebał w trakcie snu .A ten *** anglik niech lepiej weźmie i sobie zamówi w TV Market jakąś odżywkę na porost włosów to może wreszcie nauczy się sędziować bo patrze że na ten jego łysy łeb światło działa negatywnie .Widać że ewidentnie drukował i szukał okazji by podyktował karnego po prostu był za gospodarzami .Po meczu się rozpłakałem jak dziecko które zgubiło zabawkę, bo jak on mógł to *** nam zrobić ? Szkoda mi naszych piłkarzy, którzy dziś zagrali dobrze, pomimo że w pierwszej połowie gnietli nas Austriacy .W drugiej już pokazaliśmy grę jaką mogliśmy zobaczyć w eliminacjach .Dobry mecz Saganowskiego, po raz kolejny bardzo dobrze Roger a Borucu już nie wspomnę bo on zagrał przezajebiście .Gdy Smolarek przy narożniku zyskiwał czas to już każdy wiedział że Polacy to wygrają Każdy, z wyjątkiem sędziego który wypaczył wynik .Jestem dumny z naszej reprezentacji za to co dziś pokazali i niesłusznie zostali skrzywdzeni, cóż takie życie .Świat się nie skończył .Teraz mam nadzieję że wygramy z Chorwacją i pokarzemy że mamy dobrą reprezentację i dzisiejszy wynik to tylko i wyłącznie postawa *** sędziego, który powinien sędziować nie mecze na Mistrzostwach Europy, ale jakąś angielską okręgówkę gdzie grają zespoły z zadupia .
PS : Prośba mała- nie dawajcie ostrzeżenia, bo po prostu kipię i musiałem się wyżyć ..
Obrona się w pierwszych minutach nie popisała. Znowu za łatwo nasi przeciwnicy dochodzili do akcji. Gdyby nie Boruc, mogło być ciężko, bo Austriacy mieli w tych 20 - 30 minutach z 5 bardzo groźnych sytuacji. Gol Rogera (ze spalonego chyba) podciął Austriakom skrzydła. Druga połowa należała do nas. Polacy grali całkiem nieźle, były okazje na podwyższenie rezultatu. Poza w/w Borucem, dobrze grał Saganowski, niezłe momenty miał Krzynówek, Roger parę razy zaczarował. Co do ostatniej minuty, to faul niby był, ale prawda jest taka, że równie dobrze mogli odgwizdać faul dla nas, za to co robił jakiś blondyn. Za takie coś nie podyktowałbym karnego. W sumie to podczas akcji nawet nic nie zauważyłem, żeby był jakikolwiek faul. Z awansem będzie ciężko, bo nie wszystko zależy od nas. Ale liczę na Austriaków, że pokonają Dojczlandów, którzy w spotkaniu z Chorwatami nie błysnęli.
Polacy świetna druga połowa, w której powinni zdobyć conajmniej 2 gole. w pierwszej godne odnotowania interwencje Boruca, który bardzo ładnie pracuje na kontrakt w Arsenalu czy Milanie więcej pisać nie będę, bo założę się, że dostałbym ostrzeżenie, a to byłoby moje 4. więc ban.
Nie ma się co rozpisywać, poprostu sędzia się dziś nie popisał. Najpierw przy golu dla nas (bardziej czytelnego spalonego być nie mogło!), potem po faulu na Saganowskim (czerwona kartka ewidentna), no i przy karnym... Ale jestem zawiedziony!
_________________ \\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
Ostatnio zmieniony przez Fler Pią Cze 13, 2008 12:34, w całości zmieniany 2 razy
Co do tego spalonego to nie wiem. Ale miał prawo nie widzieć bo był zasłoniony obrońcami.
Ale przy tym karnym to już naprawdę przesadził. Nie chcę tu wymieniać negatywnych przymiotników jakie mógłbym wypowiedzieć pod adresem Webba,bo i po co?
Fatih Termin to trener z jajami i widać że chciał ten awans, dosłownie szalał na ławce, uczestniczył w grze razem z piłkarzami no i się opłaciło .Drużyna Turcji zasłużyła na miano drużyny końcówek bo zdobywając trzy gole przegrywając dwoma to duża sztuka .Instynkt Nihata nie zawiódł przy pierwszym jego golu a przy drugim popisał się technicznym kunsztem jak Del Piero z półfinale MŚ 2006 w meczu z Niemcami, gdzie ostatecznie ich dobił tak jak dziś zrobił to zawodnik Żółtej Łodzi .Nasi sąsiedzi za wcześnie się cofnęli i bronili wyniku i jak to się skończyło to widzieliśmy a Turcja nawet jak prowadziła 3-2 to nadal była przy piłce i Czesi nic nie mogli zdobyć .Teraz zapowiada się ciekawy mecz pomiędzy dzisiejszymi pogromcami Czechów a Chorwatami .I w tym meczu typuję na zwycięstwo Turcji bo jest lepiej dysponowana, ale obydwie reprezentacje mają dobrych fachowców i różne mogą być rozstrzygnięcia .
w drugim wczorajszym meczu Portugalia przegrała ze Szwajcarią 0-2. Portugalczycy zagrali w maksymalnie rezerwowym składzie, w wyjściowej jedenastce tylko Ferreira, Ricardo i Pepe z tych co grali we dwóch wcześnijszych meczach. Ferreira został zresztą zmieniony po tym jak otrzymał żółtą kartkę po faulu na Behramim, który wg mnie klasyfikował się nawet na czerwoną. ogólnie nieco nudny mecz, w pierwszej połowie więcej sytuacji miała Portugalia (strzał Pepe w poprzeczkę, nieuznany prawidłowo strzelony gol przez Postigę), a w drugiej Szwajcaria, co zostało udokumentowane dwiema bramkami.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Ta nienawiść do Webb'a podchodzi już pod rasizm... Rozumiem po meczu, emocje... Można nienawidzić... Ale teraz to już i tak nic nie da... Zagwizdał stało się... )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum