Wisłą wystawiła na listę transferową aż 18 piłkarzy. Największym zainteresowaniem cieszą się Adam Kokoszka, Patryk Małecki i Piotr Ćwielong. Z tego co wiem jest pomysł wypożyczania piłkarzy z listy transferowej do Śląska czy Lechii, co pomogłoby zaprzyjaźnionym do Wisły klubom awansować do Orange Ekstraklasy. W sumie dobry pomysł moim zdaniem Taki Ćwielong jest piłkarzem już ogranym na poziomie ligowym i mógłby przyczynić sie do awansu. Jeśli chodzi o transfery do klubu, to co raz bliżej Białej Gwiazdy jest reprezentacyjny pomocnik Jacek Krzynówek. Wolfsburg będzie wybierać pomiędzy ofertą krakowską, Olympiakosu i FC Koeln. Jacek to bardzo dobry gracz, ale kwota 1,2 mln € (i tak na razie odrzucona przez Niemców) to wg mnie bardzo dużo jak na 31 letniego gracza. Może lepiej byłoby te pieniądze dołożyć do kontraktów albo przeznaczyć na jakiegoś młodszego, przyszłościowego gracza? Z tego co mówił Bednarz, Wisłę stać na 2 duże transfery zimą. Z niecierpliwością czekam na to, kto to będzie
Wiek: 19 Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 1762 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 09:43
Ja słyszałem, że Jacek Krzynówek jest stanowczo bliżej Olympiakosu.
Trochę dziwnie, gdyby Krzynówek przyszedł do Wisły... W końcu mają super skrzydłowych - Zieńczuk, Kosowski, Piotr Brożek. Uważam, że Jacek nie byłby tu potrzebny, ale może inni inaczej uważają... Poza tym Lazio ponoć chce kupić z Wisły Dariusza Dudkę. Ciekawe jak to się skończy i czy Włosi skuszą znakomicie ostatnio radzącego sobie Polaka... Zobaczymy, mam nadzieję, że zostanie z Wisłą i powalczy o awans do LM!
Mam nadzieję, że będzie grał nawet lepiej niż przed kontuzją. Z kontuzji właśnie wyszedł Tomasz Dawidowski, zdaje się jednak, że w Wiśle już nie pogra, gdyż został wystawiony na listę transferową.
Co do Krzynówka, to Magath jest gotów go sprzedać, jednak żaden z tych trzech zainteresowanych klubów jak na razie nie poczynił żadnych konkretnych kroków do pozyskania Jacka i wydaje się, że na razie pozostanie w Wolfsburgu.
Wisła zainteresowana jest pozyskaniem Kowalewskiego, który jest od dziś bodajże wolnym zawodnikiem, co miałoby przyspieszyć sprzedaż Pawełka. Nie wiem, czy jest to jakiś rewelacyjny pomysł. Pomimo iż Kowalewski grywał częściej w reprezentacji, to ostatnimi czasy jakoś nie błyszczał. Uważam, że Pawełek radzi sobie w bramce dobrze i nie trzeba go sie pozbywać.
Normalnie by było po prostu świetnie gdyby odszedł do Legii Mam nadzieję że Jacek dogada się z działaczami Wisły i będzie kręcił naszymi obrońcami w OE
Skoro Cupiał się uparł żeby go sprowadzić, to może im się to udać, najwyżej dopiero latem. 2 pensje najlepszego piłkarza ligi to jednak sporo Olympiakos znalazł już sobie kogoś na tą pozycję, a Koeln nie należy do bogatych klubów. Pewnie jak poczekać do lata, to by go sprzedali łatwiej, żeby zarobić cokolwiek i nie puścić go za darmo Jak mówił Kosowski, on z Krzynówkiem mogliby grać w 11 razem, jeden na lewej, drugi na prawej i to nie osłabiłoby zespołu przed LM Chociaż szanse na ugadanie sie z oboma panami, z czasem maleją.
Niedzielan ma wrócić w połowie marca. To dobra wiadomość. Opuści tylko początek wiosny. Oby doszedł do dobrej formy.
Dodane po 21 godzinach 36 minutach:
Dudka zostaje na zimę w Krakowie. Dobrze dla niego Po kontuzji mógł nie mieć miejsca w składzie włoskiego klubu, a dla niego ważny jest wyjazd na EURO, jak sam mówił. Najbliżej pozyskania było Udinese, które proponowało 300-400 k za wypożyczenie plus 2 mln € za ewentualny potem transfer. Wisła chciała 3.
Napastnicy, Niedzielan i Brożek, apelują, aby zarząd za wszelką cenę zatrzymał w swoich szeregach Kosowskiego, za to, co zrobił jesienią, jak wspierał drużynę i ją wzmacniał. Bardzo dobrze mówią i dobrze, że stanęli w obronie Kamila.
Nieoficjalnie mówi sie też, że Wisła chce ściągnąć do siebie 2 piłkarzy GKSu Bełchatów - Gargułę i Kowalczyka. Mieliby odpowiednio kosztować 1 mln i 800 k €. Problem byłby taki, że oni pewnie nie chcieliby opuszczać Bełchatowa
Ostatnio zmieniony przez mani Pią Sty 04, 2008 16:18, w całości zmieniany 1 raz
Czarno to widzę Z Kosowskim Wisła nie doszła do porozumienia i prawie na pewno Kamil opuści zespól w czerwcu. Niestety, będą również prowadzone rozmowy dotyczące rozwiązania kontraktu już teraz. Będzie to z pewnością wielka strata, gdyż Kosowski grał bardzo dobrze. Ponadto, Bednarz powiedział, że być może nie dojdzie do żadnych wzmocnień klubu zimą. Transfer Krzynówka i zostawienie Kosy są co raz mniej prawdopodobne. Ponadto kontuzjowany jest Baszczyński i ma wrócić najwcześniej w połowie marca. Mam nadzieję, że takie osłabienia nie wpłyną bardzo znacząco na formę Wisły i wciąż drużyna z Krakowa będzie wygrywać. Oby doszło do wzmocnień przed bardzo prawdopodobną grą w europejskich pucharach...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum