By mani: Załóżcie tematy o każdym klubie i wpisujcie tylko dane z Wikipedii. Żałosne - daj swój komentarz/opinię bo można to potraktować jako nabijanie.
Jeśli znowu podasz jakieś informacje, które łatwo mozna znaleźć w internecie, a niedasz swojej opini dostaniesz ostrzeżenie i temat zostanie zamknięty /Michael900
Według mnie Chelsea to wspaniały klub z tradycjami, choć ma złą opinię po przejęciu go przezs Romana Abramowicza... Ja sądzę, że niesłusznie, bo każdy klub jest finansowany (niektóre tak jak CFC przez osoby prywatne, np. ManU przez Malcolma Glazera), a to, że Romek się tak z tym obnosi, to jego sprawa...
Ja cenię ten klub za grę, oddanie niektórych piłkarzy (John Terry) i - mówcie co chcecie - wspaniałego trenera. Dla mnie Jose Mourinho jest osobą fenomenalną, bo przez swoje wypowiedzi ściąga z zawodników presję i bierze odpowiedzialność za ich grę na siebie...
Jedyna rzecz, jaka wymaga zmiany, a raczej modernizacji, to stadion. Co prawda jest niezły, w wielu krajach (np. w Polsce) wiele by dano za taki obiekt, ale jak na angielskie warunki jest trochę przestarzały (wieje latami 90.).
Można się jeszcze przyczepić kibiców, którzy nie są zbyt głośni w dopingu, ale uważam, że to przez to, że tylko na zachodniej trybunie zasiadają wielcy fani (szalikowcy), a na reszcie stadionu ludzie ubrani raczej w garnitury niż w niebieskie koszulki.
Gdyby nie Roman Abramowicz, to Chelsea nadal zajmowalaby miejsca w lidze miedzy 5-8. On zdecydowanie odmienil tą druzynę. Nasprowadzal wielu zakomitych pilkarzy, ktorzy pomogli w zdobyciu mistrzostwa Anglii. Najlepszy transfer to niewatpliwie najbardziej bramkostrzelna armata The Blues zeszlego sezonu - Didier Drogba. W koncu cos zaczal strzelac . Nie podoba mi się w Chelsea to, ze maja tak wielu znakomitych pomocnikow. 10 klasowych pomocnikow, w tym minimum polowa zasiada na lawce rezerwowych :/ Makelele,Essien,Lampard,Geremi,Ballack,Cole,Robben, L.Diarra, Obi Mikel czy Wright Philips. Wiele klubow by sie pokusilo o takich graczy jestem pewien...
Nie przepadam za tym klubem, nakupowali gwiazd i myślą, że są najlepsi!!
nie zgadam sie do konca z toba..moze i ponakupywali gwiazd, ale uwazac sie za najlepszych sie nie uwazaja..graja to co graja i mysle, ze sa w pierwszej 5 najpotezniejszych klubow europy... :-) byli ligowym sredniakiem, a to ze sie tym klubem ktos zainteresowal, dalo tylko plus..miej swoja opinie, ale ja mysle, ze to porzadny klub, a nie byle sredniak
Do Chelsea doszla kolejna gwiazda światowego formatu - Florent Malouda. Myślę,że transfer byl znakomitą decyzją zarządu. Już w pierwszym towarzyskim meczu przeciwko Club America Francuz się odwdzięczył zdobywając gola i zaliczając asyste. Glownie dzieki niemu Chelsea wygrala 2-1 choć juz przegrywala... Co dalej z Shevchenko? Nie sprawdził się w Anglii i był to kompletnie nieudany transfer Abramowicza. Mowi sie, ze wróci do Milanu, a tam by tworzył wraz z Ronaldo jeden z najgrozniejszych atakow Europy. Chelsea nie powinna także trzymac na sile Robbena, ktorego miejsce w skladzie jest praktycznie niemozliwe przez Maloude. Ciekaw jestem jak sie dalej sprawy potoczą... Ja tam w lidze angielskiej i tak jestem za Tottenhamem:P
Mówisz tak, bo chcesz żeby przeszedł do Realu... Już ja Cię znam Łukaszku
Według mnie to wiele znaczący może być również transfer Tala Ben Haima, gdyż kontuzje, które - mówiąc oględnie - "wykosiły" w zeszłym sezonie obronę Chelsea udaremniły ich pościg za tytułem mistrza Anglii... Tal na pewno nie osłabi poziomu defensywy, gdy będzie musiał wejść za Terry'ego czy Carvalho w środku sezonu...
Mówisz tak, bo chcesz żeby przeszedł do Realu... Już ja Cię znam Łukaszku
Hmm czy ja wiem, ze wlasnie ze wzgledu na to? Może i chce,żeby przeszedl do Realu,ale jeżeli odejdzie z Chelsea do innego klubu,to tez będę zadowolony. Holender ma naprawde znakomite umiejetnosci,a ma dopiero 23 lata. On sie może zmarnowac w Chelsea, a Real czeka z otwartymi ramionami... :p mam nadzieje,ze 42 mln euro za niego i Ballacka, to tylko plotki... Rozumiem Robbena ale nie Ballacka, bo jakos nie przepadam za nim. Osobiscie wole aby Guti gral na srodku pola,bo ostatnio niezle sobie radzi
Czyzby wielki upadek Chelsea? Drużyna pełna gwiazd straciła charyzmatycznego trenera Jose Mourinho, a także utraciła skuteczność... Nie wiem co jest grane. Ostatnie 4 mecze w Premiership - bez bramek. Nie pomagają nawet najwieksze gwiazdy, takie jak Drogba, Malouda, Lampard czy Kalou. Mam nadzieję, że Chelsea sie obudzi z tego snu, bo jak nie, to rywalizacja się zmniejszy, a zespół ze Stamford Bridge może nawet się rozpaść po tak słabym sezonie...
I teraz po odejsciu JM CFC się posypie. Carvalho i Drogba wydaje mi się że odejdą jako pierwsi. Później pójdą Malouda i Lampard i tak Cheslea stanie się ligowym średniakiem ligi Angielskiej. Ale nadzieję daje zwycięstwo na Valencią w LM węc może sprowadzą jakiegoś trenera równie dobrego jak JM i wykaraskają się z opresji.
Jaki upadek? Przesądzacie o losie drużyny tylko dlatego, że odszedł z niej trener? Przecież jest wielu innych dobrych trenerów. A drużyna po prostu przechodzi chwilowy kryzys.
Paradoksalnie odejście JM może polepszyć sytuację w drużynie. W końcu co sezon Chelsea nie będzie wymieniała połowy składu, a co za tym idzie będzie większe zgranie (a to jest wbrew pozorom bardzo ważne). No i zawodnicy może w końcu nauczą się pokory.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
I teraz po odejsciu JM CFC się posypie. Carvalho i Drogba wydaje mi się że odejdą jako pierwsi. Później pójdą Malouda i Lampard i tak Cheslea stanie się ligowym średniakiem ligi Angielskiej.
Nie rozumiem czemu piszesz takie głupoty. Oczywiście takie rozwiązanie było, by dobre, bo nie przepadam za Chelsea, ale pewne jest, że realnie mogą walczyć o Mistrzostwo Anglii i inne trofea.
Macie racje trochę się rozpędziłem ale odejście Drogby jest nimalże pewne o ile pogłoski że się pobeczał po ogłoszeniu przez JM że odchodzi są prawdą. Uruchomiłem fantazję z tym średniakiem ale Chelsea długo nie pociągnie z Grantem. Potrzebny jest ktoś lepszy kłopot w tym że nie ma teraz nikogo wolnego.
Potrzebny jest ktoś lepszy kłopot w tym że nie ma teraz nikogo wolnego.
Wolnych jest np. dwóch włoskich trenerów: Lippi i Capello.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Zapomniałem o Lippim ale on jest zarezerwowany dla Juve Co do Capello to Abrammowicz chce stworzyć drużynę grającą ładny futbol a Capello raczej mu takiego teamu nie zbuduje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum